1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ez még nem bejelentés ez egy ajánlat egyelőre.
   
  tacticool and Nagy Csaba like this.
 2. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  @ms07
  remek , nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak ki egy kiképző gépből , a grifek alá oké a felderítő konténer igaz a grifnek nem pont ez kéne lennie a fő feladatnak

  Nagyon nagyon helyes, ismét a lengyeleknek jött meg előbb az eszük, őszintén szólva én abban a tippelős játékban is nagyon preferáltam a K2-t főleg ha a K21 IFV is jönne vele, nagyon remélem hogy megtudjuk lovagolni legalább ezt a dolgot(legalább beszállítani nekik) és 1-2 zl nyi talán ide is jönni fog (az meg már álomszerű lenne ha mondjuk itt szerelnénk legalább össze őket)
  Szerintem azért ez nagyon nagy ugrás mondjuk a lengyeleknek is,pedig nekik aztán még leo2 is van , jó az a K2 ,rohadt drága , de nagyon jó véleményeket hallottam róla olyanoktól akik már ültek benne vagy látták hogy mit is tud kint.(ugyanígy a k21-el)
  Nagyon nagyon remélem hogy itthon ebből érezhetünk majd valamit.
   
 3. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Zlinek itt vannak kb egy éve, semmi nincs alattuk... Eleinte talán Szittya írta, hogy létezik a Zlinhez kis Flir szerű valami, de a közelebbi képekből kiderült, hogy az sincs rajtuk
   
  Nagy Csaba likes this.
 4. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ez egy valós, reális, és észszerű koncepció lenne a lengyelektől, amihez ha lenne agyunk mi is csatlakoznánk.... K2 MBT, K21 IFV, és ha már családban gondolkodunk akkor K9 is jöhet, a T72 alvázat tudunk adni hozzá.... a V4-nek erre le kéne csapni, mindenhol téma lenne a váltás. Szép kis mennyiség jönne össze amire már valóban megérné egy komplex gyártást megszervezni DE szigorúan kooperációba, mi ne álljunk neki gengszterkedni egyedül, mert nem vagyunk rá képesek.
  Közös alkatrészbázis, karbantartó rendszer és kiképzési rendszer, ennek van jövője semmi másnak!
   
 5. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Ma van a tüzérek védőszentjének napja (Szent Borbála). Igazán emlékezetessé tehetnék valami komoly beszerzés bejelentésével.
   
  fip7, Luthero, borisz and 3 others like this.
 6. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Vagy esetleg nem.
  Midőn kifejezik nem vagytok elég "demokratikusak", vagy erre a célra amit ti szeretnétek nem használhatók fel. Netán.
  Brrr.
  "A NATO nemcsak az Egyesült Államok európai ügyekre gyakorolt befolyásának fő gépezete, henem a politikai szempontból alapvető fontosságú nyugat-európai amerikai katonai jelenlét központja is." Z.B.
   
  BiancoGasto and tomsinner like this.
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Hány éves vagy, királyfi :D?
   
  BiancoGasto and ijasz like this.
 8. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Úgy hívják magyarul "póráz" :(
   
  blitzkrieg and zsolti like this.
 9. Sivatagiróka

  Sivatagiróka Well-Known Member

  Sajnos osztanom kell Zsolti véleményét , elkezdödött érezhető fejlesztés a honvédségben, de azért nem korlátlan pénz mennyiség áll rendelkezésre, hogy álomszerü fejlesztéseket hajthassunk végre.
   
  zsolti likes this.
 10. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  A németek gyártották, Marder alapon 105 mm-es ágyúval. Az argentinok úgy gondolták/ják, hogy a papmpákon a 60 tonnás MBT-k nem tudnak olyan jól boldogulni, mint ezek a közepesnek nevezett TAM-ok.[/QUOTE]

  Pedig nem akár mekkora a project. A Wikin a - tam (tank) - kereséssel rá fogsz találni.... A cucc-ból létezik IFV, az említett tank, van csak géppuskás APC, sorozatvetős verzió, 120mm-es aknavetős verzió, s még én is meglepődtem, hogy van belőle még 155mm-es howitzer is. Majd 5-600 db-os össz gyártás, olyan variációkból, ami a Marder alvázon a Németeknél sem volt rendszeresítve.
  A 155-ös önjáró cucc például Marder alváz és olasz Palmaria torony...... Az aknavetős verzió elvben volt tervben a Bundeswehr-nél, az nem tudom hogy ott megvalósult-e, de Argentínéknál van belőle 2 osztály (36db)
  Amennyiben komolyan vennénk magunkat, egy ilyen program tökéletesen megfelelne a Magyar hadiipar fellendítésére. Úgy hogy ez alapján hadiipari téren még Dél-Amerika is körökkel előttünk van.... (Braziliáról nem is beszélve)
  Az ottani viszonyokra egy 30 tonnás 105mm-es löveges tank az utakra, logisztikai környezetre tökéletesen megfelel, s sem Chilének, sem a Braziloknak nem-nagyon van komolyabb cuccuk. A TAM 2-es pedig Izraeli (talán Elbit) segítséggel készült el, tehát ők komolyan veszik a haditechnikai fejlesztéseket, nem csak szóban mint mi.....
   
  blitzkrieg likes this.
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Szépen lassan, csöpögtetve lesz adagolva minden.
   
 12. honved

  honved Well-Known Member

  Lesz szép szavakkal teli miniszteri, vezérkari főnöki levél, amit felolvasnak a felsorakozott osztály, ütegnyi legénysége előtt.
   
 13. borisz

  borisz Well-Known Member

  Elvileg van valami felderítő cucc a Zlinekben, de el lett gyurcsánykodva az egész, aztán igazán semmire sem lettek jók.
   
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  232 db Leopard 2 A5. Nálam az már komoly kategóriának számít. :)
   
  fip7 and vilmoci like this.
 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  11,5 millió usd az aktuális ára, de ha V4 gyártaná és helyi alkatrészek is mennének bele jóval olcsóbb is lehetne +a pénz egy része V4en belül maradna.
  A leo2/Abrams is 10,5 millió, szóval nem onlyan nagy az a különbség ha azt nézzük, hogy mennyire húzná az ipart, modernebb és nem mondják meg mire lőhetsz vele. :)
   
  fip7 and tomsinner like this.
 16. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Csak a Merkava-:)XD
   
 17. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Utána néztem a wikin, s tök érdekes, hogy a Chile-Argentína-Peru szomszédok közül a minőségével mennyire kiemelkedik a Chilei hadsereg. S nem csak a szárazföldi, hanem a légi komponense is. Bevallom, meglepődtem.
  Viszont az is érdekes, hogy míg Perunál és a Chileieknél van nehéz technika (MBT), addig az Argentinoknál 30 tonna feletti cucc a szárazföldieknél nincs, igaz ez legalább viszonylag korszerű. Ráadásul a Chileiek korszerűségben jelenleg még a földrésznyi Braziliára is simán rávernek, mind a szárazföldiek, mind a légi komponensben.....
  Érdekes......
   
  fip7 and blitzkrieg like this.
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Csile komoly tabornokokat es egyeb tisztet talalt egyszercsak par fos legenyseg es altiszt kisereteben. Neztek is nagyot a karjukon viselt furcsa keresztforman... Ugy dontottek ezek az emberekre szukseguk van igy alkalmaztak oket. Amazok meg orultek ennek. /inkabb alapoztak a szakmajukba mint meditaltak volna egy modern skandinav minimalista stilusba berendezett szobaba./erdekes sztorik es konyvek szulettek ebbe a temaba es csile ki is adta a komyveket amiket kesobb forditottak./
   
  alfa74 and blitzkrieg like this.
 19. honved

  honved Well-Known Member

  Pinochet szívűgyének tekintette a hadsereget és ma is az ott. Komoly erő.

   
  fip7, superjet100, tindalos and 2 others like this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Picit korábbi a dolog. A 19. században a poroszok építették föl ott a hadsereget és jelenleg is a világ egyetlen Porosz hadserege, mert az eredeti már nincs meg.

   
  fip7, honved, superjet100 and 5 others like this.

Ezen oldal megosztása