Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Hk-sok fő fegyverrel.
Igen.Vannak annyian,hogy ki tudjanak menni önállóan egy hk éleslövészetre?
Egy 55-60 tonnás trélernek nem két ft az árra Egyébként a trélereknek örülök,mert önjáró tüzérségtől kezdve harckocsikon át bármit lehet vele szállítani.
Ezért mondom azt hogy a Románok erőn felül tolják. Mert be lehet szerezni ATACMS -ot, 4 század F-16 ot, csak fent is kell majd tartani. Az is mehet, csak semmi másra nem lesz akkor pénzük. Szerintem még nekünk nem kell őket követni ilyen hülyeségekben.OFF
Aki sír, hogy nincs pénz a honvédségre, gondolja át, hogy milyen érzés éjszaka 9 fokban létezni egy bpi kórházban!
Ez nem propagandának szántam. Csak át kell gondolni a helyzetet.
ON
OFF
Aki sír, hogy nincs pénz a honvédségre, gondolja át, hogy milyen érzés éjszaka 9 fokban létezni egy bpi kórházban!
ON
Tény. De látni kell azt is, hogy van még bőven megoldásra váró feladat idehaza. Ennek a fényében kell gondolkodni, amikor fikázza valaki pl. a Mi-24 felújítást, hogy semmi értelme, elhibázott etc. Mellé kell tenni azt hogy ez mennyibe kerül, és azért a semmi helyett lesz valami, meg mondjuk azt a költséget amennyiért a Csehek most majd beszereznek kb 50 millió dollár /db UH-1 est, és látni az ilyeneket is, hogy nem csak a HM-re kell költeni az országnak. Akkor ha valaki így látja a nagy képet madártávlatból, szerintem meg lehet érteni jobban hogy miért nem veszünk meg egyszerre mindent, ami ki lett vonva az elmúlt 30 évben pótlás nélkül.Attól,hogy van szarabb még ez is szar marad.
Nem az egészségügy finanszírozásának terhére kell a honvédséget fejleszteni! Van éppen elég, feleslegesen elköltött százmilliárd, amit látványberuházásokra költenek a vezetőink. A kórházépítések is csak akkor érnek valamit, ha közben nem hiányoznak még a legalapvetőbb műszerek is, és meg tudjuk tartani a szakképzett orvosokat, ápolókat!OFF
ON
Nem ismerem, de ez is egy megoldás. Egy biztos, valamiféle módon area effect kell, mert kisméretű drónokat nem szedsz le direkt találattal. 1 métere alatti célokat 2 km-en 5-6 méteres szórású gépágyúval és 30 mm-es lövedék mérettel kb. remélytelen. Pöttyözd ki és meglátod. Még akkor sem, ha lebegnge és nem fújna szél...
Nem vagyok szakértője az egészségügynek, de ott is azt hallottam több helyről, hogy mindenre szükség lenne tegnapra, egyszerre. Infrastruktúra felújításra, létszám bővítésre/megtartásra, meg műszerekre is.Nem az egészségügy finanszírozásának terhére kell a honvédséget fejleszteni! Van éppen elég, feleslegesen elköltött százmilliárd, amit látványberuházásokra költenek a vezetőink. A kórházépítések is csak akkor érnek valamit, ha közben nem hiányoznak még a legalapvetőbb műszerek is, és meg tudjuk tartani a szakképzett orvosokat, ápolókat!
Van olyan helyzet és cél amikor bőven elég az is, sőt lebegés közben én azt is olvastam, hogy mesterlövészek/támogató puskások is eredményesen tudnak ellenük harcolni. Mozgás közben viszont bizonyos magasság felett felderíteni és eltalálni is nagyon nehéz a kisebb méretű drónokat, oda tényleg valamilyen területre ható repeszfelhő kell egy felderítő berendezéssel. A nagyobb méretű és komolyabb fegyverzettel ellátott drónok ellen ahol egy ilyen gépágyúnak nincs meg már a hatómagassága, viszont a SAM is költséghatékony lesz mert ezeket már drága eszközök.Minek kell egy drónnak gépágyú? Egy géppuskalőszer is bőven elég. Abból meg ellőhet akár több ezret is, mert olcsó.
Én sem vagyok szakértője, de a most belengetett szuperkórházak kapcsán is repkednek a százmilliárdok. Van olyan közülük, amelyik a tervek szerint 3 millió ember ellátására lesz alkalmas. És ez csak egy! Kíváncsi vagyok, hogy egy átlagember mikor jut majd el oda! Na és ebből a pénzbőlNem vagyok szakértője az egészségügynek, de ott is azt hallottam több helyről, hogy mindenre szükség lenne tegnapra, egyszerre. Infrastruktúra felújításra, létszám bővítésre/megtartásra, meg műszerekre is.
Ki fog derülni.Én sem vagyok szakértője, de a most belengetett szuperkórházak kapcsán is repkednek a százmilliárdok. Van olyan közülük, amelyik a tervek szerint 3 millió ember ellátására lesz alkalmas. És ez csak egy! Kíváncsi vagyok, hogy egy átlagember mikor jut majd el oda! Na és ebből a pénzből
mi mindenre jutna, a helyi kórházakra. És itt nem feltétlenül a felújításra gondolok, hanem műszerek, normális étel, WC-papír, gyógyszerek, fertőtlenítőszerek, stb..
Én sem vagyok szakértője, de a most belengetett szuperkórházak kapcsán is repkednek a százmilliárdok. Van olyan közülük, amelyik a tervek szerint 3 millió ember ellátására lesz alkalmas. És ez csak egy! Kíváncsi vagyok, hogy egy átlagember mikor jut majd el oda! Na és ebből a pénzből
mi mindenre jutna, a helyi kórházakra. És itt nem feltétlenül a felújításra gondolok, hanem műszerek, normális étel, WC-papír, gyógyszerek, fertőtlenítőszerek, stb..
A szuperstadionok, kisvasutak hány embernek készülnek? És hányan látogatják? A lényeg, hogy legyen munka a haveroknak, rajtuk keresztül kenőpénz a politikus elitnek. Itt nem csak a mostaniakra gondolok, de ők fejlesztették tökélyre az osztozkodást, Apeh vezérestől, legfőbb ügyészestől, köztársasági elnököstől, belügyminiszterestől, államtitkárostól....Ha csak az egyik szuperkórház 3 millió embert ellát, akkor hogy-hogy nem az átlagembereknek készül? Van 3 millió dúsgazdag az országban?
Nem az egészségügy finanszírozásának terhére kell a honvédséget fejleszteni! Van éppen elég, feleslegesen elköltött százmilliárd, amit látványberuházásokra költenek a vezetőink. A kórházépítések is csak akkor érnek valamit, ha közben nem hiányoznak még a legalapvetőbb műszerek is, és meg tudjuk tartani a szakképzett orvosokat, ápolókat!
Szerintem se offoljuk ezzel a topikot. A lényeg, hogy arra van pénz, amire akarnak.Az utóbbi évek kórház felújításai, rengeteget újítottak fel, valamint az elindult bérfelzárkóztatás az egészségügyben, abba az irányba viszi a történet fonalát, hogy meg lesz oldva. Na, nem egy nap alatt, az is igaz. Ez a kormány legalább megpróbálja megoldani ,a több évtizedeken át tolt problémák tömkelegét. Az előttiek, meg sem próbálták és akkor is lefolyt az isten pénze is. Elég ha arra gondolok Fletó mennyi kölcsönt is vett fel és a mai napig nem tudja megmondani senki, hogy hova lett és mire ment. Viszont 2013-ig visszafizettük, vért izzadva, a műve örökségét. Na ez a hozzászólásom off, a topicban, ne is folytassuk...
Nem bírsz leállni a belpolitikával?A szuperstadionok, kisvasutak hány embernek készülnek? És hányan látogatják? A lényeg, hogy legyen munka a haveroknak, rajtuk keresztül kenőpénz a politikus elitnek. Itt nem csak a mostaniakra gondolok, de ők fejlesztették tökélyre az osztozkodást, Apeh vezérestől, legfőbb ügyészestől, köztársasági elnököstől, belügyminiszterestől, államtitkárostól....