Azért léptem egyrészt (nagyrészt) mert a Határőrség és a Rendőrség összevonása után az olyanoknak mint én (nőtlen, nincs hátszél) általában Miskolc, Pest, netán valami somogyi falu jutott új szolgálati helyként. Na én ugye ÉNY MO-n lakom gyakorlatilag a határ mellett.
Másrészt építkeztem épp és így hogy az összevonással eljöttem kaptam 900000 ft-ot 2008-ban (vagy 2009-ben?) amiből már elég jól lakhatóvá tettem a házat (kaptam valami 300000 végkielégítést + fél évre előre kifizették a fizetésem, abban a fél évben meg eljártam feketén dolgozni, sőt még utána a munkanélküli alatt is vagy 3 hónapig).
Másrészt a fene se akart rendőr lenni, ki akarja baxogatni az ismerőseit? Ha rendőr akartam volna lenni akkor annak szerelek fel. Plusz a fiatal tisztecskéktől is masszív undorom volt teljesen, a régi motorosok meg ugye szépen sorban kivesztek, nyuggerek lettek.
Szóval otthagytam az egészet, és így utólag nem bántam meg. Igaz azóta a harmadik munkahelyemen vagyok, de ezen az utolsón vagyok már vagy 7 éve, és csak addig maradok amíg nekem tetszik. Ha xar lesz a helyzet, vagy akad ennél is jobb akkor továbbállok. Sokan el robotolnak évtizedeket olyan xar helyeken mint pl kg a Kroshu és bagóért csinálják a monoton melót nap nap, év év után. Én úgy gondolom egy életem van, és nincs időm azt szívességből elvesztegetni egy amúgy Krőzus gazdag multinál. Ha megfelel nekem amit kínálnak maradok, ha nem, megyek. Most az a cél hogy olyan helyet találjak ahol nem kell éjszakáznom, hétvégéznem és ne legyen sokkal messzebb mint ez a hely. Természetesen ugyanennyi fizetség mellett. Szóval mindig lehet fokozni a vágyakat tovább, de szerencsére a nemzetközi helyzet most a melósnak kedvez. Ilyen se volt még mióta az eszemet tudom.