Nálunk pedig a belső fórumunkon(ugyanolyan mint ez) a tűzhöz közel ülők is jelezték hogy a P09-est szeretnék rendszeresíteni. A februári bejelentést/rendszeresítést én sem tartom esélyesnek, de nem azért mert nem történtek előkészületek.
Ez a "alapellátó szervek technikai feltöltése" elég vicces fordulat. Kb annyi történne meg egy új fegyver rendszeresítésénél, hogy pestre felvezénylik a megyei bevetési egységeket, ők 2 napos gyorstalpalóval kiképződnek, majd ők 10-es csoportokban tovább oktatják az állományt, összekötve egy lövészettel. A technikai háttérből meg max a fegyvertok lenne érdekes, mert próbálnának magyart csinálni hozzá, lehetőleg minél szarabbat. Ez pár alkalommal már sikerült. Egyébként meg hozzádobnák az állományhoz a gyári dobozában a fegyvert a 2 db tárral, tisztítókefével, papír manuállal és a CD-val.
Nem lenne itt semmiféle hatalmas technikai háttér, ha elromlana egy fegyver, akkor küldenék tovább a gyári szervízbe. Ami, tekintve az alacsony évi lövésszámot, évek múlva következne be. Tavaly kevesebb mint 1 dobozzal lőttem el,vidéken máshol sem jobb helyzet. Hamarabb megy tönkre a fegyver az állandó szárazon elsütéstől, mint a lövészettől.
Egyébként meg eléggé beteg a rendszer. Nem is olyan régen még azért vettek mindig HK USP pisztolyokat, mert az már rendszerben volt, nem kellett csapatpróbáztatni. Aztán a TEK-nél elkezdték a Glockokat is használni, a NAV-osok meg a HK2000et.
Ehez képest a legtöbb helyen még P9RC van, pár helyen meg még PA63, valamint akad még R78-as. Meg pár embernek Jericho.
A P09 ellen egyébként egy dolog szól: A pisztolyon kétoldali fesztelenítő kar van, de nincs külön manuális biztosító. Továbbá ezt a kétoldali kart le lehet cserélni kétoldali biztosítóra, de az meg csak cocked and locked módban biztosít, mint a régi CZ75. Nem tudom ezt hogy emésztik meg az ORFKs okostojások.