Egyszer szó volt valami 120 órás valami "honvédelmi" alapismeretek, modulrol hogy jobban megismertessék a honvédséget. Vajon ehhez hasonló full alap oktatatási 120 órás modulnak lenne e értelme? Pl én úgy képzelném el hogy valamilyen középiskolában heti 2x4 órrában. Pl délutáni képzésben 3 tól 7 ig (6 ig a szüneteket vegyük ki belőle.) ingyenesen munkavállaloknak és érdeklődőknek. Aki meg délutános vagy elfoglalt lett az egyik napja azoknak pl szombati napon egy négy órrás pót órábban bepotolná. Tehát lenne benne alaki, fegyverismeret, kis közelharci ismeret a végén meg valami terep gyakorlat. Pl okáért nyíregyen a volt simmai úti lőtér ideális is lenne. Egyébként is azon a jó nagy területten az ürgéken kívül más nincs is Én még az airsoft és egyéb klubokat is bevonám olyan lengyel minta alapján. Na jó van csak kósza ötletelés igy késő este. A lényeg ha lenne rá igény és párran elvégeznék már a HM nek elérhető lenne egy területi tarcsis létszám. A gond azzal van hogy a cégek itthon nem nagyon honorálják az eféle közöségi szerepvállalást. Én pl egy simma normál rendelkezési állási szerződést csinálnék. Már akinek lenne kedve a hozzá a tanfolyam után. Egy rendelkezésre állás pl évi 50-120 órrában. Ha teljesíti, rendelkezésre áll akkor fizetés. Ha nem pl családi okok, munkahely váltás stb akkor no lové vagy csak a teljesített órák után. A második évben végén ha szintén nem ált rendelkezésre viszlát. Így a kumantosokat ki lehet rostálni. Előnye hogy rugalmasabban tudná kezelni a munkahelyi hozzá állást. Hátránya a stabil "kevés" létszámot pl rendes önkéntes szerződésesek adnák. Emiatt igazán rangot pl tizedes nem is nagyon adnék a rendelkezésre állóknak, ezzel is ösztönőzve lennének a normál ÖTT vagy esetleg egy ÖMT szerződésre. Magyarán egy nyers ÖTT alap lenne a honvédség részére. További elönye hogy nagyobb társadalmi réteg felé is el tudna érni a HM.
off helyesírásért. De igy éjszakában telorol nyomkodni marha jó.
off helyesírásért. De igy éjszakában telorol nyomkodni marha jó.