Igyekszem, igyekszem, és köszönöm a türelmet!
...csak a Szun Tzu-kedvenc olvasmányom tartalma zavar, föleg annak tudatában, hogy megfelelö védelem hiányában a támadó "ráérhet", hisz a jelenlegi (várható) helyzet szerint a támadás előzménye egy laktanya riadó-kitelepülés-"HIMARS gombnyomás" forgatókönyv lehet !!!
Ez 30 perc!
A határtól 80 km-re menni 4-5 nehézgépjármüvel(a hordozóval) túl könnyen álcázható!
Én értem amire gondolsz, de a a történelme során szinte mindig megoldotta a
szomszéd ezt az
technikai gondot
átállásai alkalmával!
A Tisza-vonala sem rajta múlt!
Nekünk több már nem fér bele!!!
Pl: alig valami elökészítés után "gombnyomás"!
Fél nap késéssel indul!
A "békebeli" 2:5 arány (dancárok számas a becsült technikat létszáma alapján) e "megelőző csapás" miatt, 1:5-re
javul !
A történelmi hagyományokat figyelembe véve: ...úgy kezdődött, hogy Ők csak visszaütöttek, hisz Mi támadtunk! ("ugyebár"?!?)
És mivel a Griffek is benne lesznek az első csapásban, már megy is a Béke-kötési javaslat politikusainktól.
És mivel -ahogy szokott lenni- "megértőek és szerények" lesznek, ezért elfogadják a Tisza -vonalát, ami a Dunáig fog tartani!!!
...csak a két nemzet modern kori történelmi eseményeiből "interpoláltam".
Melyik eseményt tartod elképzelhetetlennek???
Tudom hogy nyomasztó, de pl ilyen esetre kellene felkészíteni önálló döntéshozatallal, képzéssel a magyar tisztikart!
Ilyennek a csíráját sem látom!
Ludovika: a vezetési láncból kitépett milyen magyar katonai egységet -
és annak tiszti karát!- gondolsz képesnek arra pl, hogy pár nap ellátmánnyal önállóan reagáljon????
Szoktam olvasni keresni a publikációkban!
Semmi utalás kreatív német stílusra(2. V.H.)...
Utoljára az erdélyi harcokban történt, hogy egy hk szakaszparancsnok "leszarta" a késlekedő vezetést, és "fogott" 3 Tigrist, és 10 napig megállította a helyi orosz erőket!
...huszon T-34, "pár" KV, stb... (2 Tigrist "bukott", egyet a szokásos üzemanyaghiány miatt!)
Majd írok is a "történelem faszagyerekei" blognak, hogy keressék már meg, ki volt az!
Nem örülök annak, hogy így látom, de örülnék, ha valaki fényt csillant az alagútban!
Köszönet érte, előre is!
Várom...