Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A fent leírt "kazettás bombás" elmélethez csak jelzem, hogy Magyarország csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy a kazettás bombákat tíltsák be és ebből következően Magyarország már meg is semmisítette a MH-nál raktáron lévő kazettás bombákat. Erről volt egy hosszú cikk a Magyar Honvédben.
erdifefe
Ami az ezredfordulon létezett papíron, azt teljesen reális, fenntartható haderőnek tartom. Ebben semmi USA verő jelleg nincs. Én kizárólag Mo. védelmére gondolok, még csak nem is kívánok meghódítani egy országot sem.
Ukrajnának talán de ok ugye nem fognak a NATO nak nekimenni.
A románoknak elméletileg van nagyob létszámú páncélosa, 250-300 darab
(...)
Lehet itt elmélkedni hogy ki fog minket megtámadni tobb száz hk val, SENKI ugyanis a szomszédos országoknak nincs ilyen jellegu hadserege.Ez tény.
Sot ha odáig fajulna a helyzet akkor ugye eloszor is a románok osszevonnák oket a határon.Na ebbol kiindulva én megsoroznám azokat az ossszevont csapatokat egy jó kis zárótuzzel,meg mehetnek a harcigépek meg harcihelik.Az a roman támadás még azelott osszeomlana hogy elindult.
<blockquote rel="erdifefe3">Ukrajnának talán de ok ugye nem fognak a NATO nak nekimenni.
A románoknak elméletileg van nagyob létszámú páncélosa, 250-300 darab
(...)
Lehet itt elmélkedni hogy ki fog minket megtámadni tobb száz hk val, SENKI ugyanis a szomszédos országoknak nincs ilyen jellegu hadserege.Ez tény.
Sot ha odáig fajulna a helyzet akkor ugye eloszor is a románok osszevonnák oket a határon.Na ebbol kiindulva én megsoroznám azokat az ossszevont csapatokat egy jó kis zárótuzzel,meg mehetnek a harcigépek meg harcihelik.Az a roman támadás még azelott osszeomlana hogy elindult.
Ugyanis ha cask 3 bázist kell fenntartani a 40 helyett akkor az nyilván sok sok milliárdos megtakarítás
Meg az hogy 3 bázis az cask 3 célpont.Mégis pl Kecskemétet a románok mivel pusztítanák el?? Vagy Pápát ?? Meg ez a Kecskemétet szétlovom egy rakétával ha ok kezdeményeznek. Ez megis mi????
@erdifefe3
Nem értem. Jövőbelátó módon kijelented, hogy a térség jelenleg legbizonytalanabb helyzetű és mellesleg a legnagyobb tömeghadseregével rendelkező Ukrajna nem menne neki egy NATO-tagországnak, viszont megelőző csapásokat és totális háborúra készülődést vizionálsz két NATO ország között. Ez szerintem eléggé paradox.
E mellé jön bónuszban az a meggyőződésed, hogy az USA-szövetséges Románia, ami ráadásul kulcspozícióval van megáldva az oroszokkal való közös tengerrel, nem képes túlfegyverkezni a Román Hadsereghez képest tized akkora Honvédséget.
Komolyan nem értem.
Mennyire lenne működőképes az alábbi elképzelés?
Mondjuk fogjunk 2 HUMWEE-t(azt úgyis olcsón lehetne kapni), egy TOW-os verzió kemény célok ellen, 1 M2-es géppuskával felszerelt puha célok ellen, járműként 4 ember. Ez összesen 8 ember. (Azért csak 4, mert egy ember helyét elfoglalná a plusz muníció.)
Ők lennének azok(kb.12-24 alakulat), akik az ellenséges utánpótlási vonalakat zaklatnák, üss és fuss taktika alapján, így (akár jelentős) erőket lekötve, a "front" mögött, levéve az ott harcoló alakulatainkról egy kis terhet.