Most épp a fidesz van ahatalmon, ezért ők jönnek a csővégre.
Aki ismer az tudja hogy Antallt féle kormányt, , szocikat éppúgy elküldtem a kurvnyjába.
(Ha valóban az az elképzelésed, hogy egy háborúba nem menő hadseregnél a zokni nem fontosabb, akkor fejtsd ki, hogyan akarsz újoncot fogni, ha közismert hogy ha jót akar, magának fog bakancsot, mellényt etc vásárolni, mert amit a sereg ad az egy kalap..)
Fegyverzet: írtam már hogy semmi kifogásom a Bren2 ellen.
De
- nem írt ki senki tendert, nem volt rendszerbeállító teszt/lövészet,
- a felépítésre ígért gyár ilyen gyártási számokkal masszívan veszteséges lesz.
Ha engem kérdezel: első körben párezer átépítő készletet rendelek az AK-hoz, hogy a "harci" alakulatokhoz jusson.
Eldöntöm, hogy milyen kaliberű fegyverrendszert akarok használni a következő évtizedekben, milyen felépítésűt.
Körülnézek, mégis milyen modern fegyverek elérhetőek abban a kategóriában, milyen fegyverek leterjedése várható.
AZTÁN kiírom a pályázatot, FN, HK, CZ IMI biztos lenne ott a meghívottak között, már rendszerben álló fegyvereikkel SCAR, BREN 2, Hk 416,, pld
Aztán lefolytatok egy objektív tesztsorozatot, nyúzópróbát.
Összegzem a tapasztalatot.
Aztán felállítom a sorrendet, aztán súlyozom a kellemetlen dolgokkal, ár, mire vállal szállítás, vállal,-e magyarországi összeszerelést, milyen kiegészítők érhetőek el hozzá és mennyiért.
Ezek alapján döntést hirdetek.
Magyarország gazdasági képességeit nézve jó eséllyel- ár és összeszerelő üzem Mo-n- a Cz lenen a nyertes.
Vagy nem, hiszen gőzünk sincs arról, volt-e tárgyalás más felekkel, és azok mit ajánlottak.