A világ egyik legjobb gépkarabélya a BREN2 meg jó középkategória.
Az első fele az tény, valóban a 416 az egyik legjobb. De a Bren 2-ről még nem nagyon vannak összehasonlító tesztek. A CZ 805-ről viszont olyasmit olvastam, elvileg olyanoktól, akik náluk szerencsésebb helyre születtek és legálban birtokolhatnak efféléket, hogy a SCAR-ral pariban van. Pedig az is a legjobbak közül való. Szóval, ha neked több infód van a CZ 806-807-ről, akkor ne kelljen már könyörögni a morzsákért.
Ez csak akkor igaz ha az ellenseges katona nem visel golyoallo mellenyt.
Talán "szoft"mellénynél (LvL3A) lehet előny az áthatolás után, de ott is függ attól, hogy milyen az adott 5.56-os lövedék.
.
Mezitlabas terroristak megolesere valoban jobb az 5.56, de szerintem hadaszatilag nagyobb sikert lehet elerni azzal, ha a 7.62-es neha inkabb csak megsebesiti oket.
Ha neked utána rögtön be kell menned az adott területre, ahová korábban lövöldöztél, akkor hidd el, jobban jársz, ha minél nagyobb sérülést/halált okozol.
Vedofelszerelest viselo ellenseg ellen pedig jobb a 7.62-es. (Francia rendorok ezert rendszeresitettek kis szamban 7.62-es bren 2-t.)
Komolyabb védőfelszerelés ellen messze jobb az 5.56-os M855A1 (ez egy általános célú, de növelt áthatolóképességű lőszer), vagy az M995 (ez kifejezetten páncéltörő, de ezért drága is), mint az a 7.62x43-as 43M, ami most van itthon. Hogy a franciák miért nem vettek inkább megfelelő lőszert a 416-osaikhoz, azt meg ők tudják.
Elhiszem a szakiknak, hogy jo lesz az uj kaliber, de nem ertem miert.
Nem lesz jó, pláne, ha nem elég jó (mert a jobb lövedékkel szerelt nyilván némileg drágább) lőszert fogunk hozzá gyártani... De nem is lesz rosszabb, mint a korábbi.
Van kozelharc oktatas a honvedsegnel mar alapkikepzesen elkezdodik. Uttanna fel evente egy ket nap /legalabbis nallunk ennyi volt hogy ennek papiron tobbnek vagy kevesebbnek kellene lenni nem tudom/ ugy zajolott egy ilyen nap hogy sorakozo jelentes atoltoues bemelegites kozelharc kepzes 2-3 ora regiek felfrissizese uj fogasok tanulasa kormerkozesek 3 tatamis teruleten menttek a viadalok tehat a tobbi addig nezett pihent/ EBED majd ujra egy kis bemelegites ujra egy kis kozelharc a aznap elsajatiotott fogasok gyors vegigporgetese majd szabadkihivasos meccsek /mind1 volt ki kit hiv ki de ket embert mindenki ek ki kellett minimum /akar tiszzeket is/ majd egy levezetes zuhany sorakozo irany a 408
Ha ez általános a "harcolóknál", akkor örülök neki.