En meg annak orulok, hogy fizetett szabin vagyok, de hat kinek milyen munkaja van...
Figyelj, nem azt irtam, hogy fegyveres szeparatizmust tamogat, ott meg nem tartunk. De:
1. Raffay Erno (es o nem csak egy internetes troll, hanem a kormany legszukebb szellemi holdudvaraba tartozik, korabban allamtitkar volt) kormanykozeli lapban (magyar idok) kijelentette, hogy az egyatlen jarhato ut a revizio. Nem Varfoldere gondolt.
2. A magyar allam onti a penzt Karpataljara es szinten kormanykozeli lapban interjukat keszitenek helyi emberekkel azt kerdezve, hogy vissza ter-e Karpatalja. Es nem mondjak azt, hogy nem.
3. Karpataljan masszivan novekszik a magyar ovodaba iratott gyerekek szama mar egy ideje. Sokszor meg az ukran szulok is oda iratjak a gyerekuket, mert azt akarjak, hogy EU-s nyelven tanuljon a gyerek, ha nekik mar igyis-ugyis le lehet huzni a wc-n az eletuket. Erre a penzt Mo adja.
4. Kisebb-nagyobb incidensek (de sosem komolyak, ami tenyleges kart okozna a magyarsagnak) rendszeresen tortennek (senkit meg nem olo molotov koktel, osszefestekszorozott magyar templom, iskola,...)
5. Mo nyelvtanfolyamokat szervez felnott ukranoknak/Ruszinoknak is. Valahogy olyan a magyar allam jelenlete ott, hogy az az ukran akinek a 8 dedszuloje kozul csak egy volt magyar, hirtelen erre emlekezni kezd es nekiall magyarul tanulni. Magyarul visszacsinalja a magyar allam a szovjet idok ukranositasat.
6. es akkor meg nem beszeltunk az allampolgarsagokrol, amit ugye nem csak magyar nemzetisegu, hanem ruszin vagy akar ukran is megkaphat ha nagyon akarja.
7. a Ruszin nemzetisegi szoszolo a magyar parlamentben epp par napja jelentette ki, hogy a ruszin nep a magyar meleltt all. Namost a ruszin nep 95%-a Karpataljan el.
8. A magyar kuldottseg Beregszaszon ugy viselkedett mintha o lenne otthon (szerintem jogosan) , megkoszontek, hogy az ukran kulugyminiszter meglatogatott itt minket, eljott ide hozzank.
nna nekem nincs szabadság... pénteken majd leszek
9. Ukranok hol az oroszokat hol a lengyeleket vadoljak a Karpataljai magyar szeparatizmus szitasaval.
Ezek kulon-kulon egyik sem szepapratizmus, mind teljesen jogszeru es jogos lepesek. De szerinted mindez hova vezet? Nekem ugy tunik, hogy a tortenelem ismetli onmagat es a hatterben mar megegyeztek a nagyok, mar csak le kell jatszani. Mindenesetre Lo egyszer mar pont ilyen modon (szeparatizmus szitasa, egy kis robbantas itt vagy ott majd a szicsgarda felszamolasaval) segitette Mo-t Karpatalja visszaveteleben (1939 marcius-ra). Egyelore nagyon ugy nez ki, hogy a tortenelem ismetli onmagat.
Szoval most Ancsat nem erdemes Kijevbe kuldeni felujitani, barmennyire is jo gep volt egykoron.