Látod ezt mondtam, kezded a full-t
Szerintem nem a fullt nyomom, hanem kérdezek és olvasok. De jó, ha infó tartalma is van a dolgoknak. Látod, mást is írtam vissza, amikor normálisan próbáltál kommunikálni és nem csak az előítéleteidet írtad le...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Látod ezt mondtam, kezded a full-t
Én úgy gondolom, hogy a kiképzés mehet a modernizálatlan eszközökön 2026-ig a tartalékosoknak. Amikor az aktív állomány felszerelése befejeződött 2026-ban szépen lassan a tartalékos eszközöket modernizálni. Példa: T72-ből jóindulattal legyen ~80db ex fehérorosz 2026-ig 10-20 db-ot hülyére nyüstölnének a tartalékosok amik ezután alkatrésznek lennének jók, 2026 után a megmaradt ~60 db-ot modernizálnám (ez 1 zlj +egy kevés) így csökkentve az aktív állományra fordított pénz megosztását a tartalékos állományéval.Ehhez még egy kis hozzáfűzés. A régi technikát csak úgy érné meg átcsorgatni tartalékba ha közben felújítod il részben modernizálod őket. Különben ott lennénk ahol part szakad.
A rendőrség állománya, kb. 50-55 e Fő körül mozog. Ők azok, akiknem jelen kell lenni az utcákon. Jóhogy több járművük van, nem??? Míg a MH nem az utcán járórözik, harci állománya pedig elég alacsony... Nekem nem a VITARA-kkal van bajom elsősorban, hanem azzal, hogy nincs nevén nevezve semmi. Tudunk VITARA-t adni a MH vízfejének, meg szállítógépeket, MO vízfejének. És ez mind honvédelmi beruházás. Zrínyi 2026, meg egyéb ködösítés...
Szerintem ezzel sokkan vannak ígySőt egy kis hiú ábránd de én bizakodok a t90ms-ben
Jó régen volt borsodban lérak bázis, ha nem is nagy, de volt. Mindenképp kellene megint, hiszen vicces, hogy a légvédelmi rakétások Győrben vannak. Mit tudnak onnan fedezni? Pakshoz sem ártana valami, meg keletre, hogy legyen egyfajta védőernyő az ország felett, plusz keleten ott van a BorsodChem is. Nem lenne egészséges, ha valaki kilőne rá egy rakétát.Nem tudom, annyira nem ismerem a MH belső infrastrukturális helyzetét, amit tudok azt a jelenleg is állományban lévő ismerősöktől tudom. 1 biztos, értékelhető állapotban a légierő van szerintem épp ezért azt húzták/húzzák fel a megfelelő szintre (de a liberális széplelkűek miatt ez is nehézkes, aztán jöhet itt megint a "de hát..." szöveg csak már unalmas, ez az igazság és pont, liberalizmus=métely). Amit leírok és a többség leír az ábrándozás vagy álom mivel itt a fórumon arpikavnak volt valami infója de ő már nincs... Így én leírom, hogy szívesen reaktiválnám hajmáskéri tüzérlaktanyát és ezzel elkezdeném a jelentősen leromlott tüzérség újjászervezését (rakéta és önjáró hivatásos/szerződésées a vontatott meg tarcsinak). ÉK-K Magyarországon szintén újranyitnék 1-1 laktanyát, ugyebár az újonnan majd a későbbiekben érkező ÚJ technika számára elérhető közelségbe hoznám borsodi és a nyírségi esetleges katonajelölteknek... Azután lérak képesség növelése és legalább az ország 3-4 pontjára szétosztása.... Ezekkel párhuzamosan lassacskán darabokban új hk és ifv behozatala és a régi technika átcsorgatása a tartalékosoknak, SŐT a btr-re kiírnék pár tendert mondjuk aknavetővé vagy normális felderítő vagy egyéb területre való átalakításra. 2026-ig nagyjából 2000-2500 milliárd megy így el a honvédségre.
Igen ezért írtam az extra 3-4 pontot, Győr most adott, ezenfelül 1.Paks 2.Budapest 3-4. ÉK-K Magyarországon osztozna +1 Kecskemét, így lenne akkor 6 pont az országbanJó régen volt borsodban lérak bázis, ha nem is nagy, de volt. Mindenképp kellene megint, hiszen vicces, hogy a légvédelmi rakétások Győrben vannak. Mit tudnak onnan fedezni? Pakshoz sem ártana valami, meg keletre, hogy legyen egyfajta védőernyő az ország felett, plusz keleten ott van a BorsodChem is. Nem lenne egészséges, ha valaki kilőne rá egy rakétát.
Jó régen volt borsodban lérak bázis, ha nem is nagy, de volt. Mindenképp kellene megint, hiszen vicces, hogy a légvédelmi rakétások Győrben vannak. Mit tudnak onnan fedezni? Pakshoz sem ártana valami, meg keletre, hogy legyen egyfajta védőernyő az ország felett, plusz keleten ott van a BorsodChem is. Nem lenne egészséges, ha valaki kilőne rá egy rakétát.
Jelentős vegyipar.Mi van Borsodban, amit fedezni kellene? A védendő objektumok nagyjából fontossági sorrendben: a légierő bázisa, a haderő felvonuló fő csapásmérő ereje (jelenleg ugye ilyen nincs, de majd lesz egy nehéz és közepes dandár), a légierő és a hadsereg lőszerraktárai a Duna-Tisza közén és kormányzat Budapesten. Szerintem diszlokálhatna a légvédelem Kecskemétre, mert ott lenne a legjobb helyen, valahogy egyesítve ezt az áttelepülés a fejlesztéssel. Mert ugye szükség van új közepes mobil komplexumokra és csapatlégvédelem fejlesztésére is.
Jelentős vegyipar.
Visszatérve a laktanyákra már korrábban filozofáltunk itt rajta hogy legalább 4-5 újra lenne szükség ahhoz hogy érezhető szinten lehetne embert toborozni.
Igen ezert irtam hogy hogy nem... Nemtudom hogy MH allomanyba van vagy az eromuvebe de a911 ota minden komolyabb terrorcselekmeny utan amikor kesszenletet emelnek benne van az eromuves ujsagba legalabb egy indito./Szittya
S-125 ???? Nyeva?
Ezek régen ki vannak már vonva tudtommal.
Van a KUB és a Mistral azt kampó.
Amúgy elsődlegesen védendő civil létesítmények az atomerőmű és az olajfinomító. Ezek nélkül lényegében működés képtelen az ország.
Haboruban sokkal tobb civilt olnek mint katonat. A cel sosem a masik hadseregenek legyozese (az csak az ut) hanem a masik nep legyozese. A sereg dolga meg nem veletlenul a nep vedelme, nem pedig a haditechnika vedelme (az csak az eszkoz erre).Kit érdekel! Nem célpont, nincs mit védenünk rajta. Háborúban a harcoló haderő, annak utánpótlása és a hadvezetés a célpont. Csak és kizárólag ezt kell védenünk légvédelemmel. Ha nagyon, de tényleg irtózatosan gazdagok vagyunk, mert feltört az olaj, akkor esetleg legjelentősebb infrastrukturális elemeket is. De mivel a szolnoki repülőtérre és Budapestre mindenképp kellene közepes légvédelem, így a két legfontosabb folyami átkelés a Dunán és a Tiszán biztosítva van. Tehát külön erre se kell költenünk nekünk a hátországban, a fronton pedig a harcoló dandárokat kell védenünk, ők az igazi védendő érték.
Amúgy elsődlegesen védendő civil létesítmények az atomerőmű és az olajfinomító. Ezek nélkül lényegében működés képtelen az ország.