Na dobjunk egy kavicsot az allo vizbe.
A 888 szerint januartol fell a Magyar Honvedseg Parancsnoksaga Szekesfehervaron.
Velemenyetek?
A 888 szerint januartol fell a Magyar Honvedseg Parancsnoksaga Szekesfehervaron.
Velemenyetek?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én láttam nagypapákat meg műkörmös csajokat.Kriss! légyszi gondolj bele, hogy mennyire lesz önkéntes.... Tudod, mint a korengedményes nyugdijjak változásakor anno. Választhatsz, de nem a "sz..r" megoldást választod, természetesen "önként"....
Papíron szép lesz, hogy jönnek majd az önkéntesek, akik viszont egy visszautasíthatalan ajánlatból választanak, természetsen majd szabad akaratukból. No comment (ha igazán pikírt akarnék lenni, mint Don Corleone a Keresztapából, akinek mindíg akadt egy visszautasíthatatlan ajánlata)......
Papíron minden szép lesz jó lesz, aztán azért tessék megnézni milyen minőségű állományból áll egy ilyen.... Amikor ugye vannak olyanok ÖTT ben akiknek nem kell pl. lőni (volt ilyen) meg nem mozoghat mert annyira rotty fizikailag....
Hát nekem pláne jól eset 4x éves fejel : DA szomorú hogy azok önként mentek.... Gömbrambók
Bocs de önállóan is tudok véleményt alkotni. Ez a felnőtt kor sajátossága.Nem azt írtad
És mégis vinnetek kellett őket...Hát az ÖTT tisztek között láttam pár nagyon durva arcot, akit gurítással lehetett volna legegyszerűbben mozgatni.
Pontosan erre gondoltam.
Korrában írtam hogy én lépcsőzetesen tudnám elképzelni a sorkatonai szolgálatott. Kezdésnek önkéntes alapon. Mert szinte nincsen meg hozzá minden. Érettségi után vagy betöltött 18 ik életév után. A való élet megkezdése előtt Kezdésnek egy alap 10-12 hetes az az 3 hónapos kiképzés felkészítés. Ha ezt sikerrel veszik akkor felajánlani egy ÖTT szerződést. Ha tovább szeretne lépni. Akkor plusz anyagi ösztönzéssel és plusz felvételi pontokkal további 3-6 hónapos már komolyabb kiképzés felkészítés. Aki vállalja ezt annak már ÖMT szerződés felajánlani. Itt már vállalni kellene pl az alakulatoknál lévő kiképzést,felkészítést is.Simán beszippantja a versenyszféra, amelyik nem lusta dolgozni. Szerintem néhány száz fő lehet, aki a katonásdit bevállalja majd, hogy a közszférában maradhasson. Ebből sok tartalékos nem lesz. Mindamellett el kellene gondolkodni, ha már ekkora az emberhiány, nem lenne-e ésszerű visszatérni. Természetesen, újragondolt, normális formában, talán az izraeli haderőtől is tanulva, ismét bevezetni a sorkatonai szolgálatot ? Mert ha ezek a totyakos, 60 felé járó, magas vérnyomással küzdő, 100 métert lefutni nem tudó emberek, a Honvédség tartaléka, akkor nagyobb a gond, mint mi azt itt gondoljuk. Akkor inkább már 20 évesekből feltöltött legénység, 1 éves szolgálati idővel, lakóhelyéhez legközelebbi laktanyában, szerződéses katonának járó illetményért, legyen behívott katona. Kapjon kiképzést, szakkiképzést és legyen harcoló beosztásokban is sorállomány. Aztán leszerelés után, tartalékos, mondjuk 40 éves koráig és kész. A sorkatonai szolgálat ellen azok ágálnak leginkább, akik soha nem voltak katonák. Akik voltak, azok nagyobb része, megszavazná, ha népszavazásra kerülne a kérdés, hogy legyen, vagy ne legyen. Ausztriában ugyanez volt.
Bocs de önállóan is tudok véleményt alkotni. Ez a felnőtt kor sajátossága.
Jó lehetőség az átszervezés a leszerelésre. Én is így léptem le annak idején.Ez egy ordas nagy kamu. Max felajánlják nekik a lehetőséget.
Látom nemértetted a dolgot. Ez a te problémád. Fegyvertelen emberrel nem vívok szellemi csatát.Azt komentelni, hogy "No comment", igen felnőttes.
Jó éjt!
Én szolgálatban lévő rendőrcsajokat láttam így.Én láttam nagypapákat meg műkörmös csajokat.
[ Gondolod elmegy majd tarcsisnak (ha kirúgják), ő, aki soha nem volt katona? Inkább emelnének azon az éves pénzen (mondjuk havi nettó 30-40.000-re).
Akit elküldenek ( a fiatalabb generáció) az jó eséllyel megy multihoz, vagy Hegyeshalmon onnét, nem fog egyenruhába bújni, akik meg esetleg belekényszerülnek, azok akiket írtam is.