antigonosz: Nem tudom,hogy az alkatrészek vásárlásába mennyire szólhatnak bele az oroszok,de nem feltétlen olcsóbb.
alfa74: Nem a H14-es rábáról beszéltem, az Uralok esetében egyértelműen a H25 ami felmerülhet..
Nem tudom milyen kannibalizmusról beszélsz,amikor tudtommal senki sem írt ilyet,mellesleg sem a RÁBÁNÁL, sem az URALoknál nem volt típus megjelölés. (DE csauk,hogy megnyugodj pont a H25-t és az 4320-t próbáltam összehasonlítani a források alapján, mellesleg KÉRDEZTEM és nem kijelentettem,hogy biztosan képesek)
antigonosz: Értem az aggodalmad, részben bennem is felmerült, főleg az alacsony hasmagasság, viszont elgondolkodtató,hogy tényleg szükség van-e olyan terepjáró képességre, amivel a KrAZ vagy éppen az URAL rendelkezik, bár ahogy én láttam, olyan óriási eltérés nincs az URAL és a RÁBA közt. A tüzérségi vontatóhoz van ugye több opció, a legjobb talán az lenne,ha a RÁBA legyártaná, az általatok már felvázolt követelményeknek megfelelő típust (szerintem simán képes rá) és elkezdené árusítani, mi is rendelhetnénk belőle pár darabot, bár személyes véleményem szerint a vontatott tüzérség felett már eljárt az idő. Szerintem pár évig (max 10) kibírnánk a vonatott tüzérséggel,de én utána váltanék,egyszerűen azért,mert az önjárónak nagyobb a mobilitása és a védelme is.
Mellesleg mennyire lehetne hülyeség a Pzh2000/Paladin ..stb önjáró lövegekhez egy vontatmányt tervezni és megépíteni? (elsősorban utánpótlás miatt (lőszer, kaja ..stb)) Vagy esetleg teljesen felesleges?