Én így is sokallom az itthoni létszámukat, nehogy már még többet...Én már azt sem bánnám...
(Katonacsajokat és importálhatunk)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én így is sokallom az itthoni létszámukat, nehogy már még többet...Én már azt sem bánnám...
(Katonacsajokat és importálhatunk)
Szittya
Nem értem miért kerül elő újra és újra, hogy a Merkava IV nem alkalmas a hazai terepre.... Hót egyszerű a hazai , amúgy nagyrészt nem létező terepünk. Tökéletesen jó ide is a Merkava. A talaj nyomás lehet az ami elég magas a típusnál, de szerintem nem magasabb, mint egy agyon hízlalt Leopárd 2A7 esetén. Ennyi erővel az sem jó ide , ebbe a teljesen lapos , sűrű úthálózattal ellátott országba....
Lehet az a Leclerc tornyos Leo testű förmedvény lesz ami nemrék felbukkant. Vagy Type 99
Ne kínozz! A kedvenc kocsim is mitsubishi volt.Ha már Type XY: fokozzuk ezt a bedobott meglepetés faktort! Type 10 a Mitsubishi Heavy Industries licence alapján az esztergomi Suzukinál gyártva. Naugye!
Usa? CEU talán megy, gázt közöltük velük hogy mi a helyzet, a nagykövet meg azt mondta fegyvert kell vennünk tőlük ezért cserébe. Bár Orbán eddig hitet tett az EU-s fegyverek mellett. Britekkel olyan semleges az egész nagyjából, de ők mit adhatnának? Svédek , franciák bu.iskodnak őket ejteném ezért. Görögöknek jól jönne a pénz de nincs hír hogy valamit is eladnának, amúgy is most szocik és nem is kedveljük egymást annyira. Spanyolok megint csak szocik(szegény Franco ha látná), azokkal se vagyunk sehogy. Marad akkor a lengyel-német-olasz környék. Ez Ojrópa mivel Moszkva nem játszik ugye. Európán kívül? Török befigyelhet, mert tudjuk Berlin-Moszkva-Ankara háromszög ugye. De mivel azt írtad meglepődünk nagyon ezért minden lehetséges. Azért remélem nem Ukrán lesz, az tényleg meglepne.
Szerintem a szállító gép lesz onnan.Br tol mit?
Leopard motorja lehet benne, nem hiszem, hogy lenne sokkal jobb nála, ha nem a legjobb, mert az is lehet.Szittya
Azért finom szeretném jelezni, hogy az Izraeli terep sokkal de sokkal keményebb, mint a Magyar.
Amikor ilyeneket leírsz:
"A le megeszi az elektromossag a sulyelosztasa nem alkalmas hazai terepviszonyokra. "
Akkor gondolsz arra, hogy ott hegyvidéki terepen használják ezeket?
Van abban a cuccban egy 1500 LE-s motor, 28 literes, ikerturbós....
Akkor még jobb, azt tudtam, hogy MTU, biztos nagyon jó lehet.thomashewitt
Nem a Leopárd motorja van benne, hanem annak az utódja. A Leopárd motorja 40+ literes. Az MTU kifejlesztett egy ugyan olyan teljesítményű, de sokkal kompaktabb motort. Ez került a Merkava 4-be, meg a Leclerc közel keleti export változatába. A váltó viszont azonos, RENK gyártmány.
A Leopárd 2A6 és a Merkava 4 teljesítmény/tömeg aránya lényegében azonos.
Melyik az a "szittya cooking" amibe te szivesen beülnél?-XDA teljesitmemy tomeg arany semmit nem mutat onmagaba keves barmifele kovetkezttes levonasara. Ferrari landrover... Murvan.aszfalton.
Lehet hogy kemenyebb a terp bizonyos szempontbol de masikbol meg nem es minekunk pont nem izraeli terepunk van.
Mire hasznaljak hegyvideki terepen? Mert harckocsi feladatkorbe nem. Tamogato harckocsiba a ketto terhelese nem osszemerheto.
Azthiszitek hogy en a merkavat szidom hobbibol. Nem azt mindom hogy a merkava nem jo tank azt mondom hogy ide nekunk nem jo tank. Hatalmas kulonbseg. Es igen nyelbol elutasitom de nam azert mert izraeli.