KI mondta neked, hogy CSAK tőlük lehet vásárolni. Anno néhány rakétát vettünk tőlük a Gripenekhez ezen kívül semmit. Az Airbustól már 36 helikoptert vettünk (ha jól tudom ma vettünk még 16 db-ot), a fegyverliszenszet, kiképzőgépeket a csehektől vettünk, a helikopterfelújításokat az oroszok csinálták. Hol van itt a nagy USA nyomoulás?KI mondta neked, hogy az új kézifegyverekkel bári probléma lenne, nagyon jó döntés volt a hazai gyártás. Ha kicsit visszaolvasol kevesen pártolják annyira a hazai gyártást mint én. A H145M, H225M szerintem szintén jó döntés, főleg, ogy azonos cégtől vásároltunk, így egyszerűbb lesz az üzembentartás. Ha vissaolvasol a haditechnikai tippmixre én pontosan a H225M-re tippeltem.Dehogy tagadom el, világszínvonalú termékeik vannak az amcsiknak is. Viszont a NATO tagság az nem azt jelenti ám, hogy CSAK amit szabad vásárolni.
A gripenjeink NATO kompatibilisek, a leendő H145M, H225M-ek szintén azok lesznek. A jelenleg beszerzés alatt álló kézifegyver szintén NATO kompatibilis. Mi itt a probléma? Nem amerikai, de NATO kompatibilis minden nagyobb értékű új beszerzésünk.
A migráns kérdésben én azt gondolom, mi megtettük a tőlünk telhetőt, azt hogy az kimerült abban hogy tovább terelődtek a horvátok felé, nem a mi hibánk, mi a tőlünk telhetőt megtettük, s a számomra legfotnosabb, nálunk nincs nagy tömegben ellenőrizhetetlen hátterű idegen.
Mo-on is van luxus ellátás, szuper korszerű berendezés ha van pénzed magánklinikához. Az USA meg egész egyeszerűen a nem fizetős/jó betegbiztosítást nélkülöző állampolgárait nem engedi oda a hiper szuper korszerű egészségügye közelébe sem. Mondom, Michael Moore - SICKO, és utána megbeszéljük akkor, mi merre hány méter.
Bernie volt az egyetlen jóérzésű ember szerintem is, a jelöltek közt igen, nem is engedték a tűz közelébe.
Nekem semmi bajom nincs a nyugattal, amíg nem akarja megmondani hogy olyan üzletet se csináljunk a kelettel, ami nekünk is előnyös, miközben álszent módon ők megcsinálják velük ugyan ezt, vagy még olyanabbat.
Én kelet és nyugat között félúton, tiszteleten alapuló nem seggnyalós szerepet szeretnék a hazámnak.
A migráskérdésben csak annyit tanácsolok, hogy ne dőlj be az állami propagandának. Senkit és semmit nem védtünk meg csak kiszúrtunk a horvátokkal, azóta ezért is utálnak minket. Kb 1.5 millió migráns érkezett az EU-ba 2015 óta és ezeket ellátták német, osztrák, svéd stb, papírokkal (tartózkodási engedély, menekültigazolvány stb) amivel SZABADON KÖZLEKEDHETNEK AZ EGÉSZ SCHENGENI TÉRSÉGBEN, így rossz hírem van: akkor jönnek hozzánk amikor akarnak. De nem jönnek. És ennek is megvan az oka.
A Sicko-t szerintem korábban láttam mint te. Moore-nak kiváló filmjei vannak, provokatív, de mindig az igazság felől közelíti meg a kérdést. Javaslom nézd a Trumland-es filmjét is.
Senki nem akar amerikai seggnyalást. Amit én akarok, hogy elvesztett 2 vh. után végre a győztes oldalra álljunk, maradjunk a szövetségeseink a Nato oldalán. Ha még van kérdésed szerintem privátban folytassuk, különben kapunk Mack-től.