Ami a számunkra a legjobb lenne.Igen ez a legjobban variálható rendszer.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ami a számunkra a legjobb lenne.Igen ez a legjobban variálható rendszer.
A beszerzés értékét is próbáljátok meg melléírni, hogy össze tudjuk számolni....
3 db Mi-8 beszerzés?
Mókusok nagyjavítása?
Remélem, nagyon remélem, hogy ez a sok beszerzés meg is valósul és nem csak tervek maradnak mint annyi más.....
Sorosista hazugsággyár.... Imádom ezeket a kifejezéseket!! Olyan tényszerű és értelmes. Elolvastam, megüt néhol kritikus hangnemet de sokszor a tényeket közli. Vagy az kamu? Tény hogy nincs verseny a gyártók között pl... ez miért hazugság? Mert tény??Nem szeretek ilyen kifejezésekkel dobálózni, ,de most muszálly.
Ez egy Sorosista hazugsággyár. De tényleg. Ezekhez képest már majdnem objektív az Index.
Ezt akartam belinkelni,köszi.Meg ezt:
http://www.armaco.bg/en/product/amm...mm-round-for-anti-tank-grenade-launchers-p469
(csak az RPG-hez való muníciót linkeltem amely variánsait kissé legörgetve lelitek meg)
Mert volt verseny a gyártók közt és sok gyártó lett megkeresve csak nem volt nyilvánosSorosista hazugsággyár.... Imádom ezeket a kifejezéseket!! Olyan tényszerű és értelmes. Elolvastam, megüt néhol kritikus hangnemet de sokszor a tényeket közli. Vagy az kamu? Tény hogy nincs verseny a gyártók között pl... ez miért hazugság? Mert tény??
Álverseny esetleg. Engem nem érdekel, nagyon örülök a német cuccoknak de nyílvánvaló hogy nem egy objektív politika mentes versenyeztetés volt. Mondom, én örülök neki és szerintem jó üzletet kötöttünk, de tény az tény.M
Mert volt verseny a gyártók közt és sok gyártó lett megkeresve csak nem volt nyilvános
Álverseny esetleg. Engem nem érdekel, nagyon örülök a német cuccoknak de nyílvánvaló hogy nem egy objektív politika mentes versenyeztetés volt. Mondom, én örülök neki és szerintem jó üzletet kötöttünk, de tény az tény.
Milyen hadi beszerzés politika mentes ? Mindig a gazdasági ellentételezés és a politikai előnyök szerint történik a beszerzés ha külföldről vásárolsz Ne nevettesd már ki magad.Álverseny esetleg. Engem nem érdekel, nagyon örülök a német cuccoknak de nyílvánvaló hogy nem egy objektív politika mentes versenyeztetés volt. Mondom, én örülök neki és szerintem jó üzletet kötöttünk, de tény az tény.
Álverseny esetleg. Engem nem érdekel, nagyon örülök a német cuccoknak de nyílvánvaló hogy nem egy objektív politika mentes versenyeztetés volt. Mondom, én örülök neki és szerintem jó üzletet kötöttünk, de tény az tény.
A közbeszerzés nem objektív. Az objektív az, amikor a szakemberek szemrevételeznek valamit, tisztába jönnek a képességekkel és döntenek. A közbeszerzés egy szánalmas bohózat ezzel szemben, amiből szörnyűséges végeredmények szoktak kijönni.
Hála a közbeszerzés hiányának, eddig alapvetően pozitív a beszerzési folyamat. Egy ötpontos skálán akarnám osztályozni, akkor:
2015M: 4
kézifegyverek: 5
minyó felújítás: 5
mihu felújítás: 0 - na ez volt az egyetlen eszement fasszság, de ez bizony a katonák faszsága.
Airbus: 4 - minek három!
Falcon: 4 - kicsit túlsúlyba kerültek, ebből is elég lett volna egy (két utasszállító, egy VIP és öt valódi katonai gép)
H145M: 5
H225M: 3 - nem tudom miért nem lehetett korszerű, rámpás helikopter, a Merlin is európai.
Leopard 2A7+: 5+++
Pzh2000: 5
Ez mondjuk egy jó négyes, amíg közbeszerzésen három alá mégrosszabb lenne a beszivárgó politikai faszságok miatt! Az igazán fontos dolgokban, a szakmaiság védelmében a közbeszerzést el kell felejteni, egyetlen funkciója van a közbeszerzésnek: legitimálni a korrupciót, a politikai érdekek száz százalékos érvényesülését a szakmaiak kárára.
Te röhögteted ki magad azzal hogy versenyeztetésről beszélsz.... ugyanarról beszélünk de versenyt ne feltételezzünk már.... igy van! Politikai érdekek, ellentételezés, stb.... de verseny nincs!! Ha valaki ezt leirja miért nevezzük hazugnak? Attól ez tény marad! A verseny és a politikai érdek nem fér össze...Milyen hadi beszerzés politika mentes ? Mindig a gazdasági ellentételezés és a politikai előnyök szerint történik a beszerzés ha külföldről vásárolsz Ne nevettesd már ki magad.
Az NH90-el, akárcsak a H225-el még vannak technikai jellegű problémák is, míg a Merlin esetében ilyesmiről nem tudok. Nyilván ár/érték arányban a 171-es minyó, vagy a 38-as utódja lett volna a nyerő, ha nincs ez az oroszellenes mizéria. De oké, pénzünk is van, szóval Merlin volt a helyes válasz, ezt most nem sikerült megugrani. Ennek valószínűleg logisztikai és politikai oka van, egy gyártót akartak és a politika és tolhatta az Airbust. Ennyi erővel a AgustaWestlandot is tolhattuk volna, az Airbus még bőven fog kapni megrendelést, a H225 nem volt jó választás. Nem katasztrofálisan rossz, de képességvesztés a minyóhoz képest!Meglepő módon az NH-90 ára első keresésre nagyon hasonló a H-225M-hez (pár millió euró eltérés azért van a H-225M javára). Teherbírása némileg viszont elmarad tőle.
Te röhögteted ki magad azzal hogy versenyeztetésről beszélsz.... ugyanarról beszélünk de versenyt ne feltételezzünk már.... igy van! Politikai érdekek, ellentételezés, stb.... de verseny nincs!! Ha valaki ezt leirja miért nevezzük hazugnak? Attól ez tény marad! A verseny és a politikai érdek nem fér össze...
Lehet álverseny volt, de akkor is benevezett mondjuk amerika az m109-el, most azt hogyan hozod ki győztesen egy pzh2000-el szemben ha nem az ár számít?Álverseny esetleg. Engem nem érdekel, nagyon örülök a német cuccoknak de nyílvánvaló hogy nem egy objektív politika mentes versenyeztetés volt. Mondom, én örülök neki és szerintem jó üzletet kötöttünk, de tény az tény.
Te röhögteted ki magad azzal hogy versenyeztetésről beszélsz.... ugyanarról beszélünk de versenyt ne feltételezzünk már.... igy van! Politikai érdekek, ellentételezés, stb.... de verseny nincs!! Ha valaki ezt leirja miért nevezzük hazugnak? Attól ez tény marad! A verseny és a politikai érdek nem fér össze...
Nyílván sehogy, meg amúgy is nem kell ide amerika.... Én maximálisan örülök ennek, és nem érdekel ki mit ajánlott, jó döntések születtek!Lehet álverseny volt, de akkor is benevezett mondjuk amerika az m109-el, most azt hogyan hozod ki győztesen egy pzh2000-el szemben ha nem az ár számít?