M
molnibalage
Guest
Inkább agyatlan turbómagyar. Leírtam, hogy technikailag minek van értelme. Nem annak, hogy képzetlen gyök2 emberek kezébe adsz nevetségesen elavult és kevés fegyverzetet, hanem azt, hogy a haderő kemény magja odabasz.Az hogy ki vagyok, egyértelmű...A Hazájáért aggódó ember.! Nevesitheted is.! Továbbra is fenntartom, hogy ha nem teszünk ellene a románok betörnek...Így vagy ugy...
A világban, ahol komoly tartalékos erő van, ott sem az általad javasolt módszer van. Svájcban sem tartják már otthon a lőszert és előre kijelölt helyeken gyülekeznek, mert technikával mennek harcba és nem "mezítlábasan". Pedig az hegyvidékes ország és nem egy tepsi, néhány folyóval és némi erdővel.
Milícia alatt azt értem, hogy "mezítlábasok". Az (A)NG az egy olyan tartalékos erő, ami a világ sok országának hivatásos haderejét űbereli. Ezen felül az (A)NG-nél is van a "hétvégi katonától" kezdve a full munkaidősig mindenki, lásd Ostrava 2018 beszámolót.@molnibalage
Mert az ANG miliciarendszerű.Mégegyszer.Miliciarendszerű haderőnek az minősül,amelyiknek hadilétszámának többségét egyébbként civil foglalkozást űző tartalékos legénység adja.Hadseregszervezési szempontbol ezt jelenti a milicia rendszerű hadsereg.Kevered az amerikában egyébbként gyakori civil miliciákkal a dolgot.A miliciarendszerű országos,állami haderő klasszikus példája a svájci hadszervezet.
T72einknek szerintem nem tartalékos állományba kéne helyezni,hanem egy korszerűsitő felújitás után a reguláris,hivatásos haderőnél a helye-márha legalább egy zl-nyi mennyiség még van belőle
Ne keverjük már azt, hogy milícia, mint minőségi jelző (lásd pl. USA Függetlenségi háború a Continental Army vs. Militia) és azt, hogy a mozgosítási és tartalékosi rendszert adott esetben a szakirodalom (?) másnak hívja.
Egyeseknek ez a mániája. Az egyesek csoportba tartozók elég jól körülírhatóak. Én nem nevesítem ennyire a fenyegetést. Az elv a lényeg. Ha erős a mag és a kockázat nagyobb a várható haszonnál, akkor épeszű ember nem jön ide. Akkor nem kell mezítlábas embereket halálba zavarni és még le is amortizálni az infrastruktúrát.Off!!!!
Felejtsük már el ezt a román lerohanást meg megszállást. Ahogy elnézve a mostani állapotukat örülni fognak ha a hátsójukon még szelelni fognak tudni pár év múlva.
On. Térjünk visza a topikhoz.
Kb.@Celebra
a T72-eseket már réges rég kukázni kellett volna, most komolyan? ezt a 15-30 darabot már hova korszerűsítsük? ha lenne még 180-200db azt mondom persze ,menjenek de így....elmehetne más fontos dologra is az a pénz.
@Szatmár72
@tonyo már leírta ugyan de akkor sem tudom megállni magamat , az amit leírtál "ha nem teszünk ellene a románok betörnek...Így vagy ugy..." az egy képzelgés és még vagy 20-30 évig még csak szikrányi esélye sincs több dolog miatt, nem kell félni ilyenektől , volt itt sok ember a fórumon aki nagyon tartott ettől , de aztán csak belátták a logikus érvelés miatt hogy erre nincs esély , nem kell ilyenek miatt aggódnod
Térjünk vissza a topikhoz bocsánat.
A topikok közötti idézést meg tanulja meg már a többség végre. Iszonyatosan zavaró, hogy milyen topikok mivel vannak teleszemetelve. AF topik iráni iraki és egyéb háborúkkal, T-72M HUN vas topik generális szárazföldi és BIZTPOL-lal, stb.