Olaszország? Nekem nincs kifogásom egy Freccia/Centauro kombó ellen. Ki lehetne hozni belőle egy egekig ajnározott Stryker dd féleséget.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Olaszország? Nekem nincs kifogásom egy Freccia/Centauro kombó ellen. Ki lehetne hozni belőle egy egekig ajnározott Stryker dd féleséget.
Azt tudjuk, csak az előbb nem azt írtátok hogy nem Pátria?Patria alvázon ugyanúgy megvan a család
Én a BMP3 toronnyal ellátott Patria mellet vagyok-meg az alvázára épülő harcjárműcsalád melletAzt tudjuk, csak az előbb nem azt írtátok hogy nem Pátria?
Szerintem 40/60 ,de én ehhez tanulatlan vagyok.Milyen IFV:APC arány lenne optimális(gondolom ez attól is függ hogy az APC/IFV struktúrát mely "családtagokból" raknák össze)?
Elösször azt kéne tisztázni,hogy mi minősül APCnek,és mi IFVnek.Mert pl a rajzasztalon maradt magyar PSZH-2 a BMP-1 tornyával lett volna ellátva.Vagy az elöbb bemontirozott BMP3 tornyos Patria micsoda?Páncélvédelme meg jobb,mint akármelik BMPjéMilyen IFV:APC arány lenne optimális(gondolom ez attól is függ hogy az APC/IFV struktúrát mely "családtagokból" raknák össze)?
Melyik terminológia szerint?Elösször azt kéne tisztázni,hogy mi minősül APCnek,és mi IFVnek.Mert pl a rajzasztalon maradt magyar PSZH-2 a BMP-1 tornyával lett volna ellátva.Vagy az elöbb bemontirozott BMP3 tornyos Patria micsoda?Páncélvédelme meg jobb,mint akármelik BMPjé
Nohát ez az.Még a terminológia sem egységes.Még a leginkább értelmes harci taktikához,fegyverzet és páncélvédelemhez viszonyitó terminológia is sántit.Mert nem a jármű kiépitettsége,hanem az adott harchelyzet dönti el az alkalmazás módját.Melyik terminológia szerint?
Még jó, hogy nem egységes mivel a nyugati és az orosz terminológia nem egyezik.Nohát ez az.Még a terminológia sem egységes.Még a leginkább értelmes harci taktikához,fegyverzet és páncélvédelemhez viszonyitó terminológia is sántit.Mert nem a jármű kiépitettsége,hanem az adott harchelyzet dönti el az alkalmazás módját.
Én meghallgattam, szerintem más is tegye meg!Itt lehet meghallgatni a rádió felvételt ha valakit érdekel:
https://karcfm.hu/musorok/allaspont/
Még jó,hogy magában a nyugati sem egységesMég jó, hogy nem egységes mivel a nyugati és az orosz terminológia nem egyezik.
De ha már itt tartun,BMP tornyos Patriat minek tekinted?Még jó, hogy nem egységes mivel a nyugati és az orosz terminológia nem egyezik.
Nagyon jó meglátás!Van egységes NATO minden de az olya mint mint az olaszoknál a KRESZ:ajánlások gyűjteménye.Még jó,hogy magában a nyugati sem egységes
Fegyverzet szerint bővel IFV, de gyaníthatóan páncélzat szerint is. Ha felhasználás tekintetében gyalogási harcrendben a deszantolt gyalogsággal együtt harcol, vagy páncélos harcrendben közvetlen a harcskocsik mögött halad akkor IFV. Ha csak a gyalogságot az utolsó terepfedezeti pontig viszi és onnan ad tűztámogatást akkor APC. Lényegében ezeken a gépeken a felpakolt moduláris páncélzat mennyiségétől függ és hogy mire akarod használni. Szerintem ez a szép benne.De ha már itt tartun,BMP tornyos Patriat minek tekinted?
Fegyverzet szerint bővel IFV, de gyaníthatóan páncélzat szerint is. Ha felhasználás tekintetében gyalogási harcrendben a deszantolt gyalogsággal együtt harcol, vagy páncélos harcrendben közvetlen a harcskocsik mögött halad akkor IFV. Ha csak a gyalogságot az utolsó terepfedezeti pontig viszi és onnan ad tűztámogatást akkor APC. Lényegében ezeken a gépeken a felpakolt moduláris páncélzat mennyiségétől függ és hogy mire akarod használni. Szerintem ez a szép benne.
Én meghallgattam, szerintem más is tegye meg!
Egyértelműen arról beszél hogy:
- lesz a Zlineken kívül további 4 db kiképző gép. Ez nálam L39NG-t jelent...
- lesz 3 db rámpás szállítógép
- lesz további 1 db Airbus
- lesz légvédelmi rakéta komplexum úgy hogy az a magyar gazdaság (hadiipar?) fejlődését is támogassa (Szerintem ez SAMP/T..)
- harkocsi beszerzés ellentételezés - Mo.i szervízközpont !?
- GRIPEN MODERNIZÁCIÓ !! Arról beszél hogy ha már upgradeltük a Gripenjeinket MS20-ra akkor ennek megfelelő korszerű fegyverek kellenek hozzá. Az MS20 legnagyobb lehetősége a Meteor => szerintem lecseréljük az AMRAAM-ket Meteorra (és talán lesz végre Iris-T-is)
Szó szerint azt mondja hogy: "...ha már egyszer egy korszerűbb softwarrel üzemeltetjük a Gripenjeinket akkor ehhez korszerűbb modernebb harci felszerelés is kell..."
Szerintem nagyon is megfelelne nekünk a Patria,komplett moduláris harcjárműcsalád.Már alabol is elég jó a védelme.És ha szükséges,lehet növelni.Ügyessen összerakták a finnek.Fegyverzet szerint bővel IFV, de gyaníthatóan páncélzat szerint is. Ha felhasználás tekintetében gyalogási harcrendben a deszantolt gyalogsággal együtt harcol, vagy páncélos harcrendben közvetlen a harcskocsik mögött halad akkor IFV. Ha csak a gyalogságot az utolsó terepfedezeti pontig viszi és onnan ad tűztámogatást akkor APC. Lényegében ezeken a gépeken a felpakolt moduláris páncélzat mennyiségétől függ és hogy mire akarod használni. Szerintem ez a szép benne.
En ezt ugy ertettem hogy a legvedelmi temat azzal vezette föl hogy beszelt a legedelem föld- levegő és levegő-levegő eszközeiről."Kulonbozo legi celok ellen nekunk kell egy olyan korszeru szarazfoldi telepitesu raketakomplexum, amely vezetesi eszkozeire tavaly alairtuk a szerzodest. Meg be kell szerezni a raketakomplexumot es a hozza tartozo raketakat. Es kellenek azok a raketakomplexumok is amik a szarazfoldi erok alkamazasaval kepesek a legi celokat megsemmisiteni."
Nekem nem tiszta, hogy a csapattamogato vonalon itt a Mistralrol vagy uj eszkozrol beszel-e. Az igazan nagy meglepetes lenne, ha ket uj rendszert is beszereznenk..