Hát itt konkrétan neki adok igazat, mivel nagyon sok helyen hívják az ATGM hordozó járműveket páncélvadásznak.
A péncélvadász harckocsiágyús.Azért a harckocsi ágyú sokkal hatékonyabb mint egy ATGM.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát itt konkrétan neki adok igazat, mivel nagyon sok helyen hívják az ATGM hordozó járműveket páncélvadásznak.
Második világháborús meghatározás szerint. A hidegháború alatt és azóta is mindenhol páncélvadásznak hívják a rakétával felszerelt kifejezetten páncélvadász feladatra gyártott járműveket.A péncélvadász harckocsiágyús.Azért a harckocsi ágyú sokkal hatékonyabb mint egy ATGM.
Második világháborús meghatározás szerint. A hidegháború alatt és azóta is mindenhol páncélvadásznak hívják a rakétával felszerelt kifejezetten páncélvadász feladatra gyártott járműveket.
Ki is koptak.Azt azért ne hívjuk páncélvadásznak,hogy egy terepjárón ATGM(még úgy se,hogy elfogadjuk páncélvadásznak az ATGM-es járművet).
Nem a berhelt cuccokra gndolok, van lánctalpas páncélozott járművön(Krizantém vagy Shturm) és kerekesen is(Fennek). Nem tudom miért iszonyodsz az ATGM-től, de a legtöbb ország így hívja őket. A mi BRDM-2 alvázas Konkursz indítóinkat pl minek hívod? Mert a legtöbb helyen páncélvadásznak írják.Ki is koptak.Azt azért ne hívjuk páncélvadásznak,hogy egy terepjárón ATGM(még úgy se,hogy elfogadjuk páncélvadásznak az ATGM-es járművet).
Ismerem.
A vicces, hogy az általad linkelt wiki cikk teszi helyre a dolgot!
"A rakétarendszer jelenleg a 9P157–2 Hrizantyema–SZ páncélelhárító járműről, a Mi–28 csatahelikopterről és a közeljövőben a Ka–52 csatahelikopterről indítható."
Ha magát a szót elemzed, abszolút Dudinak van igaza. Én nem mennék tankra VADÁSZNI egy BRDM-el!!!! Basszus, még egy CO2-s puska is veszélyes rá
A páncélvadász olyan eszköz - az én meglátásom szerint - ami képes szemtől szemben harckocsit megsemmisíteni. Egy Jagdpanther-rel lehetett vadászni Panther-re!
Kéretik nem összekeverni a dedikált jagdpanzer-eket mindenféle Stug és egyéb rohamlövegekkel!
Nyilván műszaki okai voltak a létrejöttének, a potens ágyúk hordozására nem állt rendelkezésre alkalmas jármű (hajtáslánc!), így lemondtak a toronyról (és főleg a súlyáról).
Ez ma nincs így.
Szerintem az általatok emlegetett összes jármű páncélelhárító eszköz, önállóan nem tud (nem tanácsos) tevékenykednie.
Ezek nagyon hasznosak lehetnek, pl. volt anno egy videó az ukrán topikban, egy mezőn nyomultak előre a szakadárok talán BTR-ek támogatásával, amikor egy úttöltés mögül előkerült egy T-64/72. Volt nagy menekülés. Ha akkor ott van a hátuk mögött egy ilyen holmi, az lett volna a páncélelhárítás.
Az igazi páncélvadász egyértelműen a helikopter, A-10 kategória lett.
Nem a berhelt cuccokra gndolok, van lánctalpas páncélozott járművön(Krizantém vagy Shturm) és kerekesen is(Fennek). Nem tudom miért iszonyodsz az ATGM-től, de a legtöbb ország így hívja őket. A mi BRDM-2 alvázas Konkursz indítóinkat pl minek hívod? Mert a legtöbb helyen páncélvadásznak írják.
"A rakétarendszer jelenleg a 9P157–2 Hrizantyema–SZ páncélelhárító járműről, a Mi–28 csatahelikopterről és a közeljövőben a Ka–52 csatahelikopterről indítható."
Ha magát a szót elemzed, abszolút Dudinak van igaza. Én nem mennék tankra VADÁSZNI egy BRDM-el!!!! Basszus, még egy CO2-s puska is veszélyes rá
A páncélvadász olyan eszköz - az én meglátásom szerint - ami képes szemtől szemben harckocsit megsemmisíteni. Egy Jagdpanther-rel lehetett vadászni Panther-re!
Kéretik nem összekeverni a dedikált jagdpanzer-eket mindenféle Stug és egyéb rohamlövegekkel!
Nyilván műszaki okai voltak a létrejöttének, a potens ágyúk hordozására nem állt rendelkezésre alkalmas jármű (hajtáslánc!), így lemondtak a toronyról (és főleg a súlyáról).
Ez ma nincs így.
Szerintem az általatok emlegetett összes jármű páncélelhárító eszköz, önállóan nem tud (nem tanácsos) tevékenykednie.
Ezek nagyon hasznosak lehetnek, pl. volt anno egy videó az ukrán topikban, egy mezőn nyomultak előre a szakadárok talán BTR-ek támogatásával, amikor egy úttöltés mögül előkerült egy T-64/72. Volt nagy menekülés. Ha akkor ott van a hátuk mögött egy ilyen holmi, az lett volna a páncélelhárítás.
Az igazi páncélvadász egyértelműen a helikopter, A-10 kategória lett.
A Puma és a Boxer is KMW, nem?Miota a KMW kepbe kerult remenykedem par ilyenben.
De én nem erről beszéltem.Azért számoljunk azzal is, hogy a papírtestű BRDM modern ATGM-el milyen távolságból képes megkúpozni egy harckocsit, és fordítva.
"Egy nagyon fontos dokumentumot írtunk alá, hiszen ez foglalja keretbe és emeli új szintre a már eddig is nagy múltra visszatekintő együttműködésünket." Jörg Vollmer altábornagy, parancsnok Német Szárazföldi Erőkhttps://honvedelem.hu/video/115183_tovabb_erosodnek_a_magyar_nemet_kapcsolatok
"Nem csak egy új fegyverrendszert vásároltunk, hanem egy új doktrínát."
Inkább most alapozták meg a leendő német "idegenlégió alapjait". Melyben nagy szerep fog majd jutni a magyaroknak. Viccet félreteve. Szerintem ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös. A németek számára és számunkra. Egyébként így már a Puma boritélkolható. Ráadásul egy ilyen megállapodás esetén az ár is jóval kedvezőbb lehet."Egy nagyon fontos dokumentumot írtunk alá, hiszen ez foglalja keretbe és emeli új szintre a már eddig is nagy múltra visszatekintő együttműködésünket." Jörg Vollmer altábornagy, parancsnok Német Szárazföldi Erők
Úgy néz ki ők sem felejtenek...
Az új doktrína talán azt jelenti ha esetleg újra megindul az orosz gőzhenger nyugat felé akkor esetleg a németekkel együttműködve védjük majd újra a Kárpátok vonulatait...bár a románokban most sem bíznék jobban mint anno...
Az amerikai pácélvadászok nem voltak épp Jagdpanther/tiger kategóriában páncélzattal, a Sherman Firefly szintén, mégis páncélvadászok voltak. Ugyanazt tették ágyúval, amit ez rakétával tud. Követi a páncéloselőrenyomulást és lehetőleg fedezi azt.
Inkább most alapozták meg a leendő német "idegenlégió alapjait".
Rugalmasság rugalmasság.Nem is olyan régen voltak olyan tervek hogy a német hadseregbe idegenek is berukkolhassanak. Lett is nagy tiltakozás a csóró országok részéről ami érthető is mert a cseh, magyar meg hasonló országok haderei már csak papíron léteznének ezután.