Most egy olyat fogok beilleszteni ide ami egy olyan blogról származik, ami pártpolitikával foglalkozik. De szerintem ebben minden a rendszerváltás óta regnáló kormány ludas!!
Az állításokat sem ellenőriztem, de a számok saccra rendben voltak benne:
"2009. évi 356,6 milliárdhoz képest 2012-re 122,9 milliárddal csökkentette a katonai kiadásokat. Egy olyan haderőben, ahol a katonai kiadások 95 százalékát a bérköltségek és a dologi kiadások teszik ki, nem lehet egyik évről a másikra ekkora csökkentést bevezetni, mert a bérek nem változnak, és a fenntartási költségek sem.
Volt olyan év, hogy nem fizettük be a NATO tagdíj 4 milliárdját. 2012-ben 39 milliárd forintot kellett a tárcához átcsoportosítani, hogy a HM bért és villanyszámlát tudjon fizetni."
Egy ilyen helyzetben szerintem egyik katonai vezetőnek sem az volt a legfőbb gondja, hogy mikor lesz 200db kevlársisak a PRT-ben....
Inkább most örüljünk, hogy rákényszerítették a politikai vezetést a drasztikus költésre!
Ha viszont ezek után lesznek gondok, akkor azért már a katonai vezetést kell nagyon csúnyán előkapni!