Én 1987-ben kezdtem a főiskolát, de akkor sem gondoltam, hogy tártáska, fél liter víz és ennyi, a tisztek akkor is röhögtek az egészen, de a politika ennyi pénzt szánt ránk!
Viszont az jó volt, hogy megtanultunk összetartani, bajtársak voltunk (Ez úgy látom, hogy ez már nem így van köztetek!)! Az meg teljesen elképzelhetetlen volt, hogy egy tiszt nyíltan egy másik tisztet vagy tábornokot bíráljon, azt mindig négyszemközt tettük meg, a lojalitás és engedelmesség minden hadsereg alapja, főleg egy tisztnek, akinek példát kell mutatnia! Ez a tábornoki kar van, akik azért jól képzettek és tapasztaltak, a tapasztalataik nagy részét nem az MN-ben hanem az MH-ban szerezték meg, már húsz éve mint NATO tisztek. A tábornokok, személyesen is ismerek néhányat, pedig már nagyon régóta mondják, hogy le kell cserélni a felszerelést és fegyverzetet, de a politikát nem hatotta meg a dolog! Talán végre elkezdődött valami és nem a mostani tábornoki karon múlott, hogy ez idáig nem történt meg! A nagyobbik lányomnak is mindig ezt mondom, aki négy éve végzett tisztként, majd eljön a Ti időtök is, türelem, majd bizonyíthatjátok a vezetői képességeteket!
Remélem 10 év múlva nem ugyanezeket fogod mondogatni a lányodnak.
Tisztként magyarországnak tartoztál lojalitással!!!
Nem a tiszttársadnak. De valószínűleg nektek nem ezt tanították.
És emiatt az egymás iránti lojalitás miatt is vannak, voltak a magyar honvédségnek olyan tábornokai, amilyenek. És a lojalitás egymásközt azért volt meg
mert sosem tudhattad mikor leszel a másik beosztottja. Ezért inkább nem rugdosnak a tiszturak egymás alá.
Sőt sokszor ha valaki fasz még följebb is rakosgatják.
A kiképzés minősége nem csak pénzen,politikai akaraton múlik. Persze ha van lóvé sokkal hatékonyabban lehet megtartani egy képzést.
Egyszerű példával miles rendszer nélkül is lehet harcászkodni. Persze azzal sokkal reálisabb.
A tábornokok meg ha nagyon verték volna az asztalt lehetett volna máshogy az utolsó x év. De jobban féltették a beosztásuk mint amennyire fontosnak érezték a beosztottjaikat.
Vagy ha nagy szavakat akarnék használni a haza védelmét.
A szolgálati lakás, többszázezres nyugdíj fontosabb volt.
Annyit megért, hogy max egymásközt morgolódjanak. Ne fölfelé.