zotyek78:
Szerintem olcsóbb, de mindenképp gazdaságosabb.
Lehet,hogy drága a licensz,de gondolom olcsóbb,mint Herr Alfonzék munkadíja, a szállítási költségek,vám (úgy tudom fegyverekre van, nem is kicsi..).
Az infrastruktúra az egy külön kör, annak nagy részét talán hazai cégek is le tudják gyártani.
Valamit beindítani mindig drágább,mint ráépíteni.
Mi a jobb? Ha 1000 Euróért valamit megveszel,aminek külső supportja van és a szállítási költség elég magas (ugyebár orosz gépekkel hoznák szerintem (An-124), ha pedig közúton akkor elég drága az engedély, vasútra sem lehet olcsó a biztosítás.)
Vagy itthon legyártod 1200-1400 Euróért, úgy hogy fejlődik az ipar, a cég építkezhet, akár több száz új munkahely(több bevétel az államnak,demográfiai növekedés..), hazai support és gyártás (nagyobb biztonság), könnyebb kontakt a gyárral, esetleges hazai upgradek? Természetesen nem azon a gondolat menettel kell gondolkodni,hogy megvan letudjuk gyártani, ucca neki és ha kész akkor a gyárat felszámolni..
Mellesleg a külföldi mindig olcsóbb és modernebb felfogás miatt élnek jobban a németek, mivel ők legyártják a minőségi terméket,tömegtermeléssel és szórják keletre meg nyugatra, azt viszont megnézném,hogy mikor vennének ők a Tigris helyett Apacsot...
voltagemultiplier:
Nem velem történt, csak találtam és behoztam, kíváncsi voltam a reakciókra.
Kicsit sérelmezem,hogy dudi nem írt hozzá..
Mellesleg a jog engem is érdekel, jelen esetben a garázdaság is megvalósult, ráadásul csoportosan, 2. halmazban...
shornet24:
Én ezt értem, de elsősorban nem a mi köreinkben gondoltam,hanem a felső vezetésnek kéne ilyen hozzáállás.
Természetesen a GDP 0.8%-a,amit elvileg ígért szerint emeltek volna,most mégis csökken.. ?! A Gripenek tudtommal nem 25 év felettiek voltak.. bár én 5 évnél húznám meg max a vonalat..
Mondjuk az felett sem haladnék el,hogy idén lett 3 új helikopterünk (amik ugyan használt civil helik és csak tűzoltásnak jó) , a Gripenek kapnak valami CAS alapot, így talán a szárazföldiek is fejlődnek picit, ezután én remélem,hogy a BTR-ek vagy a T 72-esek jönnek,esetleg újra a tüzérség.
dudi: Tudod hogy adok a véleményedre, de ezt most megint muszáj...

)
honved
A Bradley-be is hatan férnek mint a BMP-2 be.
Nem feltétlen kell két gép lásd Stryker vagy Bradley.Mind a kettőbe 9 fő deszant fér.
Akkor most mennyi az annyi?