hát hogy mi a kevés az mint olyan elég szubjektív
de az a 330 vas az tény hogy kevés szerintem is
Nézd , szerintem itthon ÉN már nagyon örülnék ha lenne 3 normális Lövészdandár , 1 Harckocsi Dandár , 2 légvédelmi rakéta ezred meg a KRD Szolnokon. Hogy ez mit jelent ami a vasakat illeti?
Hát nézzük meg , 1 Lövészdandárban kéne lennie ideális esetben (tegyük fel hogy a német struktúrát nézzük) legalább ha csak a FŐ komponenseket nézzük 3x44 db láncos IFV , 1x44 db Harckocsi , 1x12 Felderítőjármű ,1x12 AT jármű , 1x16 db SPH + 1x8 db MLRS (és még nagyon sok dolgot nem írtam le, tudom , fő komponenseket néztem most)
Na ezt instant szorozzuk be hárommal , kijön 396 db láncos IFV , 132 harckocsi , 36 felderítő jármű , 36 AT jármű , 48 SPH és 24 MLRS ( mégegyszer , német struktúra és csak a fő elemeket adtam össze amik hirtelen az eszembe jutottak)
aztán az 1 harckocsi dandárban kéne minimum 2x44 db harckocsi, 2x44 db láncos IFV , 1x12 Felderítő jármű , 1x16 db SPH + 1x8 db MLRS
Tehát ha az én ideális szerkezetemet nézzük kell legalább : 484 láncos IFV , 220 harckocsi , 48 felderítő , 64 SPH és 32 MLRS
Hozzáteszem én láncos IFV párti vagyok , mások esküsznek a kerekesre , elfogadom de nekem ez lenne az ideális + a KRD meg a légvédelem , ez is kevés lenne amúgy arról nem is beszélve hogy réges-rég ha ilyen kis számokról esett szó hogy 220 hk elmosolyodtunk
de hát ez van na , + a többi embernek lehet más az ideális MH ha ez a pár egység meglenne, lenne ember és meglennének a technikák amit felsoroltam én már boldog lennék , nem elégedett de boldog
remélem azért tudtam segíteni valamit még akkor is ha csak ez az én véleményem
jó lesz az 2 zászlóaljnak is
emlékszem erre a cikkre , most hirtelen megpróbáltam megkeresni de nem nagyon találtam , igen , elfelejtettem hogy a cseheknél a "pár darab" 70-90 darabot jelent kb ahhoz képest írtam pár darabot ami raktáron van nekik , anno láttam olyan cseh raktárat ami szarabb állapotban volt mint itthon a MiG-ek "tárolása" , nagyon nagyon nagyon sok volt nekik , ha 2 zl nyit feltudnak újítani már nagyon jók
a polákokat megértem mert ott több mint 1000 BMP1-es van hadrendben + szintén sok BMP2 még mindig ,abban igazad van de nem akartam/akarok belemenni hogy "mi lenne ha lennének még itthon is" , igen más lenne a helyzet , a románokról is meg már leírtam 100-szor hanem ezerszer hogy csak az arcuk nagy , mindig is az volt ,(anno hadgyakorlatokon is) mondanak sok mindent de kb ha a rendelések 20%-a ki lesz fizetve már örülni fognak , addig maradnak majd a régi vsz vasak kozmetikázásánál