a jó régi Szentes

jaj de szerettem anno , amúgy van nagyon sok kihalt laktanyánk nem ezzel van a baj , hanem az hogy akarat már nincs rendbe hozni , balcsi alatt egyébként ott van Kaposvár ahol nagy volt ,Szigetvár , Nagyatád(!) , esetleg Kalocsa (!) és ha jól emlékszem Bátaszéken is volt valami , ha földrajzilag picit nyugatabbra megyünk akkor meg már ott van Kanizsa , Lenti stb stb , ha a keleti országrészt nézzük ahova lehetne rakni pl nehéz dandárhoz tartozó zászlóaljakat az nyilván Hódmező , Szentes ,Kiskunfélegyháza , Mezőtúr (!) ,Karcag , Hajdúhadház (!) és persze nyilván Debrecen, Nyíregyháza és Szeged ha a román határt "védjük" , nem azzal van baj hogy nincs hely rakni pl egy zászlóaljat

azzal van hogy 1et is rendbe hozni borzalmasan nagy pénz lenne pedig nem régi reptérről van szó hanem csak sima laktanyáról (igaz normálishoz azért tartozik bár dolog... )
a Madmaxes elég gyenge kifejezés rá

üres pusztaság van már csak , legalábbis kb 10 éve mikor arra jártam már az volt
Harmadik vh esetén édes mindegy mink lenne , a negyedik vh-t legalább már botokkal meg kavicsokkal vívnánk meg az biztos , ha egy helyi konfliktusról beszélünk az meg nem 1 hónap alatt alakul ki de ha még idő is van , ez a "háború" kb 3 napig tartana , utána mindkét fél kifulladna és leülnének tárgyalni , pont , senki nincs itt olyan helyzetben hogy akár 1-2 hétig is itt háborúzzon , még sógorék se , szlovákok amúgy is kuka , románoknak lesz hamarosan nagyobb gondjuk , szerbeknek úgy szintén , horvátoknak már most sincs pénzük , szlovéneknek meg ha úgy van leszólnak fentről hogy nyugi van, tehát a helyi háború elég gyenge lábakon állna bárkinél , ha meg VH akkor meg édes mindegy itthon még akkor is ha lenne 3+1 nagyon jól felszerelt dandárunk , úgy tudom csak elképzelni hogy fikarsznyi esélyünk is van hogy van valami normális légvédelmünk aminek van ABM képessége , ha ez megvan talán várhatunk a NATO-ra