Barys 8x8 57mm es álgyúval Kazahsztánból
57mm-es ágyúval mire lövünk?
Gyhj? Megerősített fedezék? Helikopter?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az első kettőre tuti, ezenfelül harckocsira oldalról/hátulról.57mm-es ágyúval mire lövünk?
Gyhj? Megerősített fedezék? Helikopter?
Dél afrikai a Mbombe család,a tüzérségük meg izraeli technológiával felújitva.ont hogy inkább minnél inkább függetlenedni akarnak az oroszoktol.Kicsit orosz gyanús a dolog. Hiszen kazahoknál mi van ami nagyobb durranás? Lehet van de én nem tudok róla, viszont orosz cképzelni.
Miért,az nem abszurd,hogy egy NATO tagállam oroszokkal restauráltatja 30évvel ezelötti állaotra a rohadó szovjet helikoptereit?Miért, Algéria NATO tagállam?
De arra szerettem volna utalni, hogy a gyártó országnak akkor is maradhat utánnyúlási joga, ha esetleg a vevő fél függetleníteni akarja magát.
Fegyvereknél a továbbértékesítéshez a licence tulajdonosának mindenképpen hozzá kell járulni az üzlethez.
Lehet, hogy meg lehet oldani a dolgot úgy, ahogy írtad, azonban lehet, hogy akkor az oroszok ezekre a gépekre visszavonhatják a típusengedélyt. Akkor annyit érünk el vele, hogy vagy mindenhol újra engedélyeztetjük az "új típust" vagy csak idehaza használjuk őket. Ebben az esetben onnantól csak a felújító céggel lehet később szerződni.
Nem vagyok tisztában a fegyverek licencelési jogaival, de biztos vagyok benne, hogy oka volt annak, hogy az oroszokkal csináltattuk a felújítást, még akkor is, ha az embargó keresztbe tett az ügynek, és nem ez volt a legolcsóbb megoldás...
G5 volt a Bull alkotása.Ez azért már annak egy alaposan fejlesztett utóda.Az a helyzet a T5-52-ben legkevésbé a d.afrikai szakemberek tudását dicséri.
Sokkal inkább ennek az úriembernek a zsenije kellett hozzá..
Gerald Bull
Ausztrián át Kínán keresztül D.Afrikáig mindenhol az általa kifejlesztett GC-45-ös modell újabb és újabb változatait gyártják a mai napig és még nem igazán találtak ki ennél jobb konstrukciót.
Nem mellesleg Ő volt az aki megreformálta a tüzérségi lőszereket is amik ő előtte kb. így néztek ki:
Ő meg megalkotta ezt a formát:
Ez a váltás a gránát alakjában egymagában 20%-os hatótáv növekedést jelentett! Mindehhez még hozzátette a Svédek által kitalált gázgenerátoros (Base bleed) megoldást ami további 30%-ot hozott.
Svéd 3P lövedékkel gyakorlatilag mindenre.Oroszok most fejlesztik a másolatát.Meg egy APFSDSt hozzá.(dél koreaiak 200mm átütést értek el 40milis AFSDS löszerrel 2km.en)De az AHEAD technológiát is lehet illeszteni hozzáAz első kettőre tuti, ezenfelül harckocsira oldalról/hátulról.
A G5 a G45 d.afrikai változata.G5 volt a Bull alkotása.Ez azért már annak egy alaposan fejlesztett utóda.
A harmadikra, a helire is.Az első kettőre tuti, ezenfelül harckocsira oldalról/hátulról.
Kicsit orosz gyanús a dolog. Hiszen kazahoknál mi van ami nagyobb durranás? Lehet van de én nem tudok róla, viszont orosz cuccok közvetítőjeként simán el tudom képzelni.
Azt azért nem írtam mert az tudtommal tűzvezető rendszer függőA harmadikra, a helire is.
Ezt?
Leánykori nevén Bae Sud Africa RG35NIMR
Szerintem a JAIS 6x6 modelljük egész figyelemre méltó:
Ugyebár ez nem más mint a BAE RG-35-ös license változata
és igen sokoldalú jármű…
Usz,Te is odairtad.BocsLeánykori nevén Bae Sud Africa RG35
A pandur meg a piranha ezekhez képest kissé erőteljesebb minőséget képvisel.Uraim! Kérdésem volna felétek: ez a Barys 8x8-as vajon ár-érték arányban hol helyezkedhet el, Pandur 2, Piranha 5 meg a Parshoz képest? Meg a biztonság terén szerintem az előző kettőt veri. A másik dolog: a csehek mit használnak? Pandurt. Románok? Piranha-t. A szerbek? Lazart. Szerintem ezeknél jobb. Az úszóképességet hagyjuk a 6x6-okra, mert olyanokat is be kellene szerezni a 8x8-asok mellett. Nem kell minden áron a horror árú Patriahoz meg Boxerhez ragaszkodni.
nem mindenáron horror áru eszköz kell hanem rohadtul a lehető legjobb ami a piacon van , a kazak "csoda" nem mérhető össze nem hogy egy piranhaval de még egy pandúrral se... látom nem értitek hogy most nem a foltozgatás ideje van , hanem az hogy végre esélyt adjunk a szerencsétlennek hogy túléljen egy ütközetet , nyilván lehetne akár a BTR-ekkel is kiküldeni őket , az végülis a legolcsóbb megoldás nem? gyerekek nemár ...Uraim! Kérdésem volna felétek: ez a Barys 8x8-as vajon ár-érték arányban hol helyezkedhet el, Pandur 2, Piranha 5 meg a Parshoz képest? Meg a biztonság terén szerintem az előző kettőt veri. A másik dolog: a csehek mit használnak? Pandurt. Románok? Piranha-t. A szerbek? Lazart. Szerintem ezeknél jobb. Az úszóképességet hagyjuk a 6x6-okra, mert olyanokat is be kellene szerezni a 8x8-asok mellett. Nem kell minden áron a horror árú Patriahoz meg Boxerhez ragaszkodni.
Sorozatvetőt!