Jaj megint újra fog indulni ez a felújítás vs dobjuk ki vita... ha van egy kis szívük vesznek még 44 Leót aztán akkor remélhetőleg túllendülünk ezen. (igazán vehettek volna egy picit többet mint 44+12...)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Meg jó lenne még valami közepes harckocsi.
PL-01 vagy valami hasonlóra gondolsz?
Ja, engem csak a haditechnika érdekel, tehát nem vagyok hozzáértő, de én pl a CV-re, Tulparra, Kaplanra, meg ehhez hasonlókra gondoltam. Vannak más típusok is, amik esetleg szóba jöhetnének, mert tudom, egyeseknek herótjuk van a olasz, török, meg egyéb harmadik világbeli országok fegyvereitől.
Aha, tehát lényegében az alap APC/IFV-re pakolt 105-ös tornyos járművek. Azoknak lehet értelme ( szigorúan moduláris rendszerben) a támogató szakaszban. ( Viszont drágák mint a rosseb.)Ja, engem csak a haditechnika érdekel, tehát nem vagyok hozzáértő, de én pl a CV-re, Tulparra, Kaplanra, meg ehhez hasonlókra gondoltam. Vannak más típusok is, amik esetleg szóba jöhetnének, mert tudom, egyeseknek herótjuk van a olasz, török, meg egyéb harmadik világbeli országok fegyvereitől.
Igen valami ilyesmire gondoltam de már irták hogy drágák meg sajna létszám. De szerintem azok a török vasak megfizethetőek lennének.PL-01 vagy valami hasonlóra gondolsz?
Peddig valami "olcsóbb" is előbb vagy utóbb nem e fog kelleni? Na ez jó kérdés? Előbb vagy utóbb a fiatal tartalékosok, talán leendő aktívak is (feltéve ha egyre többen lesznek) biztosan meg fogják jegyezni hogy ők többre fognak vágyni mint egy alap lövész kiképzés. Értve ez alatt gépesített harcászat stb......Igen valami ilyesmire gondoltam de már irták hogy drágák meg sajna létszám. De szerintem azok a török vasak megfizethetőek lennének.
Peddig valami "olcsóbb" is előbb vagy utóbb nem e fog kelleni? Na ez jó kérdés? Előbb vagy utóbb a fiatal tartalékosok, talán leendő aktívak is (feltéve ha egyre többen lesznek) biztosan meg fogják jegyezni hogy ők többre fognak vágyni mint egy alap lövész kiképzés. Értve ez alatt gépesített harcászat stb......
Isten mentsDe szerintem azok a török vasak megfizethetőek lennének.
Az a gond hogy egy CV-90120 drágább mint egy T-90. márpedig utóbbi teljes értékű harckocsi, a CV meg csak egy önjáró ágyú.de én pl a CV-re, Tulparra, Kaplanra, meg ehhez hasonlókra gondoltam.
Már így is alig működnek.Amint megjönnek a Leopard 2 A4-ek azok a 72-esek ott fognak megrohadn a laktanya valamelyik sarkában és csak papíron lesznek.
Azért ezt a pályázati kiírást ne felejtsük el, főleg, hogy ma járt le a határideje, hozzáértők azt írták itt, ez a T-72-esekre lett kiírva:
019/S 105-257619
Katonai járművekkel kapcsolatos javítási és karbantartási szolgáltatások (2019–2020)
A szerződés keretösszege: nettó 2 126 728 346 HUF, bruttó 2 699 999 998 HUF
Tervezett évenkénti bontás:
2019. év: nettó 472 653 543 HUF, bruttó 600 000 000 HUF
2020. év: nettó 1 654 074 803 HUF, bruttó 2 099 999 998 HUF
Ajánlatkérő a keretösszeg kitöltésére nem vállal kötelezettséget.
"Alkalmatlan a Részvételre jelentkező, amennyiben nem rendelkezik a legalább 1 darab 1 000 LE-t meghaladó mérési tartományú, hitelesített vagy kalibrált motorteljesítményt mérő paddal.
Alkalmatlan a Részvételre jelentkező, amennyiben nem rendelkezik legalább 1 darab, a műszaki technikai eszközök gázlómélység vizsgálatát lehetővé tevő, minimum 100 m3-es méretű és legalább 1,5 m gázlómélységű merülő medencével."
Ajánlattételi vagy részvételi határidő: 8.7.2019
Azért ezt a pályázati kiírást ne felejtsük el, főleg, hogy ma járt le a határideje, hozzáértők azt írták itt, ez a T-72-esekre lett kiírva:
019/S 105-257619
Katonai járművekkel kapcsolatos javítási és karbantartási szolgáltatások (2019–2020)
A szerződés keretösszege: nettó 2 126 728 346 HUF, bruttó 2 699 999 998 HUF
Tervezett évenkénti bontás:
2019. év: nettó 472 653 543 HUF, bruttó 600 000 000 HUF
2020. év: nettó 1 654 074 803 HUF, bruttó 2 099 999 998 HUF
Ajánlatkérő a keretösszeg kitöltésére nem vállal kötelezettséget.
"Alkalmatlan a Részvételre jelentkező, amennyiben nem rendelkezik a legalább 1 darab 1 000 LE-t meghaladó mérési tartományú, hitelesített vagy kalibrált motorteljesítményt mérő paddal.
Alkalmatlan a Részvételre jelentkező, amennyiben nem rendelkezik legalább 1 darab, a műszaki technikai eszközök gázlómélység vizsgálatát lehetővé tevő, minimum 100 m3-es méretű és legalább 1,5 m gázlómélységű merülő medencével."
Ajánlattételi vagy részvételi határidő: 8.7.2019
Ez kb arra elég,hogy üzemben lehessen tartani őket.
Nem tudom, hogy lehetséges lenne - e a kiképzés rá, de a tartalékosok szerintem totál megkaphatnák a T-72 és BTR vasakat. Csak hogy ne szimpla gyalogságként funkcionáljanak. Amit leselejtezünk és még nincs szétrohadva, valamint van elég idő kiképezni a tartalékosokat, szerintem simán működne (papíron).
De ha már valaki "megkapja" akkor azokat karban is kell tartani nem? Mert használni is fogja.Nem tudom, hogy lehetséges lenne - e a kiképzés rá, de a tartalékosok szerintem totál megkaphatnák a T-72 és BTR vasakat. Csak hogy ne szimpla gyalogságként funkcionáljanak. Amit leselejtezünk és még nincs szétrohadva, valamint van elég idő kiképezni a tartalékosokat, szerintem simán működne (papíron).
Gondoltam, hogy ők már idősebbek, ahhoz vannak szokva. Talán nyelvet sem beszélnek. Azokat is üzemben kell tartani. Ők sincsenek sokan. Ha valaki onnan átmegy Leo-ra ki fogja pótolni. Egy friss bevonuló biztos nem fog T-72-re menni ha van Leo is...
Szerintem megeshet a 72 el hogy ahány féle verzió il gyártási hely annyi féle verziójú alkatrész lehetséges hozzá.De ha már valaki "megkapja" akkor azokat karban is kell tartani nem? Mert használni is fogja.
A harcértékük mellett a legfontosabb tényező ezek kukába pattintása mellett a karbantartási, és alkatrész igény.