Mondjuk, nekem is a Patria a kedvencem. Gondolom azt az XP-t jó pénzért úszóképessé lehet tenni, mert azért nem mindegy, hogy valami eleve úszóképes. Ezért merem remélni, hogy beszerzünk 6x6-ost is, csak olcsóbb, meg gondolom általában úszóképes is. A másik dolog: a környező országokban kik üzemeltetnek mondjuk Patriát? Horvátok esetleg a szlovének ? Meg a lengyelek öszvér Patriát, ha jól tudom. A csehek ugye Pandurt, románok Piranhat, szerbek meg Lazart. Mondjuk, a csehek nagyon megvannak elégedve a Pandurral, ahogy írták a fórumokban, pöpec egy gép, de azért szívesen összehasonlítanám egy olcsóbb technikával. Véleményem szerint azért ezekből olcsóbb verziót is be kell szerezni, mert ahogy lett írva a fórumba, 200 Patria is elmenne, de szerintem ez nem fog menni. Ha már a szállítógép beszerzésen túl lettünk volna, akkor más volna a helyzet, mivel az is vagy több 100 milla. Ezért kellett volna inkább szerintem beszerezni 3 db C27-et mivel úgy hírlik, hogy a németekkel közösködünk az A400-as programban. Ami 200 millióból szerintem kijött volna, na meg ugye plusz a rakétarendszer.