Mi volt a kijelentsemben a vicc?
Hogy tatán még van működő harckocsi meg személyzet.
Nem kötekedés, okoskodás.
Csak nem tartom valószínűnek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi volt a kijelentsemben a vicc?
Hagyd mar ezt a balos hulyeseget, foleg ebben a topikban. Koszi!
Ezt tutira veszem. Pragmatikus gazdasági szempontokat, mind külpolitikai, mind hadiipari beszerzéseknél figyelembe vettük. Nem véletlenül Szíjjártónál van a külgazdasági kapcsolatok és nem a gazdasági minisztériumnál. Ez a külpolitikánk egyik alapja. A beruházási lehetőségeket én nem szűkíteném le a hadiiparra. Bár tény azt is újjá akarták éleszteni és még nagy villantás nem volt, csak az alapok.Az fog szamitani ki mivel es mennyit tetelez ellen. Vagyis a nemzetgazdasagi szempont. Beruhaz vajon az RM, vagy az Otokar, vagy a KMW es milyen ajanlatot ad.
Hogy tatán még van működő harckocsi meg személyzet.
Es szerinted meddig?Peig még van,ráadásul több mint az elmúlt pár évben.
Es szerinted meddig?
Nem csak a pénz számít, nem örömükben törődtek bele.Szerintem a penzunkert nem bizonyitvanyt vettunk hanem csak berletet. Az az nem vegleges az EU/ Nemet o halgatasa hanem csak idoleges. Raadasul ugye meg ez az uzlet sem realizalodott az az meg barmi lehet.
Szerintem most visszakerultunk az alapvonalra es ujra elkezdik a no nono nonono.... mergesvagyok fokozatot ha megint lesz valami unortodo dolog.
Azt látom,hogy most viszonylaóg sok pénz áll a Honvédség rendelkezésére amiből érdemi változások történnek*.Emiatt úgy gondolom,hogy amíg a pénz kitart addig ez nem fog változni sőt az új technika remélhetőleg vonzóbb is lesz mint a mostani.
*Nem imádom a vajdát de biztos vagyok benne,hogy a megtörtént személyi változások(és ha igaz az a lista amit ide is bemásoltak akkor az is) annak szólnak,hogy ha már kénytelen ennyi pénz költeni(ez biztosan külső kényszer nem pedig hirtelen fontos lett neki a Honvédség) a Honvédségre akkor az ne follyon el nyomtalanul.
Látom, fogalmad sincs a rendszerben gondolkodásról.Na, azért álljon meg a nászmenet. Miközben sorra ágaskodnak velünk , az országok ahonnan fegyvereket szerezhetünk be, lásd: a 3 skandináv állam és most már digók is fenyegetőznek forrásmegvonással, de azért gondolom elvárják tőlünk, hogy onnan szerezzünk be. Én titokban reméltem, hogy a műszaki határzár legalább a felét kicsengeti, mivel az több száz milla, amit sok jó dologra vissza tudtunk volna fordítani. Ha ezek a török 4x4-ek beválnak, én máshonnan nem is szereznék be, esetleg az USA-ból. Személy szerint, most már el nem bírom képzelni, hogy milyen 8x8-ast fogunk beszerezni. Ha az IFV-ket a németektől szerezzük be, már így is túl lesznek fizetve. A franciáktól meg az angoloktól esetleg el nem bírom képzelni, miket lehetne venni, de gondolom, nekik is van sok jó dolguk. Az összeszerelő üzemekről meg annyit, azért nem ártana- lásd: Cz fegyverek, amiből hasznot is tudunk csinálni. Kisebb 4x4-est vagy valami 6x6-ost tudnék elképzelni vagy akármilyen kézifegyvert, pl: gránátvető, rakéta-sorozatvető.
leókig...?
Az még érdekes lenne mi volt a külső kényszer....Azt látom,hogy most viszonylaóg sok pénz áll a Honvédség rendelkezésére amiből érdemi változások történnek*.Emiatt úgy gondolom,hogy amíg a pénz kitart addig ez nem fog változni sőt az új technika remélhetőleg vonzóbb is lesz mint a mostani.
*Nem imádom a vajdát de biztos vagyok benne,hogy a megtörtént személyi változások(és ha igaz az a lista amit ide is bemásoltak akkor az is) annak szólnak,hogy ha már kénytelen ennyi pénz költeni(ez biztosan külső kényszer nem pedig hirtelen fontos lett neki a Honvédség) a Honvédségre akkor az ne follyon el nyomtalanul.
Nem fejlesztünk sajátot."Ha minden igaz saját C4ISR rendszert tervezünk, fejlesztünk. Hogy ez mennyiben lesz új, vagy csak a németek fordítása, azt nem tudom, de el kell hogy menjen a járművek számítógépein."
Szent kaka !!! "ARPAD" ujratoltve !!!??? Megint felakarjuk talalni a melegvizet.
Ez az igazság. Nem nézel utánna, de váltig álítod a saját véleményed.Hogy tatán még van működő harckocsi meg személyzet.
Peig még van,ráadásul több mint az elmúlt pár évben.
2 éve vittek oda letároltból annyit hogy egy zlj meglegyen.Ami nekem nem tiszta.
Álltalában kb 15db 72est írnak aktívanak.
1. Az hogy zászóalj.
2. Ha 12 van a bakonyban ami 1 század akkor, hogy jön ki az 1 zls.
3. 1 hangárban voltak a 72esek. 1 hangárba huszon egymehány btr és 1-2 ural,raba fért el. Úgyhogy 1 normá zls hk biztos nem.
Ha maradt tatán működő, az pár db(sajnos).
Azaz nem számottevő erő.
Az 1 zls nem jön össze nekem.
Értem tüzérség, de hkbòl sovány zlsnek.
Ami nekem nem tiszta.
1. Az hogy zászóalj.
3. 1 hangárban voltak a 72esek. 1 hangárba huszon egymehány btr és 1-2 ural,raba fért el. Úgyhogy 1 normá zls hk biztos nem.
Azaz nem számottevő erő.
Ami nekem nem tiszta.
1. Az hogy zászóalj.
Azaz nem számottevő erő.