Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Normálisan? Hát kb fél év-1 év közt.Korul belul mennyi idobe yelik kikepezni egy gkpk-t vezetot iranyzot akat a hk ra akar az ifv re olyan szinten hogy bevetheto legyen?
Korul belul mennyi idobe yelik kikepezni egy gkpk-t vezetot iranyzot akat a hk ra akar az ifv re olyan szinten hogy bevetheto legyen?
Köszi! Közben találtam még pár forrást:
https://warfaretech.blogspot.com/2015/12/zssw-30-remote-turret-part-ii.html
"Rosomak is required to be amphibious. Poland is criscrossed with several rivers, and being able to manouvre in response to hostile action was always considered pivotal. However, while at the comissioning OTO Melara was swearing they WILL be able to integrate Spike ATGMs without affecting the core parameters of the Hitfist-30P, this was later proven impossible. While integration was eventually successfully completed, there are two "sticking points": first, the integration effectively requires a new thermal camera. Second, the upgraded turret has significantly increased weight - that is, beyond the limit required for amphibious operations.
This means Polish Army has to spend not only on upgrading the turret, but also on the vehicle hull for it to remain amphibious, or replace the turret. Considering that ZSSW-30 uses the same Mk.44 ATK cannon, that component can be reused. Sights need to be replaced either way - and that makes replacing the entire turret a palatable option, as it also creates extra space inside the vehicle"
Ebből nekem az jön le hogy az úszóképesség lett volna az ára a Hitfist-re integrálásnak azt meg nem fogadták el. A ZSSW-30-al továbbra is úszóképes maradt elvileg.
Mennyire van meg a human forras egy ilyen fejleszteshez? Mennyire van meg az a erkolcsi es anyagi motivacio amivel meg is lehet tartani azt aki lekesedesbol felszerel?Normálisan? Hát kb fél év-1 év közt.
Elvileg a Rosomak-M verzióval már sikerült megoldani a problémát egy új hullámtörővel, meg a felhajtóerőt növelő kittel a jármű oldalán.
Szerintem a HK-soknál nem lesz gond, ha megjön az új technika, oda mindig is a fanatikus tankmániások mentek, ha nem az lesz a munka java, hogy roncsokat kell üzemeltetni hanem az új technikát, az a része menni fog. Én pl a lövészkatonák miatt jobban aggódom, egyelőre, hogy lesznek-e, mivel az ő részük (személyi felszerelés) az egyenruhán kívül nincs meg semmi nomrálisan, és ilyen lyukbetömködés megy, hogy a nagyobb gyakorlatokra valami egységesre hajazó (igaz kb 1 év alatt szétkopó) cuccok kerüljenek ki. Ami azért lelombozó az tuti. Ha folytatják a fizetésemelést, meg a munkakörülmények javítását akkor menni fog, kérdés hogy mennyit szánnak rá és mennyit hajlandók költeni. Általánosságban véve eddig a program jól van kivitelezve és kevesebb a szerencsétlenkedés mint vártam. Remélem, hogy a jövőbeni személyi vátozások amiket itt feltettek nem fognak úgy végbe menni mert akkor azért féltem az ésszerű szakmai döntéseket.Mennyire van meg a human forras egy ilyen fejleszteshez? Mennyire van meg az a erkolcsi es anyagi motivacio amivel meg is lehet tartani azt aki lekesedesbol felszerel?
Roviden megvenni a technikat egy dolog de mizus a human eroforrassal?
Hát már lenyilatkozták, hogy az ember nélküli toronyra térnek át minden gépen. főleg hogy az teljesen saját gyártás a hitifisttel ellentétben.Mondjuk érdekes lesz látni merre indulnak el végül. Egyik oldalon ott van a csomó már meglévő Hitfist torony, kiépült logisztikával, üzemeltetési tapasztalattal. Amihez viszont jelentősen módosítani kell a járművet, így a plusz költségek mellett, további plusz tömeget jelent, ami szintén kihatással lesz az kopó/mozgó alkatrészek élettartamtól kezdve a mobilitáson át szinte mindenre...
Vagy mennek a kevésbé védett, távirányítású új torony felé. Ami megint nem lesz olcsó mulatság. Cserébe nem kell módosítani az alapjárművet és jelentős helyet spórolhatnak meg a deszanttérben. Amire meg a missziós tapasztalatok alapján szükség lenne a plusz felszerelések miatt. És az új ifv is ZSSW-30-el lesz ellátva.
Majd idővel kiderül...
Mennyire van meg a human forras egy ilyen fejleszteshez? Mennyire van meg az a erkolcsi es anyagi motivacio amivel meg is lehet tartani azt aki lekesedesbol felszerel?
Mennyire van meg a human forras egy ilyen fejleszteshez? Mennyire van meg az a erkolcsi es anyagi motivacio amivel meg is lehet tartani azt aki lekesedesbol felszerel?
ugylegyenSzerintem a HK-soknál nem lesz gond, ha megjön az új technika, oda mindig is a fanatikus tankmániások mentek, ha nem az lesz a munka java, hogy roncsokat kell üzemeltetni hanem az új technikát, az a része menni fog. Én pl a lövészkatonák miatt jobban aggódom, egyelőre, hogy lesznek-e, mivel az ő részük (személyi felszerelés) az egyenruhán kívül nincs meg semmi nomrálisan, és ilyen lyukbetömködés megy, hogy a nagyobb gyakorlatokra valami egységesre hajazó (igaz kb 1 év alatt szétkopó) cuccok kerüljenek ki. Ami azért lelombozó az tuti. Ha folytatják a fizetésemelést, meg a munkakörülmények javítását akkor menni fog, kérdés hogy mennyit szánnak rá és mennyit hajlandók költeni. Általánosságban véve eddig a program jól van kivitelezve és kevesebb a szerencsétlenkedés mint vártam. Remélem, hogy a jövőbeni személyi vátozások amiket itt feltettek nem fognak úgy végbe menni mert akkor azért féltem az ésszerű szakmai döntéseket.
Hogy konkrétan a tankosoknál mi van azt nagyjából tudom(de nem mondom meg)viszont ilyen nehéz technikára általában azok akarnak menni akik bele vannak "buzulva abba a sok nagy szarba"(ezt kizárólag jó értelmeben mondom!)tehát a végrehajtó humán résszel nem lesz a jövőben sem baj a tankosoknál meg az önjáróknál!
Ez OK de egy sereg nem csak tankosokbol meg onjarokbol all. Valukmagavala rendszerrel mizus?
Ez OK de egy sereg nem csak tankosokbol meg onjarokbol all. Valukmagavala rendszerrel mizus?
Tehat a kerdes az hogy ez a fajta megujjulas rendszerszintu vagy csak az uj technikakal kalkapcsolatos szervezeteket szemelyeket erinti ?Ezt most annyira nem értem.
Hú, olvastam a Valukmagavala rendszerről, ez egy indiai fejlesztésű szeizmikus radar, amit a barlangi ejtőernyősök használnak.Valukmagavala rendszerrel mizus?
Hú, olvastam a Valukmagavala rendszerről, ez egy indiai fejlesztésű szeizmikus radar, amit a barlangi ejtőernyősök használnak.
Hú, olvastam a Valukmagavala rendszerről, ez egy indiai fejlesztésű szeizmikus radar, amit a barlangi ejtőernyősök használnak.
hát talán ha jönnek az új IFV-k akkor a többi egységnél is kevesebb gond leszTehat a kerdes az hogy ez a fajta megujjulas rendszerszintu vagy csak az uj technikakal kalkapcsolatos szervezeteket szemelyeket erinti ?