Sziasztok,
a 20-30db pont arra elég, hogy erdogannak elmondhassák, látod mi akarjuk , veszünk is , de előbb kipróbáljuk milyen is.
A nyugat felé meg mondhatjuk: ne hüjéskedjetek már..vettünk 30 terepjárot oszt mi van?
gondolom a nagyköveteknek már megy a duma a vacsikon...
azt nézzétek miből veszünk 200-300db-ot.
Erdogan otthon elmondhatja: látjátok nem vagyunk kizárva europából (cserébe elmondanak 1-2 dolgot az f16v-ről, stb...esetleg lőszergyár...(mint az egyik legnagyobb a világon)
))
stb..rengeteg indok lehet.
mondok egy hajmeresztőt.. szétszedik a currusnál darabokra és fejlesztik a kommondort..
vagy.. külföldi misszióra kiküldik, hagyják szétlőni..oszt ennyi.
vagy..megkapja a belügy valami cigánylázadásra készülve (lásd szlovákok)
vagy és ez még hajmeresztőbb, továbbadjuk valami harmadik államnak...(nem ukrajna) hanem pl bosznia, határőrizetre..(ajándékként)ezért a magáncégek bevonása, és ezt sem zárnám ki.
Az a baj hogy nincs semmi konkrétum, és nem is lesz szerintem. A lényeg a légvédelmem és a radarok..aztán repcsik és (nem vagy) további leopardok beszerzése.
Ha a jelenleg zajló dolgok bejönnek, egy közepes kis ország leszünk hadsereg terén is. Ennél többet nem is akar senki sem jelenleg sem a közeljövőben.
Ahhoz hogy bármelyik szomszédos ország ellen mi vagy ellenünk ők, akár többen is akarjon valamit , valami brutális dolognak kellene történnie.
Csehek nem játszanak. szlovákok,horvátok nem játszanak szintén mert senkik hozzánk képest minden tekintetben(kivéve a focit). a románok vergődnek de bele fognak fulladni a dologba pénzügyileg. szerbek az más dolog mert ők támasztpont. Ukrajna meg nem nato..
nekem ez a véleményem..bár nem vagyok sem szakértő sem hozzáértő.