Hát mondjuk úgy, hogy százszor inkább facsemete, környezetvédelem, egészségügy, mint egy fillér a magyar focira.És a pollen? Aki allergiás, fulladjon meg?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát mondjuk úgy, hogy százszor inkább facsemete, környezetvédelem, egészségügy, mint egy fillér a magyar focira.És a pollen? Aki allergiás, fulladjon meg?
pontosan , olyan jól érveltek és annyit hoztak fel hogy nem tudom tartani állásaimat , vissza kell vonuljakÉrthető, összeroppantál az ellenérvek súlya alatt...Oh wait..
Ha a fele meglesz már akkor kurva jók vagyunk....Én keveslem azt a 120-130 pilótát :
Lesz a Honvédségnek kb. 60 repülőeszköze: 4 Zlin, 2 Mókus, 20 H145M, 16 H225M, 14 Gripen, 2 Airbus, 2 Falcon! (A Mi-ket és az Ancsát nem vettem bele, ahogy a későbbiekben beszerzendő szállítógépeket sem, ráadásul a típusok egy része kétpilótás.)
Cáfolni nem tudtak, ez a lényeg. Értelemre érzelem, ez ielég általános azért, ha a szomszédokról van szó.pontosan , olyan jól érveltek és annyit hoztak fel hogy nem tudom tartani állásaimat , vissza kell vonuljak
ja mert ha a szomszédok nem tudnak megtámadni akkor már nem is kell haderő , elvégre is NATO tagok vagyunk nem? szarunk mindenkire majd jön amerika aztán lever mindekit nem? fúú na , hagyjuk inkábbAz általad leírtak alapján nem csak ennek a topiknak nincs értelme, hanem az MH-nak sem. Mehet a 600 milliárd facsemetékre meg lélegeztetőgépekre
nem baj , egyszer majd , egyszer majd talán felfogják mit szeretne az ember mondani de ez nem ma van ahogy látomCáfolni nem tudtak, ez a lényeg. Értelemre érzelem, ez ielég általános azért, ha a szomszédokról van szó.
Akkor most gondolj bele, hogy ugyan az az NMS mondjuk nem 9 személyt visz, hanem csak 6-7-et (pl. hátul csak 1 oldalon ül 2 fő), mindjárt jobb lesz a leányzó fekvése!Ugyan JLTV-vel nincs tapasztalatom de M-ATV-vel igen(meg Mac xProval is de az más liga)és gyökeres ellentéte annak amit gondoltam(és a sztereotípiákban él) az amerikai technikáról!Igénytelen amennyire annak kell lennie és lehet egy modern jármű ellenben praktikus átgondolt jármű.Na ez a török masináról nem mondható el bár azzal csaka nnyi tapasztalat van,hogy beleültem és jól körbetapogattam.Az amerikai pl a büdös életbe nem csinálna olyat,hogy ne férjen el a katonán kívül más(pl a zsákjuk vagy ármi + felszerelés)a járműben(mind1 hogy a küudőtérben vagy egy külső puttonyban).Nah a török masina ilyen ráadásul hátul 2 ember számára csak nyomor van biztosítva...Ilyet amerikai nem csinálna.Kis dolognak tűnik de ez nem az.
ja mert ha a szomszédok nem tudnak megtámadni akkor már nem is kell haderő , elvégre is NATO tagok vagyunk nem? szarunk mindenkire majd jön amerika aztán lever mindekit nem? fúú na , hagyjuk inkább
Szerintem mára már ne feszüljél tovább. Írtál pár hülyeséget, amibe én is beleköthetnék, de nem vagy abban az állapotban, nekem meg ehhez nincs hangulatom.
Áthoztam ide, mert talán ide jobban tartozik:
Akkor most gondolj bele, hogy ugyan az az NMS mondjuk nem 9 személyt visz, hanem csak 6-7-et (pl. hátul csak 1 oldalon ül 2 fő), mindjárt jobb lesz a leányzó fekvése!
Ettől még kiváló járművek lehetnek belőle. Nagyon kíváncsi vagyok a választásunkra, mert azt gondolom, hogy egy járművet nem az határoz meg, hogy milyen a belső elrendezése, mert azon gyakorlatilag szabadon változtathatunk. Inkább a menetteljesítménye, a kezelhetősége, a tartóssága, a gazdaságossága. Én azért azt gondolom, hogy ha Katar eddigi beszerzéseit megnézzük - és nekik azért van mit a tejbe aprítani, tehát bármilyen puccos technikát megvehettek volna - és ennyire látványosan egyezik az "ízlésünk", akkor azért remélem bármilyen verzió is jön a törököktől, remélem nem fogunk mellé ha ebben is követjük a katariakat!
Pedig nallunk ennek hagyomamya van /btr/De ilyen nincs!Ha 9 fős járművet vesznek akkor 9 főt raknak bele mindenhol a világon!
Nincs is értelme másnak hisz nem hányhatod az üres ülésre a cuccot annak fix hely/rekesz vagy valami kell,hogy ne tudjon elszabadulni és megölni mindenkit ha teszem azt felborul a jármű.
Csak a BTR-be értelmetlen annyi embert rakni.Hogy fog kikászálódni az aki a vezető meg a pk vagy pkh mögött ül?Nem beszélve a /A-ról ahol ugyan csak 1 ember van de ott még kisebb a hely.Nem véletlen nem ül ott senki.Pedig nallunk ennek hagyomamya van /btr/
jójó köszi ,ezt tudom nem azért írtam csak egyáltalán nem értettem mit szeretne írni igazából valami fordításra vártam de azért köszönömA BTR-80 ban 11 ülés van de csak 8 fő van benne,nem véletlenül...A BTR-80/A-bqn pedig 10 ugyancsak nem véletlenül. A vezető meg a parancsnok búvóján teljes harcászati felszerelésben(zsál nélkül)konkrétan alig lehet beférni nemhogy gyorsan kijönni belőle...
Pedig annyira nem volt bonyolult az idezett szovegre adott valaszom. /plane hogy tudod is hogy a btr be sincs kihasznalva az osszes ullohely./jójó köszi ,ezt tudom nem azért írtam csak egyáltalán nem értettem mit szeretne írni igazából valami fordításra vártam de azért köszönöm
Erre mondaná rá a L'Art pour Lart, hogy "A pofon egyszerű"De ilyen nincs!Ha 9 fős járművet vesznek akkor 9 főt raknak bele mindenhol a világon!
Nincs is értelme másnak hisz nem hányhatod az üres ülésre a cuccot annak fix hely/rekesz vagy valami kell,hogy ne tudjon elszabadulni és megölni mindenkit ha teszem azt felborul a jármű.
Távozik Brassóból az Airbus?
https://www.itthon.ma/rajottek-hogy...MMeFM3yYgqj6EZBce-y118unDOTStZ_xArIi-nGhIm8-8
Erre mondaná rá a L'Art pour Lart, hogy "A pofon egyszerű"
Egy ilyen program esetén olyan felépítménnyel és berendezéssel kéred a járművet, amivel akarod.
Nézd, ez az angol MRV-P program konfigurációs ígénye:
Ez meg a nálunk járt NMS-nek a belső kialakítása:
Mennyiből telik kiszerelni a hátsó compartmentből a jobb vagy a bal oldali 2 ülést? A helyére meg egy hálóval rögzíthető csomagteret kialakítani? Gyakorlatilag a belső kialakításnál csak a képzelet szab határt. És van belőle pickup is ugyebár...
A helikopik két fővel repülnek. Ez egy váltással 56 fő, Zlin 8 fő, Gripen 14 fő, Falcon 6 fő, AIRBUS 12 fő ÖSSZESEN: 96 fő egy váltás, amennyben jön még egy Airbus, akkor+ 6 fő, de mint tudjuk ez nem elég, reálisnak tűnik a 200 fő körüli hajózó létszám.Én keveslem azt a 120-130 pilótát :
Lesz a Honvédségnek kb. 60 repülőeszköze: 4 Zlin, 2 Mókus, 20 H145M, 16 H225M, 14 Gripen, 2 Airbus, 2 Falcon! (A Mi-ket és az Ancsát nem vettem bele, ahogy a későbbiekben beszerzendő szállítógépeket sem, ráadásul a típusok egy része kétpilótás.)
Hmm. Én sem értem. Ez a szám korábban csak a forgószárnyasokra vonatkozott, igy hangzott el:Én keveslem azt a 120-130 pilótát :
120-130 a helikopterekre.Én keveslem azt a 120-130 pilótát :