A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 601
7 201
113
Mikor növünk már ki ebből a “szomszédaink nekünk esnek “ hülyeségből ??? Hányszor meg hányszor le lett vezetve hogy egyik se tudja mégcsak megvédeni magát se , nemhogy majd támadjon ...
Régen se voltak erősebbek mégis megtörtént... Sok lúd disznót győz... Főleg ha valamelyik szarkeverő nagyhatalom még rá is játszik valamilyen aljas céltól vezérelve.... Szóval nekünk potenciális veszélyt csak a szomszédok jelentenek... Mali, Kuba, stb. nem hiszem, ha meg nagyhatalom jönne akkor csak az átjutásuk gyorsítására kell összpontosítani...

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 875
7 167
113
Az egyetlen messzemenő következtetés, amit a történelemből megtanulhattunk az az, hogy kiszámíthatatlan az alakulása.
Oké de egy háború még mindig nem tör ki egyik napról a másikra minden előjel nélkül + még mindig egyik se tudna még védekező háborút se folytatni , ennyire azért kiszámítható a dolog egy pici logikával

H

Hummen23

Guest
Oké de egy háború még mindig nem tör ki egyik napról a másikra minden előjel nélkül + még mindig egyik se tudna még védekező háborút se folytatni , ennyire azért kiszámítható a dolog egy pici logikával

A beszerzések pedig még lassabban mennek. Pl 26-olyan messze van, hogy abba beleférne egy világháború kitörése és befejezése is.

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 875
7 167
113
Régen se voltak erősebbek mégis megtörtént... Sok lúd disznót győz... Főleg ha valamelyik szarkeverő nagyhatalom még rá is játszik valamilyen aljas céltól vezérelve.... Szóval nekünk potenciális veszélyt csak a szomszédok jelentenek... Mali, Kuba, stb. nem hiszem, ha meg nagyhatalom jönne akkor csak az átjutásuk gyorsítására kell összpontosítani...
Még mindig nem jelent ránk veszélyt egyik szomszéduk sem

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 586
8 458
113
Inkább ezt emelném ki. 2026 után esedékes lesz a gripenek cseréje. Viszont a 3500 milliárdban nincs betervezve. Csillagászati árban lenne.
Nekem ebből az esik le. Kicsit szétnéztek a piacon. Gondolom puhatoloztak ár szempontjábbol is és miuttán meglátták a kalkulációt dobtak egy hátast. (F-35 re gondolok). Nagyon vastagon foghatott az a ceruza.
Hát szerintem még maradnak a gripenek egy darabig. Vajon milyen árral számolhatak az amcsik? Gondolom 5 gen gep jöhet csak szóba.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 415
90 348
113
Inkább ezt emelném ki. 2026 után esedékes lesz a gripenek cseréje. Viszont a 3500 milliárdban nincs betervezve. Csillagászati árban lenne.
Nekem ebből az esik le. Kicsit szétnéztek a piacon. Gondolom puhatoloztak ár szempontjábbol is és miuttán meglátták a kalkulációt dobtak egy hátast. (F-35 re gondolok). Nagyon vastagon foghatott az a ceruza.
Hát szerintem még maradnak a gripenek egy darabig.

Értelemszerűen nem vagyok ellene ha modern dolgokat veszünk de nem vagyok benne biztos,hogy az lesz a legfontosabb,hogy lecseréljük a Gripent,nem vagyunk mi olyan gazdagok és sok mindenre kell a pénz ebben az országban...

T

Törölt tag

Guest
Hát szerintem még maradnak a gripenek egy darabig. Vajon milyen árral számolhatak az amcsik? Gondolom 5 gen gep jöhet csak szóba.
Péntek óta erről folyik a diskurzus...
https://forum.htka.hu/threads/a-mag...fejlesztési-irányai.499/page-2912#post-605172

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 854
21 175
113
Értelemszerűen nem vagyok ellene ha modern dolgokat veszünk de nem vagyok benne biztos,hogy az lesz a legfontosabb,hogy lecseréljük a Gripent,nem vagyunk mi olyan gazdagok és sok mindenre kell a pénz ebben az országban...

Ehhez tegyük hozzá, feltehetően közvetlen szomszédaink sem fognak 5. gen gépekkel rendelkezni még sokáig. Kelet Európában, a lengyeleket tudom elképzelni F-35 gépekkel, az elkövetkező 20 évben.

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 601
7 201
113
Még mindig nem jelent ránk veszélyt egyik szomszéduk sem
A haderő fejlesztésünk biztos lehetsz benne, hogy feszültséget kelt bennük, illetve ha az elcsatolt területeket megpendítenéd nekik pl. EU-s elvek alapján mondjuk egy autonómia kérdését, akkor konkrétan összezárnának.. ne csak a mai helyzetből indulj ki.

Szatmár72

Well-Known Member
2019. január 16.
638
714
93
Ennek így lenne értelme?
Sziasztok,

a 20-30db pont arra elég, hogy erdogannak elmondhassák, látod mi akarjuk , veszünk is , de előbb kipróbáljuk milyen is.
A nyugat felé meg mondhatjuk: ne hüjéskedjetek már..vettünk 30 terepjárot oszt mi van?:) gondolom a nagyköveteknek már megy a duma a vacsikon...
azt nézzétek miből veszünk 200-300db-ot.:)

Erdogan otthon elmondhatja: látjátok nem vagyunk kizárva europából (cserébe elmondanak 1-2 dolgot az f16v-ről, stb...esetleg lőszergyár...(mint az egyik legnagyobb a világon) :)))
stb..rengeteg indok lehet.

mondok egy hajmeresztőt.. szétszedik a currusnál darabokra és fejlesztik a kommondort..:)
vagy.. külföldi misszióra kiküldik, hagyják szétlőni..oszt ennyi.
vagy..megkapja a belügy valami cigánylázadásra készülve (lásd szlovákok)
vagy és ez még hajmeresztőbb, továbbadjuk valami harmadik államnak...(nem ukrajna) hanem pl bosznia, határőrizetre..(ajándékként)ezért a magáncégek bevonása, és ezt sem zárnám ki.
Az a baj hogy nincs semmi konkrétum, és nem is lesz szerintem. A lényeg a légvédelmem és a radarok..aztán repcsik és (nem vagy) további leopardok beszerzése.
Ha a jelenleg zajló dolgok bejönnek, egy közepes kis ország leszünk hadsereg terén is. Ennél többet nem is akar senki sem jelenleg sem a közeljövőben.
Ahhoz hogy bármelyik szomszédos ország ellen mi vagy ellenünk ők, akár többen is akarjon valamit , valami brutális dolognak kellene történnie.
Csehek nem játszanak. szlovákok,horvátok nem játszanak szintén mert senkik hozzánk képest minden tekintetben(kivéve a focit). a románok vergődnek de bele fognak fulladni a dologba pénzügyileg. szerbek az más dolog mert ők támasztpont. Ukrajna meg nem nato..
nekem ez a véleményem..bár nem vagyok sem szakértő sem hozzáértő.