A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Na igen... Őszintén szólva megérdemelnék a nyilvános megaláztatást, de sajnos ez nem vetne jó fényt a seregre.

Gyanítom hogy kétes esetben simán csak nyugdíjazzák az illetőt. Sajnos egy tábornoknak nyuggerként is elég sok minden jár..

A magyar haderő katasztrofális helyzetben van szerintem. Bizonyos feladatokat csak részben vagy egyáltalán nem tud elvégezni. A rendszerváltás utáni kormányok folyamatos alulfinanszírozása igencsak megtette hatását napjainkig. Hende Csabában azt kedvelem, hogy felismerte ennek veszélyeit (pl. mikor azt mondta, hogy ellenségeink is tisztában vannak helikoptereink állapotával ), és igyekszik lehető legtöbbet kihozni az adott lehetőségekből.

therob: A Gripen is azért kapja meg azt a kiszolgálást,hogy ne essen szét,mert nem a miénk és ha szétesne akkor elég drága lenne.... :D

Mellesleg van 6000fő harcoló katonánk,oké KATONÁNK. Ne felejtsük el azt sem,hogy van : Rendőrség,TEK,NAV,BV és OKF ezekből egyik sem teljes számban és időben bevethetők,mert polgári védelem van.. viszont ne feletkezzünk el arról,hogy a Tűzoltók talán az első vagy másik legjobb fizikai állapotban lévő államvédelmi szerv tagjai,ha államvédelminek lehet nevezni...

Kicsit csak hogy képben legyünk, mit is vettek át. Egy kis morzsa, mi volt itt 2010-ben...

http://www.youtube.com/watch?v=oLdcFW9aCjQ

Igen ez 2010-es állapot. Azóta azért sok változott , csak ne felejtsék el az emberek.
Azért kösz Honvéd az összefoglalot , mert Én teljesen ezeket nem vágtam.
Hende egy több sebből vérző Honvédséget vett át, az baj nincs halál büntetés, de hazaárulásért pár embert ellehetne ítélni az előző kormány felsőbb részéből, egy 5 ember megcsinálnád , ne aggódj jobban átgondolnák.

A TLÉLŐ versenyt a rossz idő miatt lefújták...Emberek jó időben nem nagy művészet túlélni!!!

http://index.hu/belfold/2013/02/14/havazas_miatt_lefujtak_a_bakonyi_tuleloversenyt/#

Dudi Magyarországon nincs rossz idő, csak szép kellemesen meleg és napsütéses idő.. nem tudom miről beszélsz,brumm :)

Egy kis olvasni való a Honvédségről.

http://hvg.hu/itthon/20130222_honvedseg_Kovacs_Gyula_Hende

therob, pont most akartam linkelni a fenti cikket.

Érdekes egy olvasnivaló, az már biztos! ;)

olvastam én is a cikket, érdekes a románok még jobban kritizálják saját haderejüket 

Dotarile” armatei romane | Daniel Urda                                                                                                                                                   kár hogy nem értitek a google forditás nem túl jó.

na most már tuti el lesz olvasva mert 3x be lett linkelve 
sf-laugh.gif

párdon a megjegyzésért, de ez a hűvös racionalitás, ezek a tények, nem pedig az, hogy 2 nap alatt legyakjuk a románokat, már ott sem értettem miért nem veszünk figyelembe olyan elavult dolgokat, mint az ellátás, meg a logisztika meg a műszakiak ésatöbbi, bár ez most szorosan nem is tartozik ide, sz*r van a palacsintában, nem is kicsi és nem is most került oda, viszont úgy tűnik jó ideig nem is fog onnan elkerülni, ilyen dilettantizmussal nem, és itt nem elmúltnyóc, meg elmúlthárom, hanem elmúlthuszonhárom év csontváziról van szó

Nem tudom hogy emlékeztek-e , de pont ezt írtam mi lenne ha egy volt HM közeli ember, tábornok  elmondaná hogy mennyire romokba van a hadseregünk és a népet fel kell tüzelni, hogy kell hadsereg. Meglátjuk a Tóba dobot kavics most mekkora hullámokat gerjeszt. ( reméljük NAGY) 
Szerintem még kellene pár ilyen cikk