De, és te igazolod. Lényegében ugyanezt írtad amit én, csak te mentegetni probálod a loser krumpli pucolokat.Ez így netto hülyeség, amit leírtál. Én voltam olyan szerencsés, vagy szerencsétlen, hogy épp a Néphadsereg várt rám még 1987-ben. Hát elárulom neked, kifogtam a szombathelyi dandárt, másfél évre. Ráadásul lövész rpk beosztásban. Nos, ott kemény kiképzés folyt és nem volt hiány akkor még alapvetően ráfordításban. Nem volt egységes az egész haderő minősége, de az a fél tucat, vagy több, első lépcsősnek nevezett magasabbegység, nem volt éppen gyengének, vagy harcképtelennek nevezhető. Ami a katonák minőségét illeti. A leghasználhatóbb emberanyag, a szakmunkás és a sima érettségizett fiúk voltak. A gyengébb, kevésbé használható pedig, a 8 osztályos, de az sem mind és az egyetemi előfelvételis, kis értelmiségi palánta. Feltéelezem, ez ma sem lenne másképp. Nem hazai jelenség ez, nagyjából máshol is így lehet. Mozgósítás elrendelésekor, megnézném, ma ki lenne az aki minden kibúvót megkeresen, hogy megússza. Feltehetően, ugyan az a réteg, mint 30 évvel ezelőtt. Neked lövésed nincs az egészről.
A tényeken nem változtat az, hogy szimpla tömeg hadsereg nem ér semmit technika és rendes elite egységek nélkül.
Horthy rendszer és háborúja ez méltán bizonyította ahol szintén a krumpli pucolokra építettek és meg is lett az "eredménye". A néphadseregnél meg ha akarták ha nem az elavult és nem magyarokhoz köthető hülyeséget erőltették ( minél több legyen aztán lesz valami) örökké nem lehet mákja az oroszoknak.
Az osztály dumák meg nem mond el semmit. Az iskolák pont nem az intelligenciákra tanítják a kölyköket. Tehát az, hogy valaki diplomás maximum azt jelenti jó rabszolga, jó követi a parancsokat, de nem egyenlő az intelligenciával.
Intelligenciát pedig nem lehet tanulni, az genetikai örökség és kurvára nem mindenkiben van meg. A társadalom max 1% intelligens és ebbe nem tartoznak bele az értelmiségnek nevezettek. ( max 1-2 kivétel ott is)