Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hm, azt hittem már hirtelen hogy megvilágosodott a vezetés és beszerzünk valami új faxa légvédelmi rendszert.
De nem. Hát, lehet korszerűsíteni a Mistralt, ráfér, de mennyi is van belőle? Egy tucat?
Mennyi van a szakiknak pl a hasonló tudású (szvsz jobb) hordozható Iglából? Több 100.
Ahh... felesleges is gondolkodni rajt.
Úgy tálalják itthon ezt a Mistralt mintha valami Patriot vagy S-300 renszer lenne...
Szerintem a következő nagy háborúban a hagyományos harckocsik kora lejár. Manapság egy tank nem tud olyan páncélal rendelkezni ami megvédené, kivéve ha aktív páncélzata van mint egy videon lehet látni a merkavanál.
Szerintem jővő háborújában a AMV ( patria ) fog jelentős sikereket elérni. Miért ?
Az alap harcban van a védekezés és a támadás ( kard és a pajzs )
Az AMV jól védetek a V alakú test miatt az aknáktól , ami a Tankokra nem mondható el. Egy jól felszerelt AMV simán ki tud löni akár egy tankot is ( tehát erős kard ) ,de tankok páncélja igen csak lemaradt, Merkava esetében is nem tudhatjuk hány találatot képes úgyan abból az írányból elhárítani a rendszer( lehet csak 1 )
Mivel az AMV gyalogságot is tud szállítani, illetve sokkal olcsóbb az előállítása, ezért több készülhet belőle.
Ezeket, ahogy már egyszer kitárgyalták itt rendesen, másodvonalbeli harckocsikként eléggé jól ki lehet használni...
@ GrGLy na jó ok van rajta ágyú az igaz, de a rendszerben és üzembe tartásuk szerintem sok pénzt elvinne 600 db esetében és a gyakorlatozásról ne is beszéljünk. Hát én elfogadom az ötletet de én nem támogatnám.
@TheRob
Csak megjegyeztem... Így, hogy anno nem lett velük kezdve semmi, csak kukázás/rothasztás, így nyílván szerintem sincs értelme valamilyen T55 updatenek...
Viszont ahogy már többször írtam, egy T72 korszerűsítésnek/feltápolásnak még mindíg lehetne értelme... Kérdés, hogy mennyivel lenne olcsóbb, mint pl. egy "nyugati" típus beszerzése. Ide elég lenne ilyesmi... Spike-kal meg úgyis kilövik a Leo2-ket is.
Ha összeraknának egy erősebb háromtengelyes Komondort, pl dupla kerekekkel a hátsó tengelyeken akár mi is barkácsolhatnánk rá egy 155-ös löveget.