Nagyon nem érted a képességet. Honnan veszed, hogy a kiesett magyar katonát valaki más majd pótolja? DANDÁR KÉPESSÉG FÉL ÉVIG!
Ez azt jelenti, hogy a dandár erőt ott kell tartanod azokkal a harci képességekkel amik egy dandárnak meg vannak. Ezt jelenti.
Ha kiesik katona pótoljuk, ha kiesik tank pótoljuk.
Ha kiesik egy zászlóalj MI PÓTOLJUK, nem a litvánok, mert MI vállaltuk a dandár képességet nem a litvánok....
Szerintem tök érthető és teljesen egyértelmű. Nem is értem miért lenne jó ha nem így lenne?
Szerintem olyanon vitatkoztok most, amit talán csak a HM-nek kellene megválaszolni.Nem!Ha a mi dandárunk 100%-os veszteséget szenved az első nap akkor annyi.Nem küldünk másikat, mert egyet ajánlottunk fel nem kettőt.
Nem nagyon értem,hogy mit nem lehet ezen érteni.
És nem egy dandárt hat hónapon át hanem egy dandárt hat hónapig!Óriási a különbség a kettő közt!!!
Én az eszem szerint @mindenen kívül -nek adnék igazat. DE az a baj, hogy ez sajnos vagy szerencsére csak akkor eldönthető, amennyiben meg tudnánk szerezni a felajánlásról szóló részletesen magyarázó iratokat. (Bár még úgy is lehetne belekötni)
És, hogy miért áll közelebb hozzám a "képesség" elv?
Hát mert a HM saját kiadványa is erről ír:
Forrás, 3. oldalA Zrínyi 2026 program megvalósításának fontos eleme a társadalmi támogatottság, ezért annak keretein belül kiemelt prioritás – a széles körű társadalmi megbecsülés és elismerés kivívása mellett – az MH és a társadalom kapcsolatrendszerének erősítése. Jelentősebb programelemként jelenik meg többek között az önkéntes területi tartalékos rendszer fenntartása és bővítése, a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése keretében a Honvédelmi Sportszövetség és a civil szervezetek támogatása, továbbá az MH alaprendeltetéséből adódó képességek fenntartása és kialakítása, illetve a NATO részére felajánlott képességek biztosítása.
Nem azt írja, hogy a NATO részére felajánlott alakulatok kiállítása, felszerelése, hanem hogy "felajánlott képességek biztosítása".
A BAP esetében is 4 gépes kitelepülést/képességet vállaltunk, és a nyári 6 hónapra a BAP vezetését. Közben rendszeresen cserélgettük a személyzetet, sőt a gépeket is!
A képesség folyamatosan biztosított volt, de nem ugyan azzal a 2 géppárral.