Megneznem hogy mire lenne kepes a sok milliard elkoltese meg a sok reklam es gyakorlat utan a sereg eu reszlege ha beutne a koronavirus hozzank.
Habar inkabb nem neznem meg...
Le akarod lőni a betegeket vagy mi a fene?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Megneznem hogy mire lenne kepes a sok milliard elkoltese meg a sok reklam es gyakorlat utan a sereg eu reszlege ha beutne a koronavirus hozzank.
Habar inkabb nem neznem meg...
...Miért? Ezt mondta?Azért érdekes amit mond, hogy a kinevezése napján meg akarták buktatni....
"Az új megbízatásom emellett összeférhetetlen volt a VMD-vel, ezért le kellett mondanom a társaságban betöltött igazgatói posztomról. Az állami tulajdonú Széchenyi Tőkebefektetési Alap akkor már tulajdonos volt a VMD-ben, ezért a folyamatot már hónapokkal korábban meg kellett indítani, végig kellett futtatni a tulajdonosi testületen. Az, hogy pont azon a napon indult a vizsgálat, amikor alá kellett volna írnom a lemondásom a VMD éléről, nem lehetett véletlen. Ennyire nem vagyok naiv, de nem akarok összeesküvés-elméletekkel terhelni senkit."...Miért? Ezt mondta?
ha nem birja a kényes lába akkor baszhatjuk.ha nem birja.
Kíváncsi vagyok hogy mi a foglalkozásod. Én 30 éve ácsorgok gépek mellett és nem nagyon tudok ezzel azonosulni...Ha a bakancs feltöri a lábát hát istenem. Húz még 1 zoknit hintőporral oszt kuss.
Most már tét nélkül elárulhatom: az én szívem választottja ez lett volna.Kis off: A lengyelek lehet K2-őt vesznek.
Pontosan! Tehát a lemondása napjáról van szó, és nem az új kinevezéséről."Az új megbízatásom emellett összeférhetetlen volt a VMD-vel, ezért le kellett mondanom a társaságban betöltött igazgatói posztomról. Az állami tulajdonú Széchenyi Tőkebefektetési Alap akkor már tulajdonos volt a VMD-ben, ezért a folyamatot már hónapokkal korábban meg kellett indítani, végig kellett futtatni a tulajdonosi testületen. Az, hogy pont azon a napon indult a vizsgálat, amikor alá kellett volna írnom a lemondásom a VMD éléről, nem lehetett véletlen. Ennyire nem vagyok naiv, de nem akarok összeesküvés-elméletekkel terhelni senkit."
A németek meg kérnek egy kávét!https://www.armyrecognition.com/jan...for_the_sale_of_800_k2_main_battle_tanks.html
Kis off: A lengyelek lehet K2-őt vesznek.
Szerintem a lengyelek ennyivel is számolnak. Egyszer nem is oly rég egy orosz illetékes kijelentette hogy pár száz db tank nem téttel. Ezer il több ezer db az már ingen. Gondolom a polákok ezt a kijelentést komolyan is vettékHa mindent ide számolok, akkor 2025-28 környékén lesz vagy 1400-1500 modern, vagy modernizált tankja a lengyeleknek
A t-72-es felújítás mellett is 10 éven belül kukázva lesz, ezért is csak az óccsó modernizációt teszik rá, réskitöltő megoldásként.A németek meg kérnek egy kávét!
A K2 meghajtása német. Az ágyú német licence. Meg még ki tudja mi még... De küzdjenek csak innentől a koreaiak a lengyelekkel.
Nekem a számok kicsit soknak tűnnek. Mert ha idén év elején aláírják a 800 K2-t, akkor mi a tök lesz az éppen meginduló Leo 2 PL upgrade-del, meg a már pár hónapja folyamatos átadásban lévő felújított T-72-esekkel?
Ha mindent ide számolok, akkor 2025-28 környékén lesz vagy 1400-1500 modern, vagy modernizált tankja a lengyeleknek. Ennyi nagyjából egész Európának nem lesz összesen rajtuk kívül.
Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy milyen leosztásban fogják a harckocsikat gyártani. Mert ugye az ágyúcső már készülhet elvileg a lengyeleknél is a vadi új gépsoron. A meghajtás a németektől érkezik. A testet meg szerintem előszeretettel gyártanák otthon. Vagy darabszámmegosztás lesz a gyártásban, vagy komplett részegység megosztás. Meglátjuk!
Ennyi nagyjából egész Európának nem lesz összesen rajtuk kívül.
Én úgy értettem, hogy így vagy a Leo2PL-nek, vagy a T-72-es upgradenek nincs létjogosultsága és főleg értelme. Ha ebben a tempóban haladnak a Leo2-esek upgradejével, akkor hamarabb megjönnek az első K2-esek, mint hogy befejezzék a PL programot!A t-72-es felújítás mellett is 10 éven belül kukázva lesz, ezért is csak az óccsó modernizációt teszik rá, réskitöltő megoldásként.
Azért nem eszik azt olyan forrón. 2025-26 előtt ebből nemigen lesz tank. De főleg nem harckész alegység.Én úgy értettem, hogy így vagy a Leo2PL-nek, vagy a T-72-es upgradenek nincs létjogosultsága és főleg értelme. Ha ebben a tempóban haladnak a Leo2-esek upgradejével, akkor hamarabb megjönnek az első K2-esek, mint hogy befejezzék a PL programot!
Mondjuk a koreaiak sem lacafacáznak, ha termelni kell. Ha kicsit nem vigyáznak 3 év alatt le lesz szállítva az összes hk.
Nem látom a tolongást még most sem a vadi új tankokért.Erre ne vegyél mérget, nem tudhatod, ki mennyit tervez a végére.
Mivel a lengyelek nyilatkozataikból az következik, hogy dedikáltan az "orosz agresszió" miatt fegyverkeznek így nem aggódnak. Sőt örülnek ha a lengyelek erős pufferzónát tudnak kialakítani, míg felvonulnak a NATO csapatai.Azért én nem értem hogy a német-francia tandem hogy engedheti hogy a lengyeleknek azonos vagy még nagyobb számú tankjuk legyen - ez elég fura.
szerintem még örülnek is neki hogy a kvázi "ütköző/harcoló" államnak jobb/több technikája vanAzért én nem értem hogy a német-francia tandem hogy engedheti hogy a lengyeleknek azonos vagy még nagyobb számú tankjuk legyen - ez elég fura.
Mivel a lengyelek nyilatkozataikból az következik, hogy dedikáltan az "orosz agresszió" miatt fegyverkeznek így nem aggódnak. Sőt örülnek ha a lengyelek erős pufferzónát tudnak kialakítani, míg felvonulnak a NATO csapatai.