Ez igaz.Nem is ez volt a szándék,de erre vetült a beszélgetés fonala.De eddig egész kulturáltan ment.Kérlek,ne rontsd el!Rossz topikban politizalsz! Meg senki nem szolt rád?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez igaz.Nem is ez volt a szándék,de erre vetült a beszélgetés fonala.De eddig egész kulturáltan ment.Kérlek,ne rontsd el!Rossz topikban politizalsz! Meg senki nem szolt rád?
Ezzel azért nem értek egyet, mert annak ellenére, hogy nem szavaztam rá, akkor is az ország miniszterelnöke, és azért - elvileg, mert már a látszatra sem ad, meg korlátozó tényezőket szépen kiiktatta - köti a kezét a törvény.Őőőő,féligazság.De,a cigány vajdát értem alatta,de nem rasszista,hanem "jogállási" alapon.Az erdélyi vajda nem birtokolta Erdélyt.Csak a király megbizásábol igazgatta,a Korona torvényi szerint.
Ezzel szemben a cigány vajda egy olyan főnök,aki birtokolta az alátartozó karavánt.A szava törvény az uralma alá tartozóknak.
Nagyszerűen értelmezted az írásom, segítek: arra akartam rámutatni, hogy a rendszerváltás utántól nagyjából 2013-4-ig nemhogy lóf@sz de ló se volt. Írtam erről már párszor, családon belüli történeteket stb.. nem az új fiókodnak hanem a réginek címezve külön 1-1 értelmetlen beírásod alkalmával. Hol mondtam amúgy olyat, hogy aki nem híve a mai rendszernek az komcsi? A "megint" szó kavarhatott be nálad, segítek szinonimákkal: újra, ismételten, újfent...Mert aki nem a vajda hive,az csak kommunista lehet?Engem még az úttörők közül is kizártak!Nem hogy a kommunista elitegyetemre járhattam volna!
Deak Ferenc.Adam Smith,Hayek,John Lock.A nemzeti szabadelvűség hive vagyok.(most meg direkt irom magyarul,hogy ne keverjétek a szociálliberális katyvasszal)
Remélem,ezuttal kellemes meglepetést okoznak,és jóféle Zsiráf radarokat szereznek.Szóval ott tartottunk, hogy a svéd út...
Ja, egèsz kulturáltan tudsz cigányozni, te is meg dudi is, Meck èrdekes módon még hagyja.Ez igaz.Nem is ez volt a szándék,de erre vetült a beszélgetés fonala.De eddig egész kulturáltan ment.Kérlek,ne rontsd el!
.De eddig egész kulturáltan ment.Kérlek,ne rontsd el!
Most meg zsidózol???Remélem,ezuttal kellemes meglepetést okoznak,és jóféle Zsiráf radarokat szereznek.
Hát éppenséggel 98ban a vajda füjta le a haderő korszerűsitést,mint azt már nemegszer irtam...Gripent meg a szocik fejlesztették fel NATO szabványra....BTR,MiG29,Metisz,Mistral,T72,mind az Orbán első országlása elött lett beszerezve a 90es években.Nagyszerűen értelmezted az írásom, segítek: arra akartam rámutatni, hogy a rendszerváltás utántól nagyjából 2013-4-ig nemhogy lóf@sz de ló se volt. Írtam erről már párszor, családon belüli történeteket stb.. nem az új fiókodnak hanem a réginek címezve külön 1-1 értelmetlen beírásod alkalmával. Hol mondtam amúgy olyat, hogy aki nem híve a mai rendszernek az komcsi? A "megint" szó kavarhatott be nálad, segítek szinonimákkal: újra, ismételten, újfent...
Gyakorlatilag nem köti semmi belföldi gát.Törvényeket meg tetszése szerint átszabja.Ezzel azért nem értek egyet, mert annak ellenére, hogy nem szavaztam rá, akkor is az ország miniszterelnöke, és azért - elvileg, mert már a látszatra sem ad, meg korlátozó tényezőket szépen kiiktatta - köti a kezét a törvény.
Ilyen konstrukcióra van reális sansz? Nekem tetszene.Nézegettem a Patria oldalát: "Technology transfer and local manufacturing concept is natural part of our business model."
Lehet, hogy nem a német boxer, hanem a magyar rozsomák lenna a jó választás?
Lefagyott a forditóm.Jó ajánlat?Szerintem nekünk sokkal jobb lenne a Patria XP alapon egy harcjármű család,mint a Boxer.Ilyen konstrukcióra van reális sansz? Nekem tetszene.
Miert, ki és mikor döntötte el hogy csak a boxer lehet az egyetlen üdvözítő út?Nézegettem a Patria oldalát: "Technology transfer and local manufacturing concept is natural part of our business model."
Lehet, hogy nem a német boxer, hanem a magyar rozsomák lenna a jó választás?
TECHNOLÓGIAI TRANSZFERLefagyott a forditóm.Jó ajánlat?Szerintem nekünk sokkal jobb lenne a Patria XP alapon egy harcjármű család,mint a Boxer.
A KTO Rosomak, Lengyelország ügyeTECHNOLÓGIAI TRANSZFER
A technológiaátadás és a helyi gyártási koncepció üzleti modellünk természetes része. Nagyon sikeres technológiai transzfert hajtottunk végre ipari részvételként és termelésként Lengyelországban, Szlovéniában, Horvátországban és Dél-Afrikában.
A Patria megválasztásával ügyfeleink országainak védelmi iparága magas színvonalú és technológiai transzfert, helyi termelés lehetőségét és egyes esetekben jelentős közvetlen beruházást kap a termelési infrastruktúra korszerűsítéséhez.
habarcsvédelem-technológiahabarcsvédelem-technológia
A finnek részéről rendben lenne, még a gyártó infrastruktúra modernizációjába is befektetnének (nálunk gondolom ez a 0-ról történne):Ilyen konstrukcióra van reális sansz? Nekem tetszene.
A finnek részéről rendben lenne, még a gyártó infrastruktúra modernizációjába is befektetnének (nálunk gondolom ez a 0-ról történne):
"By choosing Patria, our customer countries’ defense industry will receive high quality and technology transfer, possibility of a local production and in some cases a substantial direct investment to modernise the production infrastructure."
A kérdés az, mit akarunk és mennyit. Amennyiben egy közepes dandárban 4 gépesített lövész zászlóalj lesz német mintára, zászlóaljanként 44 (mondjuk) Patriaval, akkor az 4x44=176 jármű. Ha lesz még egy közepes valamikor, akkor az 352. Lehet még speciális rendeltetésű (műszaki, mentő, neadjisten légvédelmi) járgány még százötven, akkor az már 500 felé tendál. Itt már érdemes elgondolkodni.
Már megint álmodozom.....
Ez már pletykaszinten felmerült valahol? Én nem nagyon futottam bele ilyen hirbe.A finnek részéről rendben lenne, még a gyártó infrastruktúra modernizációjába is befektetnének (nálunk gondolom ez a 0-ról történne):
"By choosing Patria, our customer countries’ defense industry will receive high quality and technology transfer, possibility of a local production and in some cases a substantial direct investment to modernise the production infrastructure."
A kérdés az, mit akarunk és mennyit. Amennyiben egy közepes dandárban 4 gépesített lövész zászlóalj lesz német mintára, zászlóaljanként 44 (mondjuk) Patriaval, akkor az 4x44=176 jármű. Ha lesz még egy közepes valamikor, akkor az 352. Lehet még speciális rendeltetésű (műszaki, mentő, neadjisten légvédelmi) járgány még százötven, akkor az már 500 felé tendál. Itt már érdemes elgondolkodni.
Már megint álmodozom.....
Az aknavetőt xarul fordítja. A tankot meg tartálynak...habarcsvédelem-technológia
az komoly lehet!