Igen, ezt hívták a klasszikusok magyar "elkésődés"-nek
Több évtized alatt egyszer sem hallottam.
Mohácsnál szapolyainak sikerült elkésnie. Szóval az csak fél pont.![]()
Nem is igazán tudta, hogy mit kéne csinálni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, ezt hívták a klasszikusok magyar "elkésődés"-nek
Mohácsnál szapolyainak sikerült elkésnie. Szóval az csak fél pont.![]()
Van a világpiacon sokféle korszerűsitési csomag.Akkor ki kell választani egy nekünk megfelelőt,lehtőleg technológiaimportal.Lehet,hogy a "közepes" dd-nak ez is az eredeti terve.Összeségében a btr-ek jelenleg a legjobb műszaki állapotban lévő harceszközeink szóval így, hogy a váltásuk várhatóan csúszni fog jópár évet így érdemes már beruházni a dologra.
Értem... Nos 10 év alatt is történhet sok minden, de értem azt is amit írtál. De a szárazföldi erő és a légierő külön ma hatékonyan nem alkalmazható. Kell mind a kettő, vagy ez csak egy félkarú rabló lesz.Ugy ertettem hogy kire akarsz lovoldozni a csilivili hiperszupermodern legvedelmedel meg tobb szaz raketaddal mondjuk 10 eves tavlatban - nem azt hogy nem fontos. Fontos, csak nem rovidtavon.
Es amugy ha nincs rendes szarazoldi erod akkor az ellenseg miert pazarolja a kerozint ha ellenallas nelkul besetalhat az orszagba ha egyszeszeruen nincs technikad ami meg tudna allitani?
Ok, ezen komment alapján lejött, hogy te valami turbó futóbolond vagy...Nagyjából helyileg semmit...De annyit tudtak volna, hogy elmondják a szitut a rohadék francia nato fonokuknek.és ő kb 5 perc alatt el tudta volna intezni , sőt saját hatáskörben is el tudta volna rendelni hogy ha ezeknek az embereknek baja lesz, akkor belgrád 10% megsemmisülhet 1 órán belül. vagy...minden szerb laktanya megsemmisül 24 órán belül...és így tovább...de ha nem akarjuk..akkor nem lesz.
Ok, ezen komment alapján lejött, hogy te valami turbó futóbolond vagy...
Pontosan, ....azért testközelből más ám a történet, mint a fotelből...egy történet, csak hogy átélhető legyen a dolog:Negyedszer, azt tudod-e, hogy a magyar katonákat is legyávázták Afganisztánban, mert amikor meleg volt a pite, akkor kivonták magukat a harcokból?
Az új-zélandiakra gondolsz? Német amerikai katonákhoz tartozott az a tartomány csak a pite új zélandi miniszterelnök nem mert a nagykutyákba rúgni miután magyarázkodott a halott vagy sérült katonái miatt. Konkrétan azt mondta a honvédeink nem mernek járőrözni miközben nem ez volt a dolguk.
Kíváncsi lennék hogy a mai OV bejelentés tükrében is az e a véleményed hogy "...pár hétig jelentős kiesés lesz több területen, de azért ez nem 2008, szerintem...."?Egy hete fordult komolyabbra, pár hétig jelentős kiesés lesz több területen, de azért ez nem 2008, szerintem. A turizmus rosszabb évet zár, a többi terület be tudja hozni a kiesést. Egyelőre ez a biztos.
Ha ennyire bölcsész (is) vagy, írjál már helyesen baszki!csak mellékesen a gépész és villamos mellet elvégeztem a bölcsészt is))
Ahhoz teljes felfügesztés cseréje is kellene szerintem.A btr 80 és 80A-t 82-es.szintjére nem lehet felhúzni? Az elvileg elég jó lenne pár évig.
Mondjuk Szapolyai elkésett Mohácstól...Nana, azért se Mohácstól se a Don-kanyartól nem sikerült elkésni ...![]()
Mondjuk Szapolyai elkésett Mohácstól...![]()
Attól függ mennyire "aláírt" illetve van-e lehetőség esetleg eltolni a teljesítést, van - e kötbér satöbbi satöbbi. Ezt baromi sok tényező befolyásolhatja.Azokkal az "állítólag" aláírt, de be nem jelentett beszerzésekkel mi lessz, ha valóban vannak olyanok, mint egyesek sejtették korábban?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..