udod még mindig nem kötelező katonának lenni).
Tudom, de ennyire nem gondoltam liberálisnak a rendszert. A "nem kötelezőben" van a probléma kulcsa. Na jó, nem lesz kötelező, persze. De ettől még maga a rendszer lehetne kicsit keményvonalasabb.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
udod még mindig nem kötelező katonának lenni).
Nem hiszem, hogy a sorkatonai szolgálatukat 5 lövéssel letudott volt csoporttársaim jobban teljesítenének behívás esetén, mint egy 6 hónapos normális képzésben részesült hadköteles.Erre lenne való a sorkatonai szolgálat. Ausztriában épp most hívtak be 3000 tartalékost, még válogatnak ia ba behívhatók között, mivel van kiképzett emberanyaguk rá, a sorkatonai szolgálat miatt. Egy liberális demokráciában nyugaton be lehet hívni, több hónapra is őket. Nálunk lenne visítás.
https://www.nyugat.hu/cikk/ausztriaban_behivjak_a_tartalekos_katonakat_a_ota
Tudom, de ennyire nem gondoltam liberálisnak a rendszert. A "nem kötelezőben" van a probléma kulcsa. Na jó, nem lesz kötelező, persze. De ettől még maga a rendszer lehetne kicsit keményvonalasabb.
Első körben azokat lehetne kiképezni, akiknek a munkaerő-piaci helyzetét nem érinti egy 6 hónapos kiesés. (tartós munkanélküliek, vagy akik a 3 hónapos segély után sem jutottak munkához. Ha még pénzt is kapnak érte, már majdnem olyan, mint a közmunka...A jelenlegi tartalékos rendszert, ami lényegében a korábbi korkedvezményes honvédségi, rendvédelmi nyugdíjasokon (hogy ne ekljen vonni a 15% szja-t a járadékkból vállalják a tartalékos szolgálatot) alapul teljesen új alapokra kellene helyezni. A legjobb volna egy általános 6 hónapos sorkatonai szolgálat, de ha ezt politikai okokból nem lehet kivitelezni (egyéként a Honvédség sem lenne most felkészült évente 40-50 ezer sorkatona elhelyezésére és kiképzésére) akkor legalább az államilag finanszírozott felsőoktatásban részt vevő férfiakat kellene egy 3 hónapos kiképzésre behívni akár még anyagi ösztönzőkkel is.
Első körben azokat lehetne kiképezni, akiknek a munkaerő-piaci helyzetét nem érinti egy 6 hónapos kiesés. (tartós munkanélküliek, vagy akik a 3 hónapos segély után sem jutottak munkához. Ha még pénzt is kapnak érte, már majdnem olyan, mint a közmunka...![]()
Te nem érted!Még ennyi katona se lenne mint most.Kicsit gondold át ezeket az ötleteidet.
Marad a következő generációDe ha nem akar katona lenni?Tele vagyunk így is olyanokkal akiknek a hozzáállása a szükséges minimum vagy egy kicsit kevesebb!El sem hiszitek,hogy mik vannak néha.
Te nem érted!
El bírod képzelni, hogy mennyire vannak kétségbeesve emberek?
A héten a kölykeimmel többször a mekihez mentünk fagyizni. Ott gyakorlatilag folyamatosan pörögtek a futárok. Ha amíg megettük a fagyit, nem cserélődött vagy 25-30, akkor egysem.
Az a lehető legrosszabb alja munka. Katás vállalkozóként, magadnak fizeted a benzint, amortizációt, mindent.
De elmennek, mert momentán nem nagyon van más.
(Ne legyen félreértés, nem vagyok pesszimista.)
Ahhoz, meg hogy meg is éljenek belőle valamennyire, meg menni kell mint állat.
Az egyik - szerencsétlen - úgy jött vissza kullogva a pulthoz, hogy sajnos nem tudja kivinni a rendelést. A pultos lányka meg elkezdte kérdezgetni. Erre azt mondja nem a rendeléssel van gond, hanem egészségügyi problémája van. Addig faggatták értetlenül, hogy halál idegesen kibökte az ürge, hogy "összecsinalta magát".
Tudom, hogy nem szép dolog, de a Honvédségnek is alkalmazkodnia kell a munkaerő piachoz. Nem csak ahhoz, ha számára kedvezőtlen, hanem ahhoz is, ha dúskálhatna a toborozható emberekben.
Vagy mondjunk 1-1,5 évet. Aki azért lesz katona mert nincs más nem sokra megyünk. Olyan kéne aki azért is választja a hivatást, mert valós és versenyképes alternatíva ami kombinálja a haza szolgálatát egy elfogadható megélhetéssel és jövőképpel.De ez max fél evig tart.Senki sem lesz katona 175-ért (aki csak azért szerelt fel mert a korona miatt elvesztette a munkahelyét)annal tovább mint amennyi szükséges.Itt fél év múlva megint lesz munka dögivel és akkor ezek az emberkék szépen leszerelnek 3 nap alatt.
Néhány "ködös" példát szivesen vennék ebből az eletből...,mert ugye "a sövény" másik oldaláról minden másképp látszik...El sem hiszitek,hogy mik vannak néha.
Néhány "ködös" példát szivesen vennék ebből az eletből...,mert ugye "a sövény" másik oldaláról minden másképp látszik...
Mentálisan és fizikálisan alkalmatlan hisztis gyerekek tömkelege, akiknek egy része kénytelen feldolgozni, hogy valamit meg KELL csinálni ha azt mondják és ki kell lépni a komfortzónából. Tisztelet a kivételnek természetesen.Néhány "ködös" példát szivesen vennék ebből az eletből...,mert ugye "a sövény" másik oldaláról minden másképp látszik...
Értem.Nem lenne etikus.De minden ami eszedbe jut és annak az ellenkezője is.
...mondjuk ezt teljesen magam elé tudom képzelni...de ez minden téren probléma (ipar,stb.)Mentálisan és fizikálisan alkalmatlan hisztis gyerekek tömkelege
Nem hiszem, hogy a sorkatonai szolgálatukat 5 lövéssel letudott volt csoporttársaim jobban teljesítenének behívás esetén, mint egy 6 hónapos normális képzésben részesült hadköteles.
De ha nem akar katona lenni?Tele vagyunk így is olyanokkal akiknek a hozzáállása a szükséges minimum vagy egy kicsit kevesebb!El sem hiszitek,hogy mik vannak néha.
Nem értem amit írtál. Én vagy 1500 lövést adtam le másfél év alatt. Kár ebbe belemenni persze, mert mindíg vita lesz. Persze, nem kell, minek.
Én ismerek olyat aki 1999-ben hármat.Az te voltál.A katonák 80%-a meg 6-ot....
Az te voltál.A katonák 80%-a meg 6-ot....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..