Az a 90 inkább 67 nettóban. 90-et az őrmesterek kapnak
Ez már kicsit kamunak tűnik. Én 3 éve 120-130 között kaptam szakaszvezetőként. 67 ezerért kutya nem lenne ott.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az a 90 inkább 67 nettóban. 90-et az őrmesterek kapnak
krisss, na ne már! Azért a minimálbért, túlórát (ha van ilyen, de gyanítom, hogy igen, mert a tűzoltóknál is másképp fizetik a vasárnapokat, ünnepnapokat a szolgálatban levőknek) és béren kívüli juttatásokat csak kapnak, kaptok, még ha nem is beszélhetünk túlfizetésről. Ha meg tényleg ennyire alul van a baka fizetve, akkor meg miért nem cél egy stabil és jól képzett állomány kialakítása? Nem itt kezdődhetne el a fejlesztés?
Van ma katonai középiskolai oktatás? (pl.: műszaki)
védelemre korlátozva.
ghostrider:
a harckocsiágyú nagyon korlátozott emelkedési szöge miatt , no meg az életszerű esetben megjelenő terepakadályok miatt, a harckocsiágyút nem lehet 5 km-nél nagyobb távolságra használni.
Kis számú harckocsival nem lehet harcolni, egyszerűen szükséges egy bizonyos minimális darabszám, hogy elegendő jelenlétet biztosítson a harcmezőn, kell továbbá oldaltámadó erő, kell továbbá tartalék, amit a csata változásának függvényében vetsz be. Ha mi harckocsit vásárolnánk 150...200 darab lenne szükséges. 150 darabnál kevesebbel egyszerűen nem tudsz harckocsitaktikákat alkalmazni. 50...70 darab harckocsinál kevesebb egy műveleti egységben egyszerűen túl kevés és ugyanannyi kell még pl oldaltámadásra vagy tartalékra.
Akkor kell kb 40 szállítótréler is.
Az igazság az, hogy a harckocsi akkor volt jó amikor nem léteztek olyan nagy hatótávolságú precizíós fegyverek mint ma. Amikor a harckocsi ágyúja volt a precizíós fegyver mert egészen közel tudott kerülni a célponthoz. Ma viszont sokkal nagyobb hatótávolságú olcsó precizíós fegyverek léteznek.
Az pedig végképp álom, hogy a Mh valaha kiegyensúlyozott összfegyvernemi hadseregre tesz szert. A pénzügyi valóság nem az álmaink hanem a közelmúlt tapasztalata. Ha változik is a békeidős költségvetés akkor is a GDP 1%-a körüli összeggel kell számolni hiszen látható hogy ilyen a társadalmi elfogadottság. Ezért egy -két kiemelt fontosságú fegyvernemre épülő hadsereg létrehozása a reális, védelemre korlátozva.
Höhöhö, hivatásos őrmester nem kap 120-at nettóban (kivéve "spéci" beosztásban)!Ez már kicsit kamunak tűnik. Én 3 éve 120-130 között kaptam szakaszvezetőként. 67 ezerért kutya nem lenne ott.
Höhöhö, hivatásos őrmester nem kap 120-at nettóban (kivéve "spéci" beosztásban)!<blockquote rel="therob">Ez már kicsit kamunak tűnik. Én 3 éve 120-130 között kaptam szakaszvezetőként. 67 ezerért kutya nem lenne ott.
Höhöhö, hivatásos őrmester nem kap 120-at nettóban (kivéve "spéci" beosztásban)!<blockquote rel="therob">Ez már kicsit kamunak tűnik. Én 3 éve 120-130 között kaptam szakaszvezetőként. 67 ezerért kutya nem lenne ott.
Sz*rabb meló kevesebb pénzért, mégis csinálják, úgy.
Höhöhö, hivatásos őrmester nem kap 120-at nettóban (kivéve "spéci" beosztásban)!<blockquote rel="cinikus"><blockquote rel="therob">Ez már kicsit kamunak tűnik. Én 3 éve 120-130 között kaptam szakaszvezetőként. 67 ezerért kutya nem lenne ott.
<blockquote rel="cinikus">Sz*rabb meló kevesebb pénzért, mégis csinálják, úgy.
A nettó kizárt, csak hát senki nem a bruttóját szokta mások orr alá dörgölni...Sztem bruttónak gondolta...
Pénzről volt szó, nem a háttérről.Nyilván nem azért közmunkás valaki, mert a kihívást keresi vagy mert szeretne az lenni. Ezért ezt felesleges például egy szerződéses katonához hasonlítani.
<blockquote rel="cinikus">Sz*rabb meló kevesebb pénzért, mégis csinálják, úgy.
"Az pedig végképp álom, hogy a Mh valaha kiegyensúlyozott összfegyvernemi hadseregre tesz szert. A pénzügyi valóság nem az álmaink hanem a közelmúlt tapasztalata. Ha változik is a békeidős költségvetés akkor is a GDP 1%-a körüli összeggel kell számolni hiszen látható hogy ilyen a társadalmi elfogadottság. Ezért egy -két kiemelt fontosságú fegyvernemre épülő hadsereg létrehozása a reális, védelemre korlátozva."
Szóval akkor évi kb 250 milliárdból évente erre tellik:
3 (?) db reptér
1 db honvéd kórház
14 Gripen
néhány 30 éves helikopter
néhány 40 éves szállító repülő
15 modul (?) rendszerű DD 30+éves tank (+amit még nem adtak el, vittek Irakba ....és még nem az iszlám államé DD és nem pőrekocsikon vonatozik... )
ismeretlen számú 30-40 éves ágyú és néhány nem 30-40 éves aknavető
ismeretlen számú Btr-80/a
ismeretlen számú Kub és Mistral....
Ezt üzemelteti kb 17-18 ezer fő....
Na most sztem vagy sok a 17 ezer fő ehhez a mennyiséghez, vagy növelni kéne a nehézfegyverek számát.
Höhöhö, hivatásos őrmester nem kap 120-at nettóban (kivéve "spéci" beosztásban)!<blockquote rel="ksspsta"><blockquote rel="cinikus"><blockquote rel="therob">Ez már kicsit kamunak tűnik. Én 3 éve 120-130 között kaptam szakaszvezetőként. 67 ezerért kutya nem lenne ott.
<blockquote rel="ksspsta">"Az pedig végképp álom, hogy a Mh valaha kiegyensúlyozott összfegyvernemi hadseregre tesz szert. A pénzügyi valóság nem az álmaink hanem a közelmúlt tapasztalata. Ha változik is a békeidős költségvetés akkor is a GDP 1%-a körüli összeggel kell számolni hiszen látható hogy ilyen a társadalmi elfogadottság. Ezért egy -két kiemelt fontosságú fegyvernemre épülő hadsereg létrehozása a reális, védelemre korlátozva."
Szóval akkor évi kb 250 milliárdból évente erre tellik:
3 (?) db reptér
1 db honvéd kórház
14 Gripen
néhány 30 éves helikopter
néhány 40 éves szállító repülő
15 modul (?) rendszerű DD 30+éves tank (+amit még nem adtak el, vittek Irakba ....és még nem az iszlám államé DD és nem pőrekocsikon vonatozik... )
ismeretlen számú 30-40 éves ágyú és néhány nem 30-40 éves aknavető
ismeretlen számú Btr-80/a
ismeretlen számú Kub és Mistral....
Ezt üzemelteti kb 17-18 ezer fő....
Na most sztem vagy sok a 17 ezer fő ehhez a mennyiséghez, vagy növelni kéne a nehézfegyverek számát.