Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nah, mivel itt a többség rá van kattanva a Leopárd2-re ezért csendben megkérdezem mi a helyzet a Leclerc-el? Jobb,nem jobb,kólával elmegy? Arra rájöttem hogy a wikit felesleges nézni ahány nyelven nézem annyiféle adat. Elvileg pöppet kisebb, alacsonyabb kb 10-50 cm-el, rövidebb 20-300cm-el, könnyebb 3-5 tonnával,fajlagos teljesítmény kicsit rosszabb 0-4Le/T.
"http://vilagnezo.blog.hu/2014/09/11/egy_hetig_se_birnank_az_oroszok_ellen"
Féligazságokkal van tele a cikk, de olvastam azért már ennél sokkal rosszabbat is. Annyira azért nem kell túl pörögni rajta.
antigonosz
A Leclerc egy igazi sötét ló. Ahogy írtad is, semmit sem lehet igazából tudni róla a wikin kívül.
Én ugyan így kíváncsi vagyok az olasz Ariete C1 -re. Szerintem szintén szóba jöhet, mint lehetséges alternatíva!
tarzaan
A K2 elvileg drágább, mint a Leclerc. De hát pontos árat nem lehet sajnos tudni ezen vasakról.
Az automata töltője pedig máshogy helyezkedik el, mint az orosz vasaknál. Leclerc topikba már linkeltem. Ha föl is robban a töltő, akkor is el van szeparálva a küzdőtértől.
Nekem nagy vágyam az, hogyha egyszer időm lesz akkor írok egy cikkszerűséget a modern MBT-kről. Típusok előnyei-hátrányai. De nincs időm, és még sok forrást kellene felkutatnom :-(
A Leclerc erőssége az egész harcrendszere (ágyú+tűzvezetés+töltő), viszont hátránya a kicsit vékonyabb páncélzat és a meleget nehezen viselő Finn motor. Az export verzióban már MTU motor volt. De a páncélzat vékonysága is relatív dolog.
Én az olasz C1-est nem tartom sokra. Az igazából egy kicsit továbbgondolt Leopárd 1. De ezt régebben már részletesen fejtegettem.
Nálam 3 kategóriába tartoznak az MBT-k. Az első a jó, de nagyon drága kategória, a második a jó, de ár/érték arányos kategória, a harmadik pedig a nem túl jó kategória.
Ez az én besorolási rendszerem:
1. : Leopárd 2; Leclerc; K2; Type-10
2. : M1A2, Challanger 2; T-90A/MS; T-84(Oplot); Merkava 4; Type-99
3. : Type-96; MBT-2000; PT-91; M-84; C1 Ariette; Arjun; M-95 Degman
És a Challenger 1 , ha már se új se használt modernre nincs pénz? Persze csak elméleti síkon.