Erről irtam egy korábbi hozzászólásban hogy ezt a programot jó volna a későbbiekben is megtartanni. Kicsit kikalapálni jutatattásokat, támogatásokkal megfűszerezni. Valamint kicsit ráhúzni a pályakezdőkre, egyettemekre, főiskolákra...... Speciális önkéntes "sorkatonai, közkatonai" szolgálat lenne
Ja a baloldal se rinyálhat mert hasonló lehet majd mint a "fejlett" skandináv országokban.
..."valaki" nemrég írt egy javaslatot:
[QUOTE="LMzek 2.0, post: 684255, member: 2844"
FIGYELEM!
Sokszor szóba kerül a "legénység" kérdése, ami szerintem a kulcs kérdés. A baráti "Home-pub"-ok azt "dobták", hogy egy 8-9 hónapos sorkatonai honvédelmi felkészítő képzés lenne a megoldás, ahol: - az időtartam (8-9 hónap) nem okoz jelentős késést senkinek a tanulmányaiban, hiszen illeszkedik a civil élet oktatási rendszeréhez, - az oktatás és fizikai felkészítés (és
szocializálás!!!) feladatai 2-3 szakma (kb. 10-ból választhatóan), +jogosítvány megszerzését tennék lehetővé, amit a civil életben is tudnak használni(
A "jövő közmunkásai" probléma megoldva/csökkentve!!! ) - aki "nagyon nem akarja" ezt, az "váltsa meg" ("x" összeggel, na ez a "bukott pénz" nagyon nem fog tetszeni a liberal-party-főiskolásoknak
), - ennyi emberből "marad" a honvédségnél elég továbbszolgáló -szerintem- . Ha lehet alkotó kritikát hozzatok, ha nem lehet... ...hmmmm, demokrácia van ez van
u.i: tudom hogy volt már kitárgyalva, de ez a (civil és katonai területen is hasznosítható), képzésre és fizikai "épülésre" koncentráló megoldás, jó ütemezéssel, újszerűbb/jobb az általunk ("home-pub"-team) korábban -itt és másutt- olvasott javaslatoknál.[ /QUOTE][/QUOTE]