Két dolgot látok, de lehet, hogy rosszul, javíts ki. Egyrészt azért "idő előtt" , nem a Zrínyi2026 végén került elő, mert a munkanélküliség felfutása kedvez a seregbe valamilyen formában belépésnek, és teljesíti a munkahelyteremtésre tett ígéret egy részét.
Másrészt, ha igaz amit írtál a forráshiányról, akkor minek csesztetjük egymást a többiekkel a "stratégiai" szállítógép-beszerzésről? Nem a bevonulókat fogadni és kiszolgálni képes infrastruktúra megteremtése lenne az elsődleges?
Nektek ez a privát szórakozásotok és élvezitek.
Szerintem itt külön "zsebekről" beszélünk. Úgy értem, hogy nem hinném, hogy komplett egészében kezelik a teljes HM költségvetést.
Azt gondolom, hogy projektszemlélet van a "polcon". Mert látok olyan beszerzéseket, amelyek simán halaszthatóak lettek volna, de mégis megvalósultak, holott "nincs gatya" (elnézést, attól akit ez kellemetlenül érint, ezzel a kifejezéssel csak arra akarok utalni, hogy az egyéni felszerelés nem teljes).
Viszont ez most egy olyan "mentő projektnek" tűnik, amire simán mehet a HM, Varga Misi bá'-hoz, hogy tartsa a markát. A normál költségvetésen felül.
És nem véletlenül lesz külön státuszuk ezeknek az embereknek. Ezt a projektet el lehet majd könyvelni a korona vírus elleni küzdelem egyik komoly kiadásának, miközben olyan emberek is bekerülhetnek a merítésbe, akiknek korábban eszükbe sem jutott volna bevonulni.
De arra is jó az elkülönített projekt, hogy lehessen rá pl. EU-s pénzeket igényelni utólagosan. Ha csak a fele, harmada bent ragad, már előrébb vagyunk!
Megmondom őszintén, hogy engem a most itt előkerült 100.000-es aláírási pénz meglepett. Pont én voltam az, aki kb. egy 9-10 hónapja pont ezt a trükköt hoztam elő, mint a USA National Guard-tól át kellene venni. Mondjuk én milliós aláírási pénzt vetettem fel, de valahol el kell kezdeni...
Innentől kezdve pedig már lehet fizikai és más alkalmassági követelményeket állítani.