Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Persze, hogy csak a gyártó honlapján nem néztem! Merthogy én azt hittem, hogy az Excalibur csinálta EVA-t., de ezek szerint a Konstrukta Defence volt az elkövető.Nincs több infóm, csak míg a Caesar már egy kiforrt típus, az EVA még csak bemutatókon szerepelt.A koncepció jó, de a megbízhatóságról nincsenek adatok. A manuális töltést nem tartom akkora hátránynak, legalább nem kell képzett informatikusnak és műszerésznek lenni minden kezelőnek.
Modernebb, de a használhatóságáról még neki sincs infója. A norvégok is kihátráltak, így csak a svédeknek lesz 24 db. Gondolom ehhez mérik az árát is.
Sőt, még csőállás változtatás közben is működik! 2:03-nál látható.Nekem nem tűnik túl bonyolultnak. És ahogy látom, nem csak fix pozicíóban működik a töltés, hanem gyakorlatilag bármilyen csőállásnál is.
jesszus fasza...Elsonek az apct kell beszerezni az a nagy tetel. Lehetoleg hazai osszeszerelessel esetleges foelemek alkateesz gyartasaval.
Itt lehet jo uzletet csinalni. Plane ha nem a nagyok kozul jon az apc. Hanem mondjuk. Patria lessz a befuto... /ami a lengyel es horvat gyartas miatt biztos alkatreszforrast jelent sot a verseny miatt akar kedvezot./ aztan johet az ifv amikor mar van alkupozicionk es van hely ahol kicsit be lehet segiteni a gyartasba osszeszerelesbe. 120-150 ifv re lenne szuksegunk +50 egyeb alvazra ez lefedne a 2 zl igenyeit maradna harcjarmu kikepzesre tartalekba elleneronek... Az 50 egyeb alvazba mar siman tudnank hozzaadott erteket tenni 12 -15db 120 mm onjaro aknaveto. 12-15 muszaki mento vontato 20-26 utasz jarmu /hidveto Ascod eseteben a 120 mm onjaro aknavetovel meg piacot is tudnank szerezni /mert nincs./ hidveto jarmu eseten szinten... Megfelelo szerzodessel export kepes termeket tudnank eloallitani amit a forgalmazo valoszinuleg orommel fogadna es e vallalasunk miatt nagyfoku kedvezmenyeket biztositana... ifv bol en 35 mm parti vagyok programozhato loszer lehetosegevel legalabb szakasz pk jarmu szinten ami legvedelmi szerepkort lathatna el amugy is a tobbi harcjarmu mogott foglal allast...
Apc bol nekem a patria szinpatikus esetleg a kiforratlan de lehetosegeket rejto fnss pars. Legalabb 300 harcjarmu es 100 db egyeb jarmu. Nagy tetel ezert komoly kedvezmemyek nyerhetoek el. A 120 as aknaveto hordozo valtozat itt bar adott igy integracio kerdese a sajat...
Eegy harmadik jarhato utat tudnak meg elkepzelni. Ezzel valoszinuleg brutalis kepessegre tennenk szert es talan anyagilag is jobban jonnenk ki ez 450 ifv lancon es 150 db egyeb jarmu. Ezeket konnyu mns es yalcionok egeszitenek ki.
Ezt ugy kellene bevezetni hogy a gumikerekeseknel is erdeklodnenk es kijelentenek hogy egyseges flottara torekszunk...
A befuto a lancos ifv lenne nagytetelbe hazai gyartassal teljes licensevel. Sajat fejlesztesi lehetoseggel... Exportra is termelni...
Export teren az ascod lenne a legszerencsesebb. Sajat fejlesztesu hidveto es 120 mm aknaveto /esetleg atacams integracioval./ 35 mm nek hala kozel legvedelmi kepesseggel ellatva hatalmas piacra tennenk szert. A mar rendszeresitok korebe es a kibovult paletta miatt a jovobeni rendazeresitokre gyakorolt pozitiv hatassal hatalmas kedvezmenyek kicikarasara lennenk kepesek.
Szép, de nem gondolom, hogy a szlovák hadiipart kellene erősítenünk. Még a csehek sem tőlük vesznek kerekes tüzérséget.
Szép, de nem gondolom, hogy a szlovák hadiipart kellene erősítenünk. Még a csehek sem tőlük vesznek kerekes tüzérséget.
Tegnap írtam, hogy mindenképpen kellene 8 db MLRS (1 üteg) a PzH-k mellé, és Rába alapokon lehetne az izraeliek Lynx sorozatvetője - ahhoz rengeteg fajta rakéta van - a leendő kerekes tüzérség mellé. Szerintem ebben a tüzérség témában Celebrának (Negan) igaza van.Egyetértek.
Van egy "aknavető gyárunk". Remélem már "faragják" az automata eszközöket, amiket az önjáró -török, de inkább Rába- gurulósokba integrálnak. pl.
De nagyon hiányolom a Grad utódját is, akár fejlesztett Grad (BM-21-ból: 70-120Km-re!!!) formájaban is. Van hozzá T-72/BRDM hordozó, ez utóbbi
̶n̶e̶m̶ ̶n̶a̶g̶y̶o̶n̶ nagyon nem jó "nyuszibusznak". Ez az út olcsóbb, és hazai hadi-ipar .
Figyelj, ezzel úgy vagyok, hogy az ott elköltött pénz egy része csak valahogy visszavándorol hozzánk a MOL kutakon, vagy a határ menti bevásárlóközpontokon keresztül.Szép, de nem gondolom, hogy a szlovák hadiipart kellene erősítenünk. Még a csehek sem tőlük vesznek kerekes tüzérséget.
Az biztos, hogy valamit kellene kezdeni az új aknavető gyárunkkal, szerintem a komondort kellene átalakítani, mivel az a platform lényegesen több 120-as lőszert tudna egymagában hordozni mint a 4x4-es platformra szerelt 120-as aknavetők lásd a képenEgyetértek.
Van egy "aknavető gyárunk". Remélem már "faragják" az automata eszközöket, amiket az önjáró -török, de inkább Rába- gurulósokba integrálnak. pl.
De nagyon hiányolom a Grad utódját is, akár fejlesztett Grad (BM-21-ból: 70-120Km-re!!!) formájaban is. Van hozzá T-72/BRDM hordozó, ez utóbbi
̶n̶e̶m̶ ̶n̶a̶g̶y̶o̶n̶ nagyon nem jó "nyuszibusznak". Ez az út olcsóbb, és hazai hadi-ipar .
Tegnap írtam, hogy mindenképpen kellene 8 db MLRS (1 üteg) a PzH-k mellé, és Rába alapokon lehetne az izraeliek Lynx sorozatvetője - ahhoz rengeteg fajta rakéta van - a leendő kerekes tüzérség mellé. Szerintem ebben a tüzérség témában Celebrának (Negan) igaza van.
Persze, hogy csak a gyártó honlapján nem néztem! Merthogy én azt hittem, hogy az Excalibur csinálta EVA-t., de ezek szerint a Konstrukta Defence volt az elkövető.
A lényeg, hogy a Zuzana 2 töltési mechanikáját pakolták fel csupaszon a 8x8-ra. Nekem nem tűnik túl bonyolultnak. És ahogy látom, nem csak fix pozicíóban működik a töltés, hanem gyakorlatilag bármilyen csőállásnál is.
Akkor most egy kis promovideó (szerintem érdemes végignézni, mert van benne AMV is!):
Jó, ma éppen normális volt a szlovák miniszterelnök, de bármikor jöhet egy Meciar, vagy Slota. Én inkább itthon invesztálnék.Figyelj, ezzel úgy vagyok, hogy az ott elköltött pénz egy része csak valahogy visszavándorol hozzánk a MOL kutakon, vagy a határ menti bevásárlóközpontokon keresztül.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy meg kell venni a szart, de ahogy nézem ennek a Konstruktának ezzel rendszerrel van úgy 40-45 éves tapasztalata. Ugyanis DANA is már ezzel a módszerrel töltődött. Meg a különböző verziókból legyártottak 1000+db eszközt.
Ezek a rakéta sorozatvetők vajon árban mit kóstálnak? Például ez az izraeli Lynux, gondolom nem egy eget verő összeg lehet.A másik: az etetése a költségesebb dolog. Mondjuk nekem a braziloké is tetszik, meg gondolom van egy pár ország, ahol vannak ezek jó minőségben nem horribilis összegért.
Sajnos jól titkolják.Ezek a rakéta sorozatvetők vajon árban mit kóstálnak? Például ez az izraeli Lynux, gondolom nem egy eget verő összeg lehet.A másik: az etetése a költségesebb dolog. Mondjuk nekem a braziloké is tetszik, meg gondolom van egy pár ország, ahol vannak ezek jó minőségben nem horribilis összegért.
Nem magyar, magyar tulajdonú...Ha megvennenk a Konstruktat is akkor az mar magyar hadiipar