75misibe fáj a zárt torony a löveg körül, vagy miért lehet ekkora a deficit?
Mert a kormany is ennyert vett es ezert ennyiert probaltak meg a csehknek is eladni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
75misibe fáj a zárt torony a löveg körül, vagy miért lehet ekkora a deficit?
Nem tudom, ehhez nem értek,...de a számok aktuálisak, a két technika a szomszédoknak ennyi. Nekem ez a Cesar bejön,...de nem ismerem ezt a témát,...lehetne egy gyors hasonlitás melyik mit tud, ha gondolod...Szóval 4,4 millió USD egy Caesar. Biztos, hogy az Archer drágább? A Caesar a legjobb kerekes önjáró löveg az Archer után.
Ami nem megy azt nem kellene erőltetni...,nagy igazság.Sok sírás nem lenne utána szakmai részről.
Ami nem megy azt nem kellene erőltetni...,nagy igazság.
Autóskártya szinten gyorsan internetről:lehetne egy gyors hasonlitás melyik mit tud, ha gondolod...
Informatikuskent ezt kizarom, legalabbis ha a kepen lathatorol beszelsz, ez valami felreertes lehet (szenzorokkal illetve modern elektronikus vezerlessel stb kevered esetleg?)
Amit latsz, az messze olcsobb mar kifejleszteni is, mint mondjuk a Lance 2.00 unmanned turretet a Wotan35-tel, a gyartasa meg fillerekbe kerul a toronyhoz kepest, hogy csak egy ppeldat hozzak.
Mar a legalapabbnal maradva: azt a modern acelotvozetet ki kell talalni, tesztelni, le kell gyertani, annak a szallitasa sem olcso stb stb.
Egy modernizacio soran le kellene cserelni a pancelzatot, a fegyverzetet, uk torony, uj gun, teljesen uj vedelmi rendszer (ebbe is tartozik elektronika pl szezorok), kismillio dolog, ez vidaman tobmmillios osszeg.
En csak azert irtam hogy ha mar a cseh testvereket is kepesek ennyire atk.rni a Zsuzsival akkor nekunk is vigyazni kene az Evivel.
Várjatok azért ezzel!Autóskártya szinten gyorsan internetről:
Caesar:
https://www.nexter-group.fr/sites/default/files/fichiers-catalogue-produit/CAESAR 8X8_2.pdf
Zuzana2:
https://kotadef.sk/projekty/test/?lang=en
Nagyjából azonosak, a Cézárhoz adnak olyan lőszert a prospektus szerint ami 50km+ míg Zuzana esetében ez nincs feltüntetve csak a 40km.
Az EVA még mindig kiemelt PESCO-s projekt amúgy elég sok német know how-val. Illetve úgy tudom az ágyú Rheinmetall licenc.Várjatok azért ezzel!
A Zuzana 2 és az EVA nem egy kategória a Caesarral. Kb. hasonló az arány, mint az AMOS aknavető torony és a SRAMS között.
A szlovák ágyúk öntöltőek. A személyzetnek el sem kell hagynia a kabint, amíg nem üríti ki a 12 lövéses tárat. Az válaszcsapás esetén ez egy elég nagy pozitívum lehet.
A lőtávolság pedig azon múlik, mekkora nyomást bír ki a cső, és hogy milyen lőszert teszel bele.
Tudtommal a szlovákok is fejlesztik per pillanat az ágyút, és a lőszert is.
Szerintem mindenképpen meg kellene várni egy végleges konfigurációt.
Az ideális a PZH 2000 lenne, de a cikkekben jelzett használt BW-s készletektől el lehet búcsúzni - a leo 2-esekez hasonlóan -, ugyanis a BW is intenzív tüzérségi fejlesztésbe kezdett, és reaktiválták a lezsírozott készleteket. Az új, biztosan drágább lesz, mint bármelyik kerekes megoldás.
Ha záros határidőn belül nem jutnak eredményre a szlovákok (úgy tudom, hogy az ágyút, a lőszert, és a tűzvezető rendszert is reszelik.), akkor el kell menni máshova, nem tart senki sem fegyvert a fejünkhöz, mint ahogy a cseheknek sem tartott.
Ha elég kitartóan, sok helyen hívjuk őket következetesen Jumurdzsáknak, meghonosíthatjuk
A Jelcin úgy poén ahogy van
De qurva okosnak tetszik látszani!!!!!Nem Bártfai Máger Andika, hanem egy tárca nélküli miniszter, aki a nemzeti vagyon kezeléséért felelős. Jelenleg Bártfai Máger Andrea asszony tölti be a pozíciót!
..
144. §-tól:
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=208417.382988
..
Tájékozódj:
http://mnvzrt.hu/felso_menu/rolunk
..
Az is a magyar állam, annyi a lényeg!
Sztem jogosan. Ennyi szolidaritás térségen belül elvárható. Főleg ha a szlovákok tudnák viszonozni is.V4... aha
Amikor a minisztert a sajat fonoke b.sztatja
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-skolil-metnara-proc-nekoupil-slovenska-dela-40328751
Feketepont, h nem horgászolOFF
Lehet,hogy ez az én szegénységi bizonyítványom,de most döbbentem rá,hogy mit jelent a neved( a Loc Ness-i tóba fotóboltolt harcsa kapcsán)...
Jan ( a szerkesztő) azt is megemlítette, hogy itt mi röhögünk Palin, aki totálisan egyoldalúan "jólinformált".https://www.armadninoviny.cz/f-35a-lightning-ii-s-taktickymi-jadernymi-pumami-b61-12.html#diskuze
B61 F-35-re pakolva Magyarorszagon? Nyilvan az esely a nullahoz kozelit, de Palit ez sem gatolja abban hogy osszevesszen a szerkesztovel.
Feketepont, h nem horgászol
Most már ezt is tudod Ugye milyen rettentő kreatív? Hogy, ugyan mi járt a fejemben mikor ezt a nevet adtam magamnak, örök rejtély marad...DOFF
Lehet,hogy ez az én szegénységi bizonyítványom,de most döbbentem rá,hogy mit jelent a neved( a Loc Ness-i tóba fotóboltolt harcsa kapcsán)...
Közbeszerzések:
Rejtjelző eszközök beszerzése
Beszerzés rövid leírása: 1 db TCE-621C Rejtjelző eszköz, valamint a hozzá tartozó kiegészítő eszközök beszerzése.
Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás
Nyertes gazdasági szereplő neve: HM EI Zrt.
Kifiezetésre kerülő ár: 11,8 millió Ft
Szerződéskötés időpontja: 2020.06.10.
/