Erre elég nehéz lesz választ fabrikálni,hisy fogalmunk sincs,mi is van a Z2026ban.Ami eddig létszik,az szerintem nem a honvédelemről szól.Politikai jóindulatvásárlás,és egy NATO részhaderő felállitása.Ami még engem személyesen érdekelne, ha egyszer vki a Z2026 eddigi fejlesztéseit, jövőbeli lehetséges további lépéseit, összevetné a többi kelet-közép európai haderőfejlesztéssel. Honnan indultunk, hova érkezünk és jelenleg hol tartunk. Mik a Z2026 előnyei, hátrányai a többi haderőfejlesztéshez képest.
Környező országok közül a lengyel ami viszi a primet.Mindenki más csak futottak még kategória hozzájuk képest.Szárazfőldi téren a szerbek jol állnak,de légierejük lényegében nincs.Romulánok szerencsére éppen szétpolitizálják a haderőfejlesztésüket,de ezzel együt is jóval erősebbek.Csehek lamentálnak,de nincsennek legatyásodva.Megtehetik.
Mindenkinek probléma a pénz.De az egyenlőre elmondható,hogy továbbra se leszünk a térség meghatározó ereje.De mostmár felfele megyünk a lejtőn,nem lefele.
Molnit ugylátszik utálja a DSGE,továbbra se tudom letölteniMint irtam, nem olvasva a teljes írást, de már igy is elég hiánypótló összefoglaló elemzésnek tűnik! Gratulálok!