Igen, először az egyiket, majd a másikat az első HELYETT!
Nem. A tatai dandár lesz közepes, mert addig úgy lesz felállítva, felszerelve, 2023-ra. Majd további fejlesztések után, nehéz dandár válik belőle. Szerintem ez a felállás.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, először az egyiket, majd a másikat az első HELYETT!
Igen azért van tele a net 600M dollárról mert 1,39 milliárdot csengettünk ki. Valami linket pls. Még a 400M-os pzh-ra se adtál semmit.1.39 milliárdot fizettünk a csomagért, legalábbis a németek szerint. Magyarország páncélos technikára ennyit fizetett
Ez megint szerintem egy vágyvezérelt leírás tényként/hírként közölve általad.Netes ismertető irások alapján hirlik
De talán ha tartanánk vétel elött gyakorlati összehasonlitó próbákat.....talán gyakorlatban is kiderűlne,hogy igazak é a hirek
Hát ez nem csak tűzgyorsaságról szól,annál összetettebb.De igazábol ugyanazt tudom mondani újra.Gyakorlati összehasonlitó vizsgálat,aztán kiderűl,hogy kinek a reklámja hazudott nagyobbat.Ez megint szerintem egy vágyvezérelt leírás tényként/hírként közölve általad.
https://www.kmweg.com/systems-products/tracked-vehicles/artillery/pzh-2000/
Rate of fire
Burst of 3 rounds in 10 seconds
Rate of fire up to 10 rounds per minute
https://www.hanwha-defense.co.kr/eng/products/firearms-system-k9.do
Maximum Rate of Fire 6~8 rounds per minute
The K9 is capable of firing a burst rate of 3 rounds in less than 15 seconds
Nem tudom miben jobb a "mozgékony tűzcsapás" meg ez mit jelentene, mert tűzkésszé azonos idő alatt tehető, a gyári adatok meg jobbank adják meg a pzh-t.
Ezen a linken lehet olvasgatni nem vágyvezérelt dolgokat:
https://www.army-technology.com/projects/pzh2000/
The firing rate of the PzH 2000 was 12 rounds in 59.74 seconds, and 20 rounds in one minute 47 seconds, during firing tests in October 1997 with an improved autoloader. The muzzle velocity is determined automatically by means of a radar sensor and is used in the fire control computation.
Ez megint szerintem egy vágyvezérelt leírás tényként/hírként közölve általad.
https://www.kmweg.com/systems-products/tracked-vehicles/artillery/pzh-2000/
Rate of fire
Burst of 3 rounds in 10 seconds
Rate of fire up to 10 rounds per minute
https://www.hanwha-defense.co.kr/eng/products/firearms-system-k9.do
Maximum Rate of Fire 6~8 rounds per minute
The K9 is capable of firing a burst rate of 3 rounds in less than 15 seconds
Nem tudom miben jobb a "mozgékony tűzcsapás" meg ez mit jelentene, mert tűzkésszé azonos idő alatt tehető, a gyári adatok meg jobbank adják meg a pzh-t.
Ezen a linken lehet olvasgatni nem vágyvezérelt dolgokat:
https://www.army-technology.com/projects/pzh2000/
The firing rate of the PzH 2000 was 12 rounds in 59.74 seconds, and 20 rounds in one minute 47 seconds, during firing tests in October 1997 with an improved autoloader. The muzzle velocity is determined automatically by means of a radar sensor and is used in the fire control computation.
Akkor menjünk el szépen a Norvég Állam ide vonatkozó sajtóanyagához, ami 1,8Mrd koronát ad meg. Ez az aláírás napján, középárfolyamon 215M USD volt.On December 20, 2017, a contract was signed between Hanwha Land Systems and Norwegian Defence Materiel Agency for ₩245.2 billion to supply 24 K9 Thunder and 6 K10 ARV by 2020. 245 milliárd won az 178 millió euro vagy 202 millió dollár
Ez lényegében ugyan az, amit leírtam. Nem lesz egyszerre felajánlva a Magyarország mindkét dandárja!Nem. A tatai dandár lesz közepes, mert addig úgy lesz felállítva, felszerelve, 2023-ra. Majd további fejlesztések után, nehéz dandár válik belőle. Szerintem ez a felállás.
Attól, hogy az orrodra nem kötötték, attól a lehetséges jelöltek ki voltak értékelve. Szerinted mi a tökért cirkáltak a honvédségi és HM alkalmazottak szerteszét Európában?Netes ismertető irások alapján hirlik
De talán ha tartanánk vétel elött gyakorlati összehasonlitó próbákat.....talán gyakorlatban is kiderűlne,hogy igazak é a hirek
Ácsi!Ez nem a PzH fikázása.Eddig az a legjobb vételünk.Ez mar komolyan a "jo dolgaban nem tudja mit csinaljon" esete. Mondjuk meg ket eve ki gondolta volna hogy azon megy majd a vita hogy meg a Pzh sem eleg jo a Honvedsegnek.
Ha minden jol megy jovore ilyenkor mar remelhetoleg a Puma lesz fikazva.
Korábban én is a kisebb mellett tettem volna le a voksomat, de az szerintem inkább csak beszerzett eszközök puszta ára volt. Nem voltak benne a kiegészítő marhaságok.Igen azért van tele a net 600M dollárról mert 1,39 milliárdot csengettünk ki. Valami linket pls. Még a 400M-os pzh-ra se adtál semmit.
Volt rajtuk magyar tesztszemélyzet?Gyakorlatban kipróbálták őket részletes összehasonlitó vizsgálaton?Mert még csak pletyka sincs ilyesmiről......Vagyis legjobb tudomásunk szerint nem volt.Attól, hogy az orrodra nem kötötték, attól a lehetséges jelöltek ki voltak értékelve. Szerinted mi a tökért cirkáltak a honvédségi és HM alkalmazottak szerteszét Európában?
Kabe otkilometerenkent van egy csatorna, patak, valami nedves cucc, amin at kell kellni. Nem az uszas a lenyeges, hanem a gazlokepesseg, nem véletlenül van ilyen a szlovakoknal, horvatoknal stb.
Tudod a gripen is szar de az izraeli kefír az mindent ver a még a környékünkön is.Ez mar komolyan a "jo dolgaban nem tudja mit csinaljon" esete. Mondjuk meg ket eve ki gondolta volna hogy azon megy majd a vita hogy meg a Pzh sem eleg jo a Honvedsegnek.
Ha minden jol megy jovore ilyenkor mar remelhetoleg a Puma lesz fikazva.
Hát mert Hollandiába az utolsó tanyára is olyan út megy,hogy simán elbir egy 40tonnás kamiont.A kicsit komolyabbak meg 60tonnás szerelvényekre vannak méretezve.Holland csatornák 90%-ka meg úgy ki van partoldalazva,hogy hiába úszik,kijönni nem tud a vizből.Wilson már felhivta erre a dologra a figyelmet.Nálunk azért 5-10km-enként találni alkalmas helyet,de Hollandiában alig.Az a helyzet,hogy gázlóképesége valamilyen szinten minden Apc van szerintem kis hazánkban fontosabb a terepjáró képesség természetesen csodákat nem lehet egy Apc-l várni.Az,hogy mennyire nem annyira lényeges szempontok ezek jelenleg arra nagyon jó példa Hollandia ha van olyan ország amelynél azt gondolná az ember,hogy ezek a szempontok nagyon fontosak azok pontosan ők,de ők mégsem így gondolják hiszen ők a Boxert rendszeresítették.Az a helyzet,hogy a mai moder Apc-l olyan védettséget várnak el ami jelentős súly növekedéssel jár ez pedig óhatatlanul az amúgy sem kimagasló terepjáró képesség rovására megy.
Hát mert Hollandiába az utolsó tanyára is olyan út megy,hogy simán elbir egy 40tonnás kamiont.A kicsit komolyabbak meg 60tonnás szerelvényekre vannak méretezve.Holland csatornák 90%-ka meg úgy ki van partoldalazva,hogy hiába úszik,kijönni nem tud a vizből.Wilson már felhivta erre a dologra a figyelmet.Nálunk azért 5-10km-enként találni alkalmas helyet,de Hollandiában alig.
Tudod a gripen is szar de az izraeli kefír az mindent ver a még a környékünkön is.
Az a helyzet,hogy gázlóképesége valamilyen szinten minden Apc van szerintem kis hazánkban fontosabb a terepjáró képesség természetesen csodákat nem lehet egy Apc-l várni.Az,hogy mennyire nem annyira lényeges szempontok ezek jelenleg arra nagyon jó példa Hollandia ha van olyan ország amelynél azt gondolná az ember,hogy ezek a szempontok nagyon fontosak azok pontosan ők,de ők mégsem így gondolják hiszen ők a Boxert rendszeresítették.Az a helyzet,hogy a mai moder Apc-l olyan védettséget várnak el ami jelentős súly növekedéssel jár ez pedig óhatatlanul az amúgy sem kimagasló terepjáró képesség rovására megy.
Hát mert Hollandiába az utolsó tanyára is olyan út megy,hogy simán elbir egy 40tonnás kamiont.A kicsit komolyabbak meg 60tonnás szerelvényekre vannak méretezve.Holland csatornák 90%-ka meg úgy ki van partoldalazva,hogy hiába úszik,kijönni nem tud a vizből.Wilson már felhivta erre a dologra a figyelmet.Nálunk azért 5-10km-enként találni alkalmas helyet,de Hollandiában alig.
Azt mondjuk megnézem,hogy műszaki előkészítés nelkül meddig jutna bármi pl a Tisza árterében.
Fogadok,hogy átlagosan 10km-es szakszon találni egy átkelésre alkalmas pontot.Csak mert anno olvastam tanulmányt a hazai vizzárak kialakitásának lehetőségeiről,és abban szerepelt ez az adat.Sajnos már nincs meg,neten meg még nem találtam meg.Kár,baromi jó tanulmány volt.Illetve 2.Mert külön volt egy dunántuli részre,meg egy a keleti országrészre.Azt mondjuk megnézem,hogy műszaki előkészítés nelkül meddig jutna bármi pl a Tisza árterében.
Fogadok,hogy átlagosan 10km-es szakszon találni egy átkelésre alkalmas pontot.Csak mert anno olvastam tanulmányt a hazai vizzárak kialakitásának lehetőségeiről,és abban szerepelt ez az adat.Sajnos már nincs meg,neten meg még nem találtam meg.Kár,baromi jó tanulmány volt.Illetve 2.Mert külön volt egy dunántuli részre,meg egy a keleti országrészre.