T
Törölt tag 1586
Guest
Én ezt nem így látom...A hadseregünk nem csak a határainkon belül üzemel. Alapvetően hábororúa tervezzük Kelet-Közép Európában.
A Magyar hadseregnek semmi keresnivalója a határokon túl.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én ezt nem így látom...A hadseregünk nem csak a határainkon belül üzemel. Alapvetően hábororúa tervezzük Kelet-Közép Európában.
Vagy űrkutatással lesz kapcsolatos...
A ballonokkal mindig baj van...Én ballonokat gondoltam felengedni.
Nem, nem modernizálták Mk-4-re
Csak MS20 software volt, de tudtommal még azt sem kapta meg az összes gép...
Az ideológiának és geopolitikának még önmagában nem feltétlenül van köze a demokráciához, de ha már mondod ...
Én ezt nem így látom...
A Magyar hadseregnek semmi keresnivalója a határokon túl.
Valószínű mert a az Mk4 upgrade a radar hardware részeinek a cseréjét jelenti.Akkor a cikk szerzője ezt rosszul tudja.
"A PS05A Mk4 a régebbi Mk3-hoz képest 150%-al nagyobb felderítési távolságot, jobb zavarvédettséget és az alacsony észlelhetőségű repülőgépek távolabbi észlelését biztosítja. Hazánk Gripenjei nagyjavítás során túlestek a radarmodernizáción."
https://military-technology.blog.hu...epulogepek_modernizacios_lehetosegei#comments
Az afganisztáni COIN tapasztalatoknak milyen hasznát vennénk például a Tiszántúlon megvívandó összfegyvernemi harc esetén?De van.
Valós harctéri tapasztalatot csak ott tudnak a katonák gyűjteni.
Pl nem szarja magát össze a szerencsétlen ha rálőnek... kisarkított példa de attól még hogy a környezet más a lényege ugyanaz , “war never changes”Az afganisztáni COIN tapasztalatoknak milyen hasznát vennénk például a Tiszántúlon megvívandó összfegyvernemi harc esetén?
Az afganisztáni COIN tapasztalatoknak milyen hasznát vennénk például a Tiszántúlon megvívandó összfegyvernemi harc esetén?
Az afganisztáni COIN tapasztalatoknak milyen hasznát vennénk például a Tiszántúlon megvívandó összfegyvernemi harc esetén?
Húúúha.
Ha ez komoly kérdés akkor nagyon fáj.
Számodra meg rohadt kínos egy ilyen oldalon.
Most megyek dolgozni de ha addig valaki nem magyarázza el este megválaszolom.
Valószínű mert a az Mk4 upgrade a radar hardware részeinek a cseréjét jelenti.
Ezek a magyar gépeken nem lettek cserélve.
A most tesztelés alatt álló Mk5 változat pedig az Mk4 hardwaret jelenti, plusz az új AESA antennát.
Nekünk moduláris sorozatvető kellhet alapvetően, különféle pgm fejekkel tüzérség és harcjárművek elleni harcra.Nemrég olvastam egy cikket, hogy amerikai HIMARS-ok is részt vettek tavaly nyáron egy bakonyi hadgyakorlaton. Esetleg az ott látottak, tapasztaltak után nem merült fel, hogy ilyen sorozatvetőket is beszerezzen a MH? Főleg, mivel a románoknak is van. (Ebből 54 db ATACMS rakéta, ha jól tudom.)
Nekünk moduláris sorozatvető kellhet alapvetően, különféle pgm fejekkel tüzérség és harcjárművek elleni harcra.
A röhej az hogy szinte majdnem mindegyik szomszédunk rendelkezik csöves rakéta sorozat vetőkkel. Vajon ők a jó szomszédi viszonyokra hivatkozva miért nem kukázták?Ha jól emlékszem az előző Honvédelmi miniszter mondta hogy csöves rakéta sorozat vetőnk nem lesz a jó szomszédi viszony miatt! Remélem azóta változott a vélemény és lesz beszerezve!
A röhej az hogy szinte majdnem mindegyik szomszédunk rendelkezik csöves rakéta sorozat vetőkkel. Vajon ők a jó szomszédi viszonyokra hivatkozva miért nem kukázták?
Sztem a 107-122 űrméretekkel kezdeném kezdésnek. Több fajta pgm fejekkel ahogy írtad.Nekünk moduláris sorozatvető kellhet alapvetően, különféle pgm fejekkel tüzérség és harcjárművek elleni harcra.
Pavol, Te hogy látod: a cseh társadalom egységesebb, mint a magyar, beáll a haderőfejlesztés és a honvédség mögé?