Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erre írtam csomagfüggő - de mivel a gép iszonyatosan autonóm (hiszen az F-22/35 esetén tervezési követelmény volt, hogy minél kevesebb földi kiszolgáló cucc kelljen neki - ja és a központosított maintenance rendszer "tÁvIrÁnYitÁs"), így a gyártótól való függetlenedésed kerül sok pénzbe. Ha úgy döntesz, teljesen lógsz a gyártón (ami elérhető, sok légitársaságnál pl. ez a modell, semmi saját maintenance, saját hangár, műszaki személyzet, etc... csak max egy CAMO iroda), minimális saját bázissal - azt olcsóbb beszerezni, viszont totál függés. A többség valamiféle köztes utat választ (EUs alkalmazók többsége), vagy igyekszik a maximális autonómiást elérni (Izrael, Japán)
Ha minimalista maradsz (mint mondjuk egy lízinges konstrukció esetén) és a 8-at tartom - ismerve a kiképzési árakat.
(Természetesen ez nem tartalmazza az alkatrész és üzemeltetési költségeket, csak nyers beszerzés).
Honnan jön ez a hatos szám? 6 indító lehet 1 üteghez is elmegy.Most akkor a NASAMS-ból 6 indítót vagy 6 üteget veszünk?
A kép alatt!Honnan jön ez a hatos szám? 6 indító lehet 1 üteghez is elmegy.
A hatos indítóról ír csak. Az ez:
Big like!
A hatos indítóról ír csak. Az ez:
Szóval semmi újat nem tudunk.
Vajon mi lesz az egymilliárdban ? Hány indító, stb. ? Valaki, aki hozzáértő, utánanézett már ?
Hát ez sem olyan nagy meglepetés ám, mert a nyitott sines indítón kívül csak ezzel adták el.A hatos indítóról ír csak. Az ez:
Szóval semmi újat nem tudunk.
A képviselő asszony ezzel kapcsolatos facebookos bejegyzésére írtam egy-két fejtágítós gondolatot a beszerzéssel kapcsolatban.Így beszél egy magyarellenes:
https://mandiner.hu/cikk/20200812_emberek_a_hadsereg_az_uj_stadion
Mivel összesen 240 rakéta lesz (ennyiről van infó) egyszeri utántöltéssel számolva nincs értelme 20 db hatos indítónál többet venni.Vajon mi lesz az egymilliárdban ? Hány indító, stb. ? Valaki, aki hozzáértő, utánanézett már ?
Rakétákból valószinuleg megy majd valami a Gripenekre is, tehát 16-nál tobb indítoval (ami négy uteg) nem számolnék.Mivel összesen 240 rakéta lesz (ennyiről van infó) egyszeri utántöltéssel számolva nincs értelme 20 db hatos indítónál többet venni.
20 indítót 2, maximum 3 osztályba érdemes szervezni ami 6 - 12 Sentinel radart és EO egységet jelenthet valamint 2 - 3 parancsnoki jármûvet.
Ezen felül osztályonként még legalább egy tucat rakéta szállító, műszaki, üza, stb... jármű kell még az üzemeltetéshez.
Szerintem...
Viszont a Gripenen már "repideüket" kitöltött rakéták meg mehetnek a NASAMSba.Rakétákból valószinuleg megy majd valami a Gripenekre is, tehát 16-nál tobb indítoval (ami négy uteg) nem számolnék.
Rakétákból valószinuleg megy majd valami a Gripenekre is, tehát 16-nál tobb indítoval (ami négy uteg) nem számolnék.
A képviselő asszony ezzel kapcsolatos facebookos bejegyzésére írtam egy-két fejtágítós gondolatot a beszerzéssel kapcsolatban.
Minden bejegyzésemet törölték fél órán belül.
Valóban nincs szabad véleménynyilvánítás ebben az országban...
Viszont legálább kétszer anyi repulogépetek lesz szerintem, mind ami most van. (Én arra a 32 kiselejtezet német EF-re tippelek - 15-éves lízingre)Viszont a Gripenen már "repideüket" kitöltött rakéták meg mehetnek a NASAMSba.
Dehogy, ez igencsak valószínűtlen.Viszont legálább kétszer anyi repulogépetek lesz szerintem, mind ami most van. (Én arra a 32 kiselejtezet német EF-re tippelek - 15-éves lízingre)